iota miota

Iota (MIOTA)

Alles over Iota kopen, verkopen, wallets en staking

Iota (MIOTA) een cryptovaluta die bestaat sinds 2017. De focus bij het team achter Iota ligt op het zogeheten Internet of Things (IoT). Het internet is al lang niet meer voorbehouden aan computers, maar ook bijvoorbeeld horloges, speakers en lampen mogen tegenwoordig meedoen.

Iota wil het Internet of Things stroomlijnen en verbinden door het aanbieden van een laagdrempelige cryptocurrency die apparaten en mensen verbindt.

Iota heeft een aantal voordelen:

  • Gedecentraliseerd: vrij van centrale autoriteiten
  • Geheel vrij van transactiekosten
  • Zeer goede schaalbaarheid
  • Verificatie vereist weinig rekenkracht en energie

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Iota kopen

Iota kopen

Iota koers

Iota Koers

Iota wallet

Iota Wallets

Iota verkopen

Iota Verkopen

Iota mining

Iota Mining

Wat is Iota?

Iota (MIOTA) is een gedecentraliseerde cryptocurrency met de focus op het Internet of Things. De afkorting van Internet of Things is IoT. Plak hier een -A achter en je hebt de naam van een crypto project dat inspeelt op het feit dat bijna alle apparaten tegenwoordig zijn verbonden met het internet. Waar het internet vroeger nog een sensationele innovatie was, is tegenwoordig bijna alles er mee verbonden. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een ‘smart’ variant van. Het aanbod springt van computers en smartphones tot aan koelkasten, deurbellen en speakers.

The internet of things

Binnen het Internet of Things communiceren apparaten geregeld met elkaar. Het gaat dan soms om betaalinformatie of transacties. Iota wil – sinds de oprichting in 2015 – door het aanbieden van een decentraal netwerk de standaard worden als het gaat om het uitvoeren van (micro) transacties op verschillende apparaten binnen het IoT. Het team achter MIOTA wil hierbij verder gaan dan slechts het vormen van de zoveelste cryptocurrency met een ideaal. Ze proberen wezenlijke problemen in cryptoland aan te pakken.

Het eerste probleem dat Iota wil aanpakken is het probleem van schaalbaarheid. Als een crypto-fanaat het heeft over schaalbaarheid, heeft hij of zij het over het kunnen aanbieden van een hogere capaciteit op het gebied van transactieverwerking, zonder dat de kwaliteit van de gehele cryptocurrency hier op achteruit gaat. MIOTA streeft naar maximale schaalbaarheid, terwijl het een afwijkend systeem presenteert om om te gaan met de verwerking van transacties. Dit wil Iota realiseren door een compleet nieuwe datastructuur te gebruiken, genaamd Tangle.

Illustration of smart devices network in web cloud communication technology Free Vector

IOTA technologie: Tangle

De Iota Tangle een betrekkelijk innovatieve datastructuur binnen de zogeheten distributed ledgers. Een distributed ledger is een grootboek dat voor eenieder zichtbaar is, zoals een blockchain. Voordat een nadere uitleg zal volgen, dien je te begrijpen dat het wat anders is dan Iota Tangle. Laatstgenoemde is namelijk de infrastructuur die wordt gebruikt door de cryptocurrency als zodanig.

Tangle maakt in de basis gebruik van het Proof-of-Work (PoW) algoritme voor de verificatie en verwerking van transacties. Het Proof-of-Work systeem van Tangle is echter energiezuiniger dan die van andere cryptocurrencies. Dit heeft te maken met het feit dat alle deelnemers aan de verificatie naast elkaar werken. Iemand hoeft dus niet zelf een volledige transactie te verifiëren binnen het grootboek. Elke nieuwe transactie die wordt verricht, verifieert automatisch de vorige twee transacties.

Tangle

Dit kost per saldo een stuk minder energie en het is bovenal sneller. Mooi meegenomen is dan het feit dat de Iota Tangle voorkomt dat er dubbele transacties worden verricht en dat er geen transactiekosten bestaan. Dit laatste is erg prettig, nu de ontvanger altijd evenveel MIOTA tokens zal ontvangen als de verzender heeft verzonden. Er gaan geen tokens verloren. Als kers op de taart lost de Iota Tangle praktisch alle problemen op op het gebied van schaalbaarheid.

De Tangle datastructuur werkt optimaal omdat de tokens al bij voorbaat worden gecreëerd. Alle uit te geven MIOTA tokens bestaan dus reeds. Dit gebeurt niet heel vaak, maar is ook zeker niet uniek. Zo zie je hetzelfde bijvoorbeeld terug bij XRP tokens van Ripple; deze zijn ook bij voorbaat gecreëerd.

Iota tegenover Bitcoin

Iota (MIOTA) wordt geregeld vergeleken met Bitcoin (BTC). Waar liggen de verschillen? Het eerste verschil ligt in het feit dat MIOTA tokens al reeds bij voorbaat zijn gemined. Dit is niet het geval bij BTC tokens. Deze tokens bestaan namelijk nog niet allemaal – ook al staat er wel een limiet op het maximaal aantal te minen Bitcoins. Het grootste verschil zit hem echter in de datastructuur die wordt gehanteerd. Het maakt gebruik van de hierboven uitgelegde Tangle datastructuur. Dit zorgt voor een efficiënte, kosten- en energiebesparende wijze van transactieverwerking. De blockchain van Bitcoin is een stuk minder efficiënt en vereist daarmee veel meer rekenkracht van computers, hetgeen leidt tot een hoge energierekening voor miners en een grotere (negatieve) impact op het milieu.

The holy grail?

Is dit dan het perfecte alternatief op Bitcoin wegens de voordelen van Tangle? Het antwoordt luidt negatief en genuanceerd. Bitcoin en Iota zijn namelijk simpelweg twee geheel andere cryptocurrencies. Bitcoin heeft de focus echt liggen op het aanbieden van een alternatieve betaalmethode. Dit project richt zich specifiek op de communicatie tussen (smart) apparaten binnen het Internet of Things. Het is dus niet eerlijk om deze cryptocurrencies rechtstreeks tegenover elkaar te zetten, ook al dient wel te worden gezegd dat dit project wat innovatieve stappen heeft gezet voor cryptocurrencies van de toekomst.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Iota nieuws

Ben je benieuwd naar het laatste Iota nieuws? Een simpele zoekopdracht op Google verhult je direct heel wat bronnen. Het is echter aan te raden om terughoudend om te gaan met het willekeurig raadplegen van verschillende bronnen. In cryptoland bestaan er nou eenmaal veel bronnen die artikelen schrijven vanuit eigenbelang. Probeer op zoek te gaan naar artikelen die komen vanuit bronnen die ten minste geen onwaarheden verspreiden. Een goed beginpunt voor Iota nieuws is de website van Iota. Hieronder vind je een aantal (social media) bronnen die door Iota worden erkend.

Iota interessante investering?

Iota speelt goed in op de toekomst van het Internet of Things. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een technologie dat ervoor zorgt dat de verificatie van transacties sneller, goedkoper en duurzamer kan gebeuren. Op zichzelf zijn dit natuurlijk factoren die het een interessante investering kunnen maken. Daarnaast is Iota door de jaren heen aardig ‘under the radar’ gebleven nu het qua marktkapitalisatie niet ver boven andere altcoins uitsteekt. Het is dan ook lastig om waterdicht te beoordelen of Iota een tekort aan potentie heeft of dat de cryptovaluta nog niet in het oog is gesprongen van het grote publiek. Uiteindelijk zal je zelf een onderbouwde afweging moeten maken.

Iota Whitepaper

Wanneer je je aan het verdiepen bent in Iota, is het verstandig om eens te kijken naar de Iota whitepaper. Hierin vind je precies wat MIOTA is, wat hun missie is en hoe zij hier een realiteit van gaan (proberen te) maken. De Iota whitepaper vind je hier.

whitepaper

Review Iota

Iota is een cryptocurrency dat zich op een innovatieve wijze richt op de communicatie en transacties tussen apparaten binnen het Internet of Things. Gebruik wordt gemaakt van de Iota Tangle datastructuur.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Iota

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Iota levert een cryptocurrency platform dat in de basis zeker potentie heeft. Het is simpelweg niet te ontkennen dat het Internet of Things de toekomst definieert. Het is belangrijk dat er platforms bestaan die transacties tussen apparaten en mensen gaan regelen. Iota speelt hierop in door een nieuw systeem te introduceren dat duurzaam en goedkoop is: dat is aantrekkelijk. Met inmiddels meer dan 100 samenwerkingen – met onder meer grote bedrijven als Jaguar/Land Rover en DELL – is Iota goed op weg om wereldwijd terrein te veroveren. Dit is echter geen zekerheid, nu het Iota tot op heden nog niet is gelukt om daadwerkelijk goed te presteren op het gebied van koers en marktkapitalisatie.

3.6

Veelgestelde vragen over Chiliz (CHZ)

Wat is MIOTA?

MIOTA is de native token binnen het netwerk van Iota. Hierbinnen kwalificeert MIOTA zich meer specifiek als een zogeheten ‘utility token’. Dat wil zeggen dat de token dient te worden gebruikt om gebruik te kunnen maken van de diensten van het Iota netwerk. Met andere woorden: heb je geen MIOTA tokens, dan komen de functionaliteiten van Iota je niet toe.

Gaat de koers van Iota stijgen?

Het eerlijke antwoord luidt: dat weet niemand. Het is simpelweg niet waterdicht te voorspellen of de koers van MIOTA tokens in de toekomst gaat stijgen of dalen. Feit is nou eenmaal dat veel altcoins met voldoende potentie sneuvelen, terwijl altcoins met minder potentie juist blijven bestaan. De markt heeft altijd het laatste woord, hoe onbegrijpelijk de koers soms lijkt. Wel is het natuurlijk altijd mogelijk om te speculeren op de koers. Dit kan je doen door het verrichten van een fundamentele of een technische analyse van Iota. Een fundamentele analyse zegt wat over de financiële en maatschappelijke positie van Iota, waar een technische analyse zuiver ziet op een analyse van de koers met behulp van indicatoren.

Wie heeft Iota uitgevonden?

Iota is in 2015 opgericht door David Sonstebo, Dominik Schiener, Serge Ivancheglo en Serguei Popov tezamen. Meer informatie over het team achter Iota, vind je op hun website.

Zijn MIOTA tokens echt geld?

MIOTA tokens zou je in theorie kunnen zien als ‘echt geld’, omdat het een intrinsieke waarde draagt en het waar mogelijk inzetbaar is om betalingen mee te verrichten. Praktisch gezien ligt het echter iets genuanceerder. Als je MIOTA tokens wil zien als een volwaardig alternatief op ‘echt geld’, zal het op zoveel mogelijk plaatsen geaccepteerd moeten worden. Helaas is dit nog lang niet het geval. De kans dat je in het dagelijkse leven een winkel tegenkomt die MIOTA tokens accepteert, is niet erg groot. Je moet de winkels er echt specifiek op uitzoeken. Het is overigens ook maar de vraag tot in hoeverre het team achter Iota het beoogt om van MIOTA tokens een alternatief betaalmiddel te maken. Voor nu lijkt de focus echt specifiek te liggen op het IoT. Een cryptocurrency als Bitcoin heeft juist veel meer de focus op het daadwerkelijk vormen van een alternatief op fiatgeld in al haar facetten.

Kent Iota bijkomende kosten?

Als je puur kijkt naar het netwerk van Iota, kosten transacties in MIOTA tokens geen geld. Er gelden dus geen transactiekosten binnen het netwerk van Iota. Wel dien je er op te letten dat dit niet betekent dat je zonder transactiekosten MIOTA tokens kunt aanschaffen. Zo zullen cryptocurrency exchanges in de meeste gevallen uiteraard wél transactiekosten rekenen.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: