litecoin ltc

Litecoin (LTC)

Alles over Litecoins kopen, verkopen, wallets en mining

Litecoin (LTC) is een doorontwikkelde versie van de Bitcoin met als doel om onderlinge transacties sneller te maken. Waar BTC gemiddeld 10 minuten nodig heeft om een transactie te bevestigen, gebeurd dat bij LTC binnen 2,5 minuut. Het is de eerste blockchain die naast de Bitcoin blockchain ontstaan is.

Litecoin heeft een aantal voordelen:

  • Snellere transactieverwerking dan Bitcoin
  • Opgericht door ex-Google topman: “Charlie Lee”
  • Ideaal voor kleinere betalingen
  • Een aardige gelijkenis is dat Litecoin het zilver is naast Bitcoins goud

Litecoin koers

Litecoin Koers

Litecoin wallet

Litecoin Wallets

Litecoin verkopen

Litecoin Verkopen

Litecoin mining

Litecoin Mining

Het Litecoin (LTC) netwerk

Litecoin is een afgeleide digitale valuta van Bitcoin en is verder ontwikkeld om het netwerk sneller en efficiënter in te delen. Het werkt nauw samen met de ontwikkelaars van het Bitcoin netwerk en is er voor ingericht om kleine transacties eenvoudig te laten plaatsvinden.

Het LTC netwerk is de tweede blockchain die ontstaan is, maar verschilt niet veel van de BTC variant. De broncode van de blockchain is nagenoeg niet veranderd. Hierdoor heeft het netwerk ook alle belangrijke technologische implementaties en upgrades over kunnen nemen. Daarnaast kunnen alle uitvinden die bestemd zijn voor het BTC netwerk, makkelijk worden overgenomen op het LTC netwerk.

Hoeveel Litecoins zijn er?

Het LTC protocol is zo geprogrammeerd dat er maximaal 81.000.000 (81 miljoen) Litecoins kunnen worden uitgegeven.

Waarom investeren in Litecoin?

In de cryptocurrency wereld beschouwt men Litecoin als het digitale zilver, wanneer Bitcoin als het digitale goud uitgedrukt zou worden. En dat is niet voor niets.
LTC heeft namelijk een trouwe, actieve community van ontwikkelaars die grote stappen maken in het vernieuwen en verbeteren van blockchain technieken. Daarnaast is het consensus protocol efficiënter, hierdoor worden implementatie van nieuwe technieken sneller uitgevoerd.

En met grote investeerders en een non-profit organisatie (die bereid is te investeren) achter de hand, kunnen updates net iets makkelijker worden uitgevoerd dan bij andere cryptomunten.

Ook is oprichter Charlie Lee nog erg betrokken bij de ontwikkeling van het LTC netwerk.

Andere Cryptomunten: