Tether USDT

Tether (USDT)

Alles over Tether kopen, verkopen, wallets en staking

Tether (USDT) is een vreemde eend in de bijt als het gaat om cryptocurrencies. Deze ‘stablecoin’ is er namelijk op gericht om dezelfde waarde te houden als de Amerikaanse dollar.

Door de jaren heen is USDT een steeds populairdere munt gaan worden, omdat men het kan gebruiken om te handelen in cryptocurrencies. Zo kan je enige mate aan volatiliteit ontwijken.

Tether heeft een aantal voordelen:

 • Dezelfde waarde als een Amerikaanse dollar
 • Bruikbaar om te handelen in cryptocurrencies
 • Volatiliteit ontwijken, terwijl je de voordelen van crypto’s behoudt
 • Steeds hogere handelsvolumes en USDT supply

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Tether kopen

Tether kopen

Tether koers

Tether Koers

Tether wallet

Tether Wallets

Tether verkopen

Tether Verkopen

Tether staking

Tether Staking

Wat is Tether?

Tether (USDT) is een cryptocurrency gebaseerd op blockchain technologie en valt onder de categorie stablecoins. Het is ontwikkeld om de waarde van de Amerikaanse dollar te representeren. Tether is dus het platform als zodanig, maar wat is USDT? USDT is de native token van Tether. Het doel van USDT is het vormen van een cryptocurreny die staat voor stabiliteit en duidelijkheid. Dit in tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies die juist flinke swings vertonen in het dagelijkse handelsplaatje.

Het zijn van een cryptocurrency met een relatief stabiele koers heeft een aantal voordelen. Zo kan men USDT gebruiken om te investeren in andere cryptocurrencies of juist om fiatgeld in op te slaan. Ook hier ligt weer een wezenlijk verschil met andere cryptovaluta. Waar de meeste crypto’s het middel zijn voor speculatieve beleggingen, daar beoogt Tether dat juist niet te zijn.

USDT en FIAT geld

Wanneer je kijkt naar de functie van USDT binnen ons huidige stelsel van cryptocurrencies en fiatgeld, zou je kunnen concluderen dat het een soort ‘overbruggsings-crypto’ is. Tether slaat een brug tussen enerzijds regulier fiatgeld en anderzijds cryptocurrencies. De verhouding tussen een USDT en een Amerikaanse dollar is namelijk 1-op-1, terwijl beide valuta daadwerkelijk iets heel anders zijn. Met andere woorden: USDT en de Amerikaanse dollar zijn even duur, maar ze zijn toch beide iets heel anders. Vergelijk een laptop van €1000 met een horloge van €1000. De waarde is gelijk, maar het zijn twee andere producten.

Met stablecoins als Tether ontvang je de voordelen van cryptocurrencies (decentralisatie en betrouwbaarheid) met de stabiliteit van fiatgeld.

Een grote data provider omtrent cryptocurrencies, Cryptocompare, deed een onderzoek naar de toepassing van USDT bij cryptotransacties. Hieruit bleek dat in februari 2021 ongeveer 57% van alle bitcoin koop- en verkoopacties werden gedaan in USDT. Hieruit blijkt dat de effectieve toepassing van USDT daadwerkelijk groot is.

Het platform gaat al langer mee dan je wellicht in eerste instantie zal denken. Het bestaat namelijk al sinds juli 2014. Het werd toen initieel gelanceerd onder een geheel andere naam: RealCoin. Een paar maanden na de lancering kwam het bedrijf met een nieuwe naam: Tether Ltd.

COIN nieuws

Lijkt USDT je een interessante cryptocurrency of ben je je nog aan het oriënteren op de markt? Dan ben je wellicht geïnteresseerd in het laatste Tether nieuws. Dit nieuws kan je op verschillende plekken tot je nemen. Zo kan je ervoor kiezen om in chatgroepen te gaan, mee te lezen in fora of om grote nieuwssites omtrent cryptocurrencies in de gaten te houden.

Hier dient wel een kleine – maar kritische – voetnoot te worden gemaakt. Veel bronnen zijn namelijk minder betrouwbaar dan ze in eerste instantie zouden lijken. Binnen de cryptomarkt is het belangrijk dat je altijd verifieert of bronnen wel betrouwbaar zijn en of ze nieuws niet verkondigen vanwege eigenbelang of een tunnelvisie omtrent een bepaalde cryptocurrency. Het is het verstandigst om nieuws te putten uit bronnen die zeer dicht tegen het team achter deze cryptomunt zelf zitten. In eerste instantie is dat de officiële website zelf. Een aantal andere (social media) bronnen, vind je hieronder.

Is Tether interessante investering?

USDT kan voor sommige beleggers een interessante investering zijn. Om direct met de deur in huis te vallen: niet veel mensen kopen het om monsterwinsten mee te maken. Dit druist immers geheel in tegen waar deze cryptocurrency in essentie voor staat: stabiliteit.

Investeren in Tether doe je bijvoorbeeld wanneer je graag een andere cryptocurrency wil aankopen met de USDT tokens of wanneer je graag je geld wil opslaan tegen een stabiele koers. Wil je een van deze dingen graag, dan kan dit best een interessante investering vormen.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Tether Whitepaper

Als je écht wil weten of deze cryptomunt en de bijbehorende USDT coin in essentie een interessante investering is, zal je je nader moeten verdiepen in de technische kanten van deze cryptocurrency.

Een goed beginpunt is dan de Tether whitepaper. Hierin vind je precies wat deze coin inhoudt, wat hun doel is en hoe zij denken dit in de praktijk te gaan brengen. Interessant? Je vindt de whitepaper hier.

whitepaper

Review Tether

Tether (USDT) is een cryptocurrency met een duidelijk doel. Dat doel – het zijn van een stablecoin – wijkt wezenlijk af van andere cryptocurrencies. Dat wil echter niet direct betekenen dat USDT geen potentie heeft.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Tether

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

USDT tokens zijn prettig om in bezit te hebben voor mensen die deze tokens willen inruilen voor andere cryptomunten of voor mensen die graag willen investeren in een waardevaste token. Tether vertoont in die zin zeker toegevoegde waarde, maar een spectaculaire cryptomunt is het zeker niet. Maar dat hoeft tegenwoordig gelukkig ook niet meer. Er zijn steeds meer cryptocurrencies die een doel hebben in de wereld van vandaag, in plaats van zuiver een idealisme voor de wereld van morgen. Tether is één van die crypto’s. Je ontvangt alle voordelen van cryptocurrencies, tegen de stabiliteit van fiatgeld. Dat lijkt een gouden combinatie.

3.5

Veelgestelde vragen over Tether (USDT)

Is Tether veilig te gebruiken?

Ja, deze cryptomunt is redelijk veilig te gebruiken. Het is een stablecoin met een eigen wallet. Maar vaak wordt deze coin bewaard op verschillende exchanges. Dit gebeurd om de waarde te behouden bij een bearish markt.

Waarom is Tether altijd 1 dollar?

De USDT coin wordt gebackt door de Amerikaanse Dollar. In theorie is deze coin altijd 1 dollar waard. In Euro fluctueert de koers wel, omdat de keurs van Euro naar Dollar ook kan verschillen.

Kun je USDT verdienen?

Ja, het is mogelijk om deze coin te staken bij verschillende aanbieders of in je eigen wallet.

Zit er toekomst in Tether?

Deze cryptocurrency is niet bedoeld om te speculeren op koersstijgingen op lange termijn. Het is een stablecoin en bedoeld om je investering te backen naar FIAT geld op de blockchain.

Waarom stijgt of daalt Tether?

USDT stijgt niet in waarde ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Dit kan wel met de Euro, omdat de wisselkoersen tussen USD en EUR kunnen schommelen.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: