reddcoin rdd

Reddcoin (RDD)

Alles over Reddcoin kopen, verkopen, wallets en staking

Reddcoin (RDD) is een cryptocurrency gebaseerd op blockchaintechnologie.

De focus ligt op het faciliteren van betalingen via social media platforms. Aan dergelijke betalingen zitten geen transactiekosten verbonden, zodat het ook uitkomst biedt voor (zeer) kleine transacties.

Reddcoin is – in hun eigen woorden – een sociale valuta.

Reddcoin heeft een aantal voordelen:

 • Fooisysteem voor sociale media
 • Geen transactiekosten
 • Ideaal voor microtransacties
 • Proof of Stake Velocity voor een eerlijke verifiëring van transacties

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Reddcoin kopen

Reddcoin kopen

Reddcoin koers

Reddcoin Koers

Reddcoin wallet

Reddcoin Wallets

Reddcoin verkopen

Reddcoin Verkopen

Reddcoin staking

Reddcoin Staking

Wat is Reddcoin?

Redcoin (RDD) is een op een blockchain gebaseerde cryptocurrency dat zich richt op het faciliteren van microtransacties binnen social media platforms. Je weet vast dat elke social media wel een manier heeft om je waardering uit te spreken. Zo kun je op Instagram en Facebook iets liken en zo kun je op Reddit iets upvoten. Reddcoin wil een (betaalde) aanvulling vormen op deze wijzen waarop een blijk van waardering wordt gegeven. Het gaat met andere woorden dus om een fooi.

De native token (of native asset) van Reddcoin betreft RDD. Binnen het blockchain netwerk van Reddcoin zal je deze tokens dus tegenkomen. RDD tokens zijn benodigd voor de transacties die worden verricht. Een leuke bijkomstigheid: transacties binnen het netwerk van Reddcoin zijn in principe vrij van kosten. Wanneer je bijvoorbeeld een microtransactie van €0,05 wil plegen, zal dit je ook gewoon €0,05 kosten. Vandaag de dag is dat vrij uniek, nu veel partijen graag wat willen verdienen aan de transacties die je maakt. Het feit dat RDD geen transactiekosten rekent, maakt dat het een ideaal platform is voor microtransacties.

Proof of Stake Velocity (PoSV)

Het is je wellicht inmiddels bekend dat transacties binnen blockchains altijd dienen te worden geverifieerd. Pas als een transactie of een bundel aan transacties is geverifieerd, kan er er een block worden toegevoegd aan de ketting (de chain). Er zijn verschillende systemen waarmee transacties kunnen worden geverifieerd. Bij RDD wordt er gewerkt met een vrij uniek systeem: het Proof of Stake Velocity algoritme.

Proof of Stake (PoS) is een algoritme waarbij mensen met een grotere hoeveelheid aan tokens, een grotere kans hebben op het valideren van een transactie en daarmee op een beloning. Proof of Stake Velocity (PoSV) is een door Reddcoin bedachte variant. Deze variant stimuleert het om actief bij te dragen aan het netwerk. Bij het reguliere Proof of Stake algoritme, kan je coins lang (passief) aanhouden zodat je een hoge ‘coin age’ krijgt. Bij Proof of Stave Velocity werkt dit echter nét wat anders. Langer aanhouden betekent een hogere ‘coin age’, maar de grafiek loopt niet lineair. Als je je tokens lang passief aanhoudt, zal de leeftijd van je coins steeds minder snel stijgen. Je dient dus actief te zijn binnen het netwerk om je kansen te verbeteren binnen het Proof-of-Stake Velocity algoritme. Hiermee staat PoSV een stap verder van Proof-of-Work dan het reguliere Proof-of-Stake. Passiviteit wordt niet beloond.

pos en posv reddcoin rdd

Reddcoin tegenover Steem

RDD is niet het enige cryptocurrency platform dat zich richt op transacties binnen sociale media. Ook Steem (STEEM) heeft hier namelijk de focus op. Hier ligt dus een overeenkomst: beide cryptocurrencies zijn ‘sociale valuta’. Maar daar houdt het ook op.

Het grote verschil tussen Reddcoin en Steem, zit hem in het feit dat RDD als het ware universeel toepasbaar is. Je kan het implementeren bij verschillende social media. Bij Steem is dit niet helemaal het geval, nu het alleen fungeert binnen het social media platform van Steem zelf. Het social media platform Steem wordt gedraaid op de blockchain en ondersteunt beloningen. Het valt de laatste tijd echter op dat STEEM tokens de snelle groei van het Steem platform niet meer kunnen bijhouden.

Zijn Reddcoin en Steem dan concurrenten van elkaar? Nee, daar lijkt het niet op. Ze hebben allebei een gelijksoortige ideologie, maar ze kiezen daarvoor een hele andere markt. RDD richt zich op de ‘reguliere’ social media gebruiker, waar Steem zich richt op (vaak computertechnisch onderlegde) leden van hun eigen netwerk.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Reddcoin nieuws

Heb je interesse in het volgen van het laatste nieuws omtrent Reddcoin? Dan zijn er ontelbaar veel bronnen waar je terecht kunt. Verschillende externe internetbronnen als nieuwssites en blogs publiceren geregeld artikelen over RDD. Het is echter aan te raden om altijd te controleren tot in welke mate een bron betrouwbaar is. In die zin is het het verstandigst om nieuws te putten uit bronnen die (zo nauw mogelijk) verband houden met het team achter Reddcoin. In eerste instantie kan je dan natuurlijk op de website van Reddcoin terecht. Andere bronnen die op deze website worden erkend, vind je hieronder.

Reddcoin interessante investering?

Reddcoin kan een interessante aanvulling vormen op je crypto-portefeuille. Of het echter voor vuurwerk gaat zorgen, weet in principe niemand. Investeren in een cryptocurrency is per definitie een speculatie. Tot in hoeverre Reddcoin een interessante investering is, bepaal je dus voor een groot deel zelf. Feit is in ieder geval dat RDD een cryptocurrency is met een duidelijk en afgebakend doel. Aan dit doel lijkt het team op professionele wijze uitvoering te geven.

Reddcoin Whitepaper

Wanneer je graag wil weten of een bepaalde cryptocurrency een interessante investering kan vormen, doe je er vaak verstandig aan om eens een kijkje te nemen in de whitepaper. Hierin vind je precies waar een cryptomunt voor staat en hoe er uitvoering zal worden gegeven aan een missie. Het is een soort blauwdruk vol specifieke en technische informatie.

Helaas doet Reddcoin zelf wat vaag over hun whitepaper. Een zoekopdracht op het internet lijkt te verhullen dat Reddcoin wel ooit een whitepaper heeft gehad, maar dat deze van het internet af is gehaald. De whitepaper van RDD is namelijk niet zozeer op hun website terug te vinden. Wel zijn er externe bronnen die nog een – vermoedelijk oudere – variant van de Reddcoin whitepaper online hebben staan. Je vindt er
hier eentje.

whitepaper

Review Reddcoin

Reddcoin is een afwijkende cryptocurrency met een focus op een soort fooisysteem binnen sociale media. Wanneer je bijvoorbeeld aan het scrollen bent door je Facebook tijdlijn en je vindt een bericht interessant of indrukwekkend, dan zou je met het platform van RDD een kleine bijdrage kunnen doen aan de plaatser van het bericht – dit geheel vrij van transactiekosten.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie RDD

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Reddcoin positioneert zich binnen de zeer grote markt van sociale media. Ze leveren daarbij een cryptocurrency die goed in elkaar lijkt te zitten en ook daadwerkelijk toegevoegde waarde kan bieden. In die zin heeft Reddcoin zeker potentie terwijl ze een sterk product leveren. Het is echter nog even afwachten hoeveel mensen daadwerkelijk gebruik gaan maken van de mogelijkheid tot het geven van een fooi aan een plaatser van een bericht. Tot zover is het namelijk nog niet erg gebruikelijk om dit te doen. Vindt men het maar niets, dan zal Reddcoin snel verleden tijd zijn.

3.5

Veelgestelde vragen over Reddcoin (RDD)

Wanneer werd Reddcoin gelanceerd?

Reddcoin werd gelanceerd in 2014 als fork van Litecoin.

Hoeveel RDD tokens worden er maximaal uitgegeven?

Reddcoin heeft ervoor gekozen om geen limiet te stellen als het gaat om de hoeveelheid RDD tokens die in omloop zijn. Dat betekent met andere woorden dat er oneindig veel RDD tokens kunnen bestaan.

Heeft Reddcoin een snelle block time?

In vergelijking tot andere cryptocurrencies heeft Reddcoin een relatieve snelle block time. Een transactie kost ongeveer 1 minuut.

Hoe wordt de prijs van Reddcoin bepaald?

De koers van Reddcoin beweegt voort op grond van vraag en aanbod. Hoe meer vraag er is, hoe hoger de koers zal zijn. Er kan bijvoorbeeld veel vraag ontstaan op het moment dat grote social media platforms het gebruik van Reddcoin integreren en men het ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Kan Reddcoin worden ingeruild voor fiatgeld?

Ja, dit is mogelijk via een exchange. Dit is een digitale plek waar kopers en verkopers van valuta samenkomen. Je kunt RDD inruilen voor Euro’s via deze partij.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: