Binance coin bnb crypto

Binance coin (BNB)

Alles over Binance coin kopen, verkopen, wallets en staking

De Binance Coin, afgekort BNB, is de cryptomunt van het handelsplatform van Binance. In 2017 werd de coin op de markt gebracht. Toendertijd werd de coin ontwikkeld op de Ethereum blockchain, maar sinds 2019 werkt de Binance Coin op de blockchain van Binance.

Niet alleen Binance is in de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar ook de Binance Coin heeft een grote groei qua bruikbaarheid en prijs doorgemaakt. De coin is bijna niet meer weg te denken uit de top 10 cryptocurrencies.

Voordelen van Binance coin:

  • Zeer bruikbare coin
  • Dé coin van Binance
  • De grootste exchange coin
  • Zorgt voor lagere transactiekosten op Binance

Hier vindt je meer informatie over:

cryptocurrency kopen
Binance coin kopen
cryptocurrency koers
Koers Binance coin
wallets
BNB wallets
cryptocurrency verkopen
BNB verkopen
cryptocurrency mining staking
BNB staking

Waar focust Binance Coin cryptocurrency op?

De Binance Coin is dé coin die je nodig hebt op het platform van Binance. De exchange Binance biedt zeer veel verschillende producten aan, om gebruikers de volledige cryptobeleving te geven.

Voor zeer veel onderdelen op het handelsplatform heb je BNB nodig, of kan je BNB inzetten om rendement op je investering te maken. De coin is dan ook gericht op het platform van Binance, waar de Binance Coin het ideale betaalmiddel is.

Waar wordt deze crypto voor gebruikt?

Het is mogelijk om de Binance Coin op andere platformen te gebruiken. Zo kan je de coin staken op diverse handelsplatformen en wordt BNB vaak gebruikt bij Initial Coin Offerings (ICO). Je spreekt van een ICO wanneer een crypto gerelateerd project coins in de voorverkoop zet.

Door je BNB aan het platform te geven, krijg je als één van de eersten de tokens van een nieuw project. Echter lanceert Binance zelf ook digitale munten van nieuwe crypto projecten. Dit doen zij via de Binance Launchpad, waar BNB ook nodig is om deel te kunnen nemen.

Daarnaast kan je de Binance Coin ook op verschillende manieren gebruiken op het platform van Binance. Je kunt BNB staken op Binance, waarbij je de coins vastzet voor een bepaalde periode, en hierover een beloning ontvangt. Ook krijgen houders van de token korting op hun handelskosten. Door de betreffende kosten met BNB te betalen, ontvang je 25% korting.

Binance Smart Chain

Ondanks dat Binance een gecentraliseerde organisatie is, richt het bedrijf zich ook op de decentrale financiën (DeFi). Daarom heeft Binance de Binance Smart Chain (BSC) in het leven geroepen. De realisatie van de Binance Smart Chain heeft er mede voor gezorgd dat de Binance Coin in het voorjaar van 2021 een enorme stijging doormaakte.

Je kunt de chain vergelijken met Ethereum, het blockchain platform waar ontwikkelaars op kunnen bouwen. Eén van de projecten op BSC is PancakeSwap. Op dit project kunnen mensen zelf hun tokens lanceren, of tokens van een project kopen. Hier kan je de Binance Coin voor gebruiken. De transactiekosten op de Binance Smart Chain zijn stukken lager dan op het Ethereum netwerk, waardoor veel gebruikers de overstap hebben gemaakt.

Binance Visa Card

Om de traditionele banken te kunnen vervangen, zal je ook alle diensten van een bank aan moeten bieden. Op Binance kun je rente krijgen over je vermogen, crypto lenen en ook een betaalpas nemen. De Binance Visa Card kun je zien als de pinpas van Binance, waar je de dagelijkse boodschappen mee kunt doen.

Dankzij de Binance Visa Card wordt het voor gebruikers mogelijk om hun crypto uit te geven. Dichterbij een traditionele bank kan je niet komen! Ook de Binance Coin is hierdoor als betaalmiddel mogelijk.

Een bijkomend voordeel van de betaalpas is de cashback optie. Wanneer je bijvoorbeeld je boodschappen doet, krijg je een bepaald percentage van de aankoopprijs terug. Een Binance kaart zorgt er daardoor voor, dat jij je crypto portfolio uit kan breiden, zonder daadwerkelijk extra te investeren.

Binance NFT Marketplace

Ook heeft Binance onlangs een eigen NFT marketplace opgericht. Binance Coin kan je op de marktplaats gebruiken als betaalmiddel. Daarnaast zijn er nog meer betaalopties, zoals de stablecoin van Binance, genaamd Binance USD.

Hoe onderscheidt BNB zich van andere coins?

Het nut van de coin is onevenaarbaar op dit moment. Binance is het platform waar je de meeste diensten kunt vinden. Daarnaast zijn de diensten inhoudelijk ook zeer interessant. De rendementen voor het staken zijn hoog en de keuze uit cryptomunten is ook zeer groot.

Tel daarbij de voordelen van de Binance Visa Card en de IEO’s van de Binance Launchpad bij op, om te ontdekken waarom miljoenen mensen kiezen voor Binance. Het is dan ook geen toeval dat Binance Coin de grootste coin van alle exchange coins is.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Wat maakt het interessant om in Binance Coin te investeren?

Doordat de coin voor veel mogelijkheden op het platform van Binance inzetbaar is, wordt er veel gebruik gemaakt van de Binance Coin. Miljoenen gebruikers gebruiken de coin om aankopen te verrichten of hun vermogen te vergroten.

De cryptomarkt is een jonge markt, waarvan verwacht wordt dat de markt de komende jaren door blijft groeien.
Binance beloont gebruikers niet alleen met lagere transactiekosten, maar ook voor het staken van de coin.

Door je coins te staken, draag je bij aan een veiliger en krachtiger netwerk. Hiervoor ontvang je een beloning van het platform waar je de coins gaat staken.

Staking op andere platformen

Naast het staken van BNB op Binance, kan je dit ook op andere platformen doen. Voor veel mensen is het staken een manier om hun portfolio te vergroten of dient het staken als vervanging van de spaarrekening. De rentetarieven van de spaarrekening liggen immers zeer laag.

Doordat BNB wordt vastgezet, verdwijnen er tokens uit de circulatie, waardoor het aanbod afneemt. Ook haalt Binance zelf BNB voor altijd uit de circulatie, door het burnen van tokens.

Wanneer een afnemend aanbod gecombineerd wordt met een toenemende vraag, zal de prijs in waarde stijgen. BNB geldt ook als speculatief middel om te investeren, waardoor de coin hierdoor interessant kan zijn voor investeerders.

Binance Coin Whitepaper

Toen het team van Binance hun whitepaper introduceerde, werd er ook aandacht besteed aan de Binance Coin. In de whitepaper werd uiteengezet hoe de ICO van Binance Coin zou plaatsvinden en wat de tokenomics van de coin zijn. Ook had Binance toen al voor ogen waar je de coin voor kan gebruiken.

In de whitepaper kan je onder andere vinden wat de ICO prijs van Binance Coin was. Toendertijd kon je voor 1 Ethereum (ETH) 2.700 BNB krijgen. Als je de huidige prijzen bekijkt, kan je zien dat dit een zeer goede investering is geweest.

Je kunt hier zelf de whitepaper van Binance Coin lezen:

binance coin whitepaper

Het aanbod op exchanges

Natuurlijk kun je de Binance Coin kopen op Binance. Echter, er zijn meerdere exchanges waar je BNB kunt kopen. In totaal zijn er meer dan 35 handelsplatformen waar de token verkrijgbaar is. Je kunt BNB onder andere kopen op KuCoin, Bitvavo, FTX en Poloniex.

Het team van Binance

De oprichter van Binance en de Binance Coin is Changpeng Zhao. Samen met mede-oprichter Yi He heeft Zhao OKCoin verlaten, om het avontuur met Binance aan te gaan. De rest van het team is ook zeer ervaren in de wereld van crypto en financiën. Zo zijn er teamleden met ervaring bij Wall Street en met het oprichten van succesvolle crypto gerelateerde startups.

Het team van Binance voert nu de bestuurlijke taken uit, omdat het bedrijf een gecentraliseerd bedrijf is. Echter geldt dit niet voor de Binance Smart Chain, het decentrale gedeelte van Binance, waar de Binance Coin belangrijk zal zijn voor bestuurlijke taken.

Partners

Een groot platform zoals Binance heeft verschillende partners waarmee zij samenwerken. Zo is Binance een samenwerking met Swipe aangegaan, om de Binance Visa Card te creëren. Ook werkt Binance al jarenlang samen met Trust Wallet, de software wallet waar je coins op kunt slaan. Ook de Binance Coin kun je opbergen in de Trust Wallet.

Hoeveel is BNB waard?

Met deze calculator is het mogelijk om uit te rekenen wat de waarde van Binance coin is. Je kunt het aantal BNB munten invullen om te zien hoeveel euro’s je daarvoor kwijt bent. De prijzen voor het kopen en verkopen van de munt kunnen verschillen door vraag- en aanbod.

Binance Coin op social media

Het team van Binance is actief op verschillende social media kanalen. Via deze kanalen worden miljoenen mensen bereikt. Alleen op Twitter heeft het bedrijf meer dan 6 miljoen volgers. Hieronder kun je alle social media kanalen van Binance bekijken.

Review Binance Coin

Om je een beter beeld te geven wat we van deze cryptocurrency vinden, hebben we een review geschreven. Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Binance coin

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

De Binance Coin heeft een enorme potentie. Doordat de de meeste mensen de cryptomarkt nog moeten ontdekken, is de kans groot dat Binance vele nieuwe gebruikers kan verwelkomen. Deze mensen hebben BNB nodig, wanneer zij willen profiteren van de diensten van Binance.

De regelgeving kan hier een probleem bij zijn. Zo is het op dit moment niet mogelijk om geld te storten op Binance, omdat Binance niet geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank. Echter heeft Binance een ervaren team, die dit zo goed mogelijk zal gaan regelen.

De producten van Binance zijn zeer uitgebreid, net zoals de hoeveelheid producten op het platform. Binance onderscheidt zich hierin ten opzichte van de concurrenten. Dat de Binance Coin de grootste exchange coin is, toont deze sterke positie van het handelsplatform. Mede dankzij de partners van Binance, zijn de diensten op het platform mogelijk.

Met tientallen miljoenen gebruikers op het platform en volgers op social media, heeft Binance een wereldwijde community, dus voor cryptobegrippen zeer groot is. De vraag is wat andere exchanges in de toekomst gaan bieden aan de klant. Wanneer zij voordeliger dan Binance zijn, is het mogelijk dat gebruikers de overstap maken.

4.6

Veelgestelde vragen over Binance coin (BNB)

Wat is het verschil tussen DeFi Staking en Locked Staking op Binance?

Bij het staken op Binance kan je kiezen uit twee verschillende mogelijkheden. Door Locked Staking te kiezen, staan je coins voor langere tijd vast op het platform. De beloning hiervoor is hoger dan bij DeFi Staking. Echter is DeFi Staking stukken flexibeler, gezien je binnen een dag de coins alweer terug hebt op je account.

Hoe kan ik geld op Binance krijgen?

Op dit moment is het niet mogelijk om direct geld van je bank naar Binance te storten. Wel kan je via een ander handelsplatform geld storten en dit vervolgens versturen naar je Binance account. Het is verstandig om deze transactie in een coin zoals bijvoorbeeld XRP te doen, omdat dit zal zorgen voor minder transactiekosten.

Kan ik met de Binance Coin ook buiten Binance betalen?

Naast alle diensten van Binance, waar je BNB voor kunt gebruiken, zijn er ook mogelijkheden buiten het platform van Binance. Zo kan je de coin staken op verschillende handelsplatformen.

Ook kan BNB ingezet worden bij externe tokenlanceringen. Hierbij geef je BNB aan een nieuw project, zodat het nieuwe project startkapitaal heeft. In ruil daarvoor ontvang je tokens van het project.

Deze methode kan handig zijn wanneer je vertrouwen in het nieuwe project hebt. Echter brengen dit soort investeringen ook de nodige risico’s met zich mee. Daarnaast kan je met de Binance Visa Card je BNB overal uitgeven, mits Visa als betaalmiddel wordt geaccepteerd.

Wat is de BNB Vault?

Eén van de diensten die Binance aan hun gebruikers aanbiedt, is de BNB Vault. In deze kluis kan je jouw BNB zetten en hierover een rendement te krijgen. Wanneer je BNB in de BNB Vault plaatst, zal Binance jouw coins verdelen over verschillende producten van Binance.

Je kan deze investering zien als het spreiden binnen het Binance platform. De verschillende diensten leveren een rendement op, waar jij jouw deel van krijgt. Dit deel wordt berekend aan de hand van jouw inleg.

Wat is het verschil tussen de Binance Coin en Binance USD?

eide coins zijn van Binance, maar daarbij houdt de vergelijking op. Binance USD (BUSD) is de stablecoin van Binance, die altijd $1 waard is. De coin is de crypto variant van de Amerikaanse dollar. Er zijn producten van Binance, waarbij je BUSD kan gebruiken.

Binance Coin is voor meer diensten op het platform te gebruiken. Daarnaast is het geen stablecoin, maar is de prijs afhankelijk van vraag en aanbod. Door de grote vraag naar BNB is de prijs van de coin ver boven de $1 uitgestegen.

Geld verdienen met Crypto? Volg de GRATIS Crypto Masterclass

Je wilt geld verdienen met Cryptomunten. De harde werkelijkheid is echter dat veel mensen geld verliezen met crypto. Dit komt omdat mensen zich niet laten adviseren, zich onvoldoende inlezen en er te weinig verstand van hebben.

Om jouw die kennis en strategieën te geven, kun je nu tijdelijk GRATIS onze Crypto Masterclass volgen. Hierin leer je met welke strategieën je geld kunt verdienen met cryptomunten. Met winstgevende tips uit de praktijk.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro!
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!

Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: