cardano ada

Cardano (ADA)

Alles over Cardano kopen, verkopen, wallets en staking

Cardano (ADA) is opgericht door de medeoprichter van Ethereum en is in het leven geroepen om eenvoudiger slimme contracten (smart contracts) te faciliteren. Met nadruk op schaalbaarheid, wetenschappelijke nauwkeurigheid en privacy is dit een uitstekend platformen om bijvoorbeeld grote overname contracten vast te leggen in de blockchain.

Cardano heeft een aantal voordelen:

  • Geschikt als platform voor Smart Contracts
  • Schaalbaarheid, privacy en precisie gegarandeerd
  • Wordt ook wel het Blockchain 3.0 genoemd
  • Geen dure hardware en energiekosten nodig om netwerk in stand te houden

Cardano koers

Cardano Koers

Cardano wallet

Cardano Wallets

Cardano verkopen

Cardano Verkopen

Cardano mining

Cardano Mining

Inhoudsopgave

Hoe werkt Cardano?

Cardano is de eerste cryptocurrency die gebaseerd is op bewezen wiskundige formules en theorieën. Met behulp van grote academische onderwijsinstellingen zoals de universiteiten van Athene, Edinburgh en Connecticut zijn verschillende onderzoeken gepleegd en zijn deze door hen getoetst.

Ze trachten de beste kanten van de belangrijke cryptocurrencies met elkaar te combineren. Zoals de veilige opslag van Bitcoin, de lage transactiekosten van Litecoin en het “Smart Contract” gedeelte van Ethereum.

De blockchain bestaat namelijk uit 2 verschillende lagen. Een laag houdt alle transacties bij op de blockchain en de andere laag zorgt er voor dat de logica in stand blijft. Dit is eigenlijk ook heel logisch, omdat de slimme contracten er voor kunnen zorgen dat er niet te veel data met een transactie mee wordt verstuurd. Zo wordt deze blockchain niet te zwaar en kan het makkelijk overeind gehouden worden door de stakeholders.

Andere Cryptomunten: