holochain hot holo crypto

Holochain (HOT)

Alles over Holochain kopen, verkopen, wallets en staking

Als het gaat om cryptocurrency projecten, kwalificeert Holochain zich met recht als een zeer bijzondere. Dit project kan de blockchain in potentie namelijk geheel overbodig maken.

Holochain pakt traditionele blockchain technologie stevig bij de kraag, door een veel schaalbaarder alternatief te bieden, een eigen chain. En laat schaalbaarheid nou net één van de grootste problemen in cryptoland zijn. Op zichzelf best interessante materie.

Hieronder lees je alles over Holochain, zodat je straks heel wat kennis rijker bent en wellicht zelfs een investering in Holochain kan overwegen!

Voordelen:

  • Oneindige schaalbaarheid om de vraag van vandaag en morgen te ondervangen
  • Energiezuinig door het ontbreken van mining-mogelijkheden
  • Framework voor het maken van dApps (gedistribueerde applicaties) die intensief kunnen worden gebruikt
  • Betrokken team met verstand van zaken

Hier vindt je meer informatie over:

Holo kopen
Holochain kopen
Holochain Hot koers
Holochain koers
wallets
Holochain wallets
cryptocurrency verkopen
Holochain verkopen
cryptocurrency mining staking
Holochain staking

Wat is Holochain?

Holochain (HOT) is een cryptocurrency project. Het richt zich op het aanbieden van een alternatief op de technolgie van de blockchain. Laatstgenoemde technologie is in theorie geniaal, maar brengt in de praktijk een relatief groot probleem met zich mee: gemaximeerde schaalbaarheid. Blockchain is eindig schaalbaar en Holochain oneindig.

Om te begrijpen waar Holochain zich onderscheidt van Blockchain, dien je eerst te begrijpen hoe een blockchain werkt. Bij blockchain bewaart iedere schakel binnen het netwerk (node) een kopie van de database. Een transactie wordt pas doorgevoerd wanneer elke node hiermee akkoord is. Er wordt dan gesproken van een consensus: alle nodes zijn het met elkaar eens.

Het is inherent aande techniek van blockchain dat een consensus op globale wijze wordt bereikt. Het maakt hiervoor dus niet uit of je bijvoorbeeld gebruikmaakt van Proof-of-Work of juist van Proof-of-Stake.

Geen POW en POS?

Het verschil tussen blockchain en Holochain ligt in het bovenstaande. Holochain vereist namelijk helemaal geen globaal consensus. Als schakel binnen het netwerk krijg je een eigen chain. Dit is in principe de enige chain die je vervolgens hoeft bij te houden.

Er bestaat nog wel een centrale chain, maar deze heeft slechts een controlerende functie. Deze controlerende functie kan worden verwezenlijkt, omdat alle losse chains hiermee kunnen communiceren. De centrale chain houdt geen transacties bij, maar documenteert ‘slechts’ fundamentele data van gebruikers.

Blockchain vereist een globaal consensus, waar Holochain werkt met een agent centrale benadering.

Visualisatie van het probleem

Begrijp je het nog niet helemaal? Een kleine (versimpelde) visualisatie kan helpen. De blockchain is in wezen een ketting. Blockchain vereist dat iedereen aan deze zelfde ketting zit wanneer er transacties worden gedaan. Dat is bijzonder onhandig, want er zijn meer transacties dan dat er ruimte is bij de ketting. Nodes moeten dus in de rij staan voor het valideren van een transactie; dit noemen we een bottleneck.

Holochain kent ook een grote ketting, maar heeft daaraan veel kleine kettinkjes hangen. Alle nodes kunnen bij hun eigen kettinkje en hoeven dus nooit in de rij te staan. Best ideaal dus.

In onderstaande video vind je een gedetailleerde uitleg over Holochain.

Problematiek omtrent schaalbaarheid

Schaalbaarheid; een spannend onderwerp is het niet, maar het is wel erg relevant. Veel cryptocurrencies nemen namelijk als doel het revolutioneren van de wereld. In de toekomst zal iedereen gebruikmaken van hun blockchain toepassing. Althans, dat is het ideaal. De praktijk is anders. Blockchain is namelijk zeer matig te schalen.

Nooit flexibel genoeg voor de vraag

Een blockchain zal bijna nooit zo flexibel zijn dat het een fors toenemende vraag kan faciliteren, zonder trager te worden. Als de vraag wel toeneemt, worden de transactiekosten automatisch hoger en zal de verwerking van deze transacties een stuk minder snel verlopen.

Schaalbaarheid gaat over de vraag tot in hoeverre iets kan groeien of uitbreiden wanneer dat nodig blijkt.

Schaalbaarheid is dus een probleem bij blockchains, maar hoe kan dat eigenlijk? Waarom is de techniek van blockchain zo slecht te schalen? Dat heeft alles te maken met de blockgrootte. Je weet inmiddels wellicht dat een blockchain een ketting aan blocks is. Deze blocks bevatten op zichzelf verschillende transacties. Hoe groter een block kan zijn, hoe meer transacties hierin passen.

Blockgrootte binnen blockchain staat vast

In principe staat de blockgrootte binnen een blockchain vast en staat ook vast hoe snel er ongeveer nieuwe blocks kunnen worden gemaakt. Omdat deze gegevens vaststaan, kan een blockchain het nog wel eens zwaar te verduren krijgen wanneer het aantal transacties toeneemt. Je moet dan lang wachten tot je transactie is gevalideerd.

De schaalbaarheidsproblematiek van blockchain kan je zien als een tunnel. Wanneer een crypto project net wordt opgestart, kan iedereen netjes door de tunnel heen rijden. Er is immers genoeg ruimte. Naarmate er echter steeds meer mensen bijkomen, wordt de tunnel te klein. Als gevolg hiervan komen er lange rijen voor deze tunnel te staan. Dit oplossen is lastig; de tunnel heeft immers een vaste grootte en is niet echt flexibel.

Holochain als alternatief

Wat Holochain zo interessant maakt, is het feit dat het in principe niet-eindig schaalbaar is. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt hoe groot de vraag ooit wordt; Holochain kan het aan. De oprichters van Holochain betogen dat het geen relevante vraag is om te stellen hoeveel transacties per seconde het netwerk aan zou kunnen.

Bij deze bewering stelden zij een interessante vergelijking. De vraag werd gesteld hoeveel woorden de mensheid als geheel per seconde kan spreken. Het antwoord? De vraag is irrelevant, want het aantal woorden per seconde zal stijgen elke keer als er een nieuwe baby wordt geboren.

Ook de – eerdergenoemde – vergelijking met de tunnel snijdt hout. Hoe meer mensen gebruikmaken van Holochain, hoe meer losse tunnels er ontstaan. Iedereen kan gebruikmaken van zijn eigen tunnel (chain), waardoor er geen opstoppingen zullen ontstaan bij de hoofdtunnel.

dApps en Holochain

Naast een niet-eindige schaalbaarheid biedt Holochain nog iets anders: de mogelijkheid om dApps, gedistribueerde applicaties, te runnen. Holochain zelf is geprogrammeerd in de programmeertaal ‘Go’. Deze lijkt in de basis erg op het welbekende ‘C’ en is daarmee goed te gebruiken. Wil je zelf dApps ontwikkelen, dan kan je gebruikmaken van JavaScript of Lisp.

Een kleine (positieve) kanttekening is hier echter wel op zijn plaats. De ontwikkelaars hebben namelijk aangegeven dat Holochain zich flexibel opstelt als het gaat om de ondersteuning van andere of nieuwe programmeertalen. Het is in die zin dus niet onrealistisch dat Holochain in de toekomst ook andere programmeertalen gaat ondersteunen.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Team achter Holochain

Het team van Holochain bestaat uit net geen 30 mensen. De namen binnen dit team zijn niet zozeer bijzonder populair, maar de personen erachter hebben wel aantoonbaar veel relevante werkervaring. Holochain is in de basis opgericht door twee heren: Arthur Brock en Eric Harris-Braun. Beide gaan zij onder de titel ‘co-founder’.

Brock houdt zich bezig met strategieën met betrekking tot gedecentraliseerde systemen en daarnaast heeft hij de leiding over het development team van Holo. Harris-Braun heeft een sterk ondersteunende rol binnen de organisatie en het development team.

Bijzonder aan beide co-founders is het feit dat ze al meer dan 35 jaar aan ervaring met programmeren hebben. Gezegd kan dus zonder meer worden dat ze verstand van zaken hebben.

Verdere teamleden zetten zich in binnen het development team of op juridisch vlak. Ook zitten er mensen tussen met verstand van film, communicatie, UX en commerciële zaken. Een overzicht van het team van Holochain, vind je hier.

Holochain nieuws

Hoewel Holochain al een werkend concept heeft weten neer te zetten, blijven ze aan de lopende band ontwikkelingen doorvoeren. Wanneer je graag op de hoogte wil blijven van deze ontwikkelingen, kan je terecht bij verschillende bronnen. Het ligt voor de hand om populaire crypto nieuwssites te raadplegen.

Het is echter belangrijk dat je telkens de betrouwbaarheid van een nieuwsbericht verifieert. Er wordt namelijk (te) veel speculatieve informatie verspreidt. Geruchten worden soms te snel voor waar aangenomen.

Als je zoekt naar betrouwbaar nieuws, kan de website van Holochain een goed beginpunt vormen. De website kenmerkt zich door een professionele lay-out en staat vol met zeer nuttige informatie. Wil je daarnaast via sociale media op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, dan kan je terecht op het Youtube kanaal van Holochain of op hun Twitter account.

Extra nuttig is het feit dat Holochain een forum heeft opgericht. Hier vind je niet alleen (technische) discussies over alles wat met Holochain te maken heeft, maar ook diepgaande informatie over het functioneren van deze cryptocurrency. Wat ons betreft is dit forum zeker eens het bekijken waard. Wel is het enigszins technisch van aard. Een beetje voorkennis kan dus geen kwaad.

Is Holochain een interessante investering?

Voorop dient natuurlijk gesteld te worden dat niemand voor jou kan bepalen of een investering al dan niet interessant is. Je zal vaststaande feiten tot je moeten nemen en op grond daarvan een standpunt moeten innemen met betrekking tot Holochain.

Deze cryptocurrency staat net in de top 70 grootste digitale valuta gesorteerd op marktkapitalisatie. Dat wil zeggen dat het animo vanuit investeerders zeker niet beperkt is; maar écht een grote jongen is Holochain nog niet.

Hieronder vind je een aantal factoren die een investering in Holochain best interessant kunnen maken. We gaan er vanuit dat het inmiddels duidelijk is dat Holochain oneindig schaalbaar is.

Groener dan de blockchain toepassingen van Bitcoin

Het is algemeen bekend dat verschillende consensus algoritmes bij blockchain veel stroom vereisen. De kroon wordt wellicht wel gespannen door het Proof-of-Work algoritme dat onder meer wordt gebruikt door Bitcoin. Omdat nodes van Holochain niet telkens de hele chain hoeven te valideren, zal het stroomverbruik relatief laag blijven. De nodes houden immers slechts het beheer over hun eigen (kleine) chain. Holochain kent geen mining.

Holochain is (nog) low profile

Net werd al even aangehaald dat Holochain qua marktkapitalisatie niet erg groot is. Dit kan vanuit het oogpunt van investeren best interessant zijn. Een cryptocurrency die nog geen (echte) groeispurt heeft gehad, heeft de potentie om deze nog te krijgen. Minder dure tokens zullen doorgaans sneller in waarde stijgen dan dure tokens. Wel dien je altijd te letten op de hoge volatiliteit; dit brengt veel risico’s met zich mee.

Framework voor veeleisende dApps

In de wereld van cryptocurrencies en blockchain, heeft men het vaak over dApps. Er wordt nog wel eens vergeten dat dApps (decentrale applicaties) niet optimaal toepasbaar zijn voor toepassingen die een hoge mate aan (en tevens snelle) interactie vereisen. Een voorbeeld van een dergelijke toepassing betreft social media. dApps kunnen profiteren van de oneindige schaalbaarheid van Holochain.

De actuele Holo crypto (HOT) koers

Hieronder een actueel overzicht van de HOT koers.
Hoeveel Holo zijn er? Het aanbod van Holo is op dit moment 173 miljard voor de openbare verkoop.

Zijn er dan ook nadelen?

Uiteraard bestaat er ook een andere kant van de medaille. Er zijn namelijk ook factoren die een investering in Holochain juist minder interessant kunnen maken. Eén van die factoren betreft het feit dat Holochain nog helemaal niet zo lang bestaat, waar Blockchain al sinds 2008 meegaat. Het is in die zin nog maar de vraag of ook Holochain in de toekomst tegen (onvoorziene) beperkingen aan gaat lopen.

Iets anders wat je mee kunt nemen in je overweging, is het feit dat blockchain continue in ontwikkeling is. Zo wordt er vandaag de dag veel geschreven over de ontwikkeling van het zogeheten Lightning Network. Met deze ’technologie’ wordt er een afzonderlijke laag boven op de blockchain gecreëerd, waardoor de blockchain wordt ontlast en beter schaalbaar zal zijn. Dergelijke oplossingen kunnen de toegevoegde waarde van Holochain onderuit schoffelen. Holochain moet het immers écht hebben van de toegevoegde waarde op het vlak van schaalbaarheid.

Het grootste nadeel: anonimiteit

Bovenstaande nadelen zijn relevant, maar wellicht niet doorslaggevend. Een nadeel die wel de potentie heeft om de doorslag te geven, betreft het gebrek aan anonimiteit bij Holochain. De Holochain kan namelijk alleen functioneren, wanneer het bekend is wie jij bent. Het anoniem verrichten van transacties, behoort dus niet tot de mogelijkheden bij Holochain. En laat anonimiteit nou net één van de grootste voordelen van cryptocurrencies zijn.

Wil een gebrek aan anonimiteit dan zeggen dat Holochain helemaal geen potentie meer heeft? Uiteraard niet. Wel kan dit gegeven leiden tot de conclusie dat de technologie van Holochain nooit de technologie van blockchain volledig zal vervangen. De vraag naar anonimiteit zal naar verwachting immers altijd blijven. Hierdoor blijft er altijd een rol voor blockchain.

Review Holochain

Per definitie is Holochain een onderscheidende cryptocurrency, nu het geen gebruikmaakt van blockchain. Herin ligt ook de toegevoegde waarde van deze cryptocurrency. Het hebben van een onderscheide factor wil echter niet per definitie zeggen dat er ook sprake is van potentie. Hieronder een korte recensie.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Holochain

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Holochain is best interessant, nu het scherp inspeelt op een grote tekortkoming van blockchain. Alles lijkt verbazingwekkend goed in elkaar te zitten. Tot in hoeverre Holochain echter écht potentie heeft, zal moeten afhangen van de ontwikkelingen die blockchain zal meemaken. Eigenlijk geldt dan ook: hoe beter schaalbaar blockchain, hoe zinlozer Holochain. De kracht van het product en van het team vallen hierdoor wat in het niet. Holochain bevindt zich al bij al op gevaarlijk territoir en kan zomaar in een bear markt terecht komen.. Aan de andere kant geldt wel dat wanneer de nadelen van blockchain voorgoed vast komen te staan, Holochain hier flink van kan profiteren. Voor nu is het echter niet duidelijk hoe blockchain technologie zich zal ontwikkelen. Of Holochain de toekomst in glorie zal betreden, blijft dus koffiedik kijken. Maak eerst een fundamentele analyse, voordat je in Holochain gaat investeren.

3.9

Veelgestelde vragen over Holochain

Wat is de native token van Holochain?

De native token van Holochain is Holo fuel (HOT). HOT tokens ontvang je in ruil voor het aanbieden van opslagruimte en rekenkracht van jouw computer. Het is dus een beloning. Uiteraard kan je HOT tokens ook zelf aanschaffen. Deze tokens maken het vervolgens mogelijk om in razendsnel tempo zeer veel micro-transacties te verrichten.

Wat is HOLO?

Er wordt nog wel eens gedacht dat HOLO de native token van Holochain is. Dit klinkt logisch, maar is onwaar. HOLO is een hosting platform dat is ontworpen binnen de infrastructuur van Holochain. HOLO biedt een soort cloud service die wordt gerund door de community. Zo creëer je geen afhankelijkheid ten opzichte van grote (machtige) hosting partijen. In ruil voor het beschikbaar stellen van de capaciteit van jouw computer voor HOLO crypto, ontvang je HOLO fuel. Hiermee kan je hosting aanschaffen. Ook kan je HOLO fuel inruilen voor Amerikaanse dollars.

Is Holochain open source?

Ja, Holochain is een volledig open source project. Dat wil zeggen dat de code online staat en dat iedereen aanpassingen kan voorstellen. Uiteraard zal het team achter Holochain deze aanpassingen altijd zelf moeten goedkeuren.

Is Holofuel geschikt voor microtransacties?

Het netwerk van Holofuel is erg geschikt voor microtransacties. Het is immers in staat om oneindig veel transacties te verwerken. Daarnaast zal de verstuurder van tokens altijd minder dan 1% aan transactiekosten betalen. Dit maakt het doen van microtransacties niet onevenredig duur.

Was de Holochain ICO een succes?

De Holochain ICO (Initial Community Offering) was zeer zeker een succes. Het vond plaats tussen 29 maart en 29 april in het jaar 2018. In die periode van ongeveer een maand is ruim 20 miljoen dollar opgehaald. De investeerders zitten er naar waarschijnlijkheid warmpjes bij, nu de koers flink hoger staat dan destijds.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: