Vechain VET cryptocurrency

Vechain (VET)

Alles over Vechain kopen, verkopen, wallets en mining

Vechain (VET) is een project dat zich richt op het controleren van de echtheid van luxere producten. Met deze visie probeert het een wezenlijk probleem in de wereld op te lossen. Daarmee is echter nog niet alles gezegd over deze interessante crypto. Want hoe werkt deze cryptocurrency in de praktijk en op welk vlak onderscheidt het zich van andere munten? In dit artikel lees je dit en nog veel meer over Vechain.

Vechain heeft een aantal voordelen:

 • Merkbare toegevoegde waarde in de economie van vandaag en morgen;
 • Door Vechain is de strijd tegen nepproducten gestart;
 • Steeds meer industrieën maken gebruik van de Vechain blockchain;
 • Het is een ERC20-token en maakt daardoor uit van een uniform stelsel van ERC20-tokens.
Stellar kopen

Stellar kopen

Stellar koers

Stellar Koers

Stellar wallet

Stellar Wallets

Stellar verkopen

Stellar Verkopen

Stellar mining

Stellar Staking

De focus van Vechain (VET)

Om goed te begrijpen waar Vechain in de praktijk voor staat, ontkom je niet aan een stukje achtergrond en context. Dit cryptoproject werd namelijk gestart door Sunny Lu. Wie dit is? Lu heeft een aardig CV weten op te bouwen binnen de Chinese tak van Louis Vuitton. Zo was hij vanaf juni 2014 de ‘baas’ van de IS&T (Information Systems & Technology) afdeling. Aldaar heeft hij geregeld zijn brein moeten kraken omtrent het lastige vraagstuk van de industrie achter vervalste producten.

Sunny Lu had een frustratie en hij heeft in 2015 de handen uit de mouwen gestoken. Zijn doel? Het verminderen van vervalste producten door de echtheid van producten te verifiëren. Hij legde een link tussen reeds bestaande blockchain-technologieën en het gebruiken van deze technologieën ter verificatie van de echtheid van producten. De rest was geschiedenis, want Vechain was geboren.

De naam Jay Zhang moet ook genoemd worden, gezien hij sinds dag 1 betrokken is geweest bij Vechain. Vandaag de dag draagt hij de verantwoordelijk voor de zakelijke aspecten van het bedrijf.

Werking en toepassing van Vechain

Vechain wil middels blockchain de echtheid van producten controleren; leuk, maar dan weet je eigenlijk nogsteeds niets. Want wat is het verband tussen blockchain en producten? Als het aan Vechain ligt worden alle (!) goederen voorzien van gecodeerde chips (tags). Deze tag kan vervolgens vanaf het moment van de productie worden gescand en daarmee gevolgd. De hele levensloop van een product kan zo in de blockchain worden toegevoegd.

Zijn de gegevens toegevoegd aan de blockchain, dan kunnen (potentiële) klanten zien wat de achtergrond van een bepaald product is. Je zal begrijpen dat met behulp van de Vechain blockchain, verschillende producten zo te controleren zijn op authenticiteit. Een prettige bijkomstigheid is daarbij het verzamelen van gegevens. Er ontstaat een tijdlijn van een product. De gegevens uit de blockchain kunnen dan ook gebruikt worden voor analyses.

Denk overigens niet dat het slechts gaat over Louis Vuitton tasjes en zwembroeken. De technologie is geschikt voor praktisch alle industrieën die te maken hebben met goederen. Denk bijvoorbeeld aan de landbouw of auto-industrie. Slaat het dan ook aan? Ja zeker; zo maken grote bedrijven als BMW en Salesforce bijvoorbeeld al gebruik van de technologie.

Tokens van Vechain

Bij elk cryptocurrency project hoort natuurlijk een daadwerkelijke currency; een token. Binnen het netwerk van Vechain ontdek je dat er twee munten fungeren binnen het netwerk. Dit zijn de Vechain Coin (VET) en de VEThor Token (VTHO). VET is eigenlijk het belangrijkst, waar VTHO met name een munt is ter betaling en afhandeling van verschillende transacties. Vechain Thor is het resultaat van een eerdere lancering van Vechain mainnet. Dit mainnet zou stabieler moeten zijn dan het oude VEN.

Het nut van twee afzonderlijke munten? Het ontlasten van de blockchain. Bij voorkeur wil je immers niet dat transactiekosten de blockchain onnodig belasten ten koste van de stabiliteit van de hoofdmunt.

MuntNutVerkrijgen
Vechain Coin (VET)Hoofdmunt: opslaan van waardeAanschaffen
VEThor Token (VTHO)Extra munt: betalen van transactiekostenHouders van VET, ontvangen een hoeveelheid aan VTHO per dag, afhankelijk van de grootte van de positie.

Vechain nodes

Vechain Thor heeft onderhoud nodig; hier zorgen Nodes voor. Iedereen met een traceerbare wallet en genoeg VET, kan een Node worden. Door het bewaren van VET in een Vechain Masternode, krijg je een beloning in de vorm van VTHO. Hoeveel je precies krijgt, hangt af van de hoeveelheid VET dat je in bezit hebt. De categorieën zijn als volgt:

 1. Strength Nodes: vanaf 10.000 VET
 2. Thunder Nodes: vanaf 50.000 VET
 3. Mjolnir Masternodes: vanaf 150.000 VET
 4. Thrudheim Masternodes: vanaf 250.000 VET

Eerlijk is eerlijk, het zijn van een Vechain Masternode wordt pas interessant wanneer je dus écht veel tokens hebt. Wanneer je niet aan het minimum komt, zal je nog altijd gewoon staking ontvangen.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Onderscheidingsvermogen VET

Vechain is een bijzondere cryptocurrency en het laat zich daarom lastig vergelijken met andere crypto’s. Toch zijn er een aantal relevante gezichtspunten te vinden die deze cryptomunt (enigszins) uniek maken:

 • Vechain werkt met proof-of-authority en daarmee met geverifieerde nodes. Dit systeem is transparanter dan het proof-of-work systeem van Bitcoin.
 • VET werkt met twee tokens, zodat de blockchain niet onnodig wordt belast. Veel crypto’s werken met slechts één token.
 • Het doel van Vechain ligt niet te ver in de toekomst. Het is vandaag de dag toepasbaar; net als je bijvoorbeeld ziet bij Ripple en Stellar.

Vechain Whitepaper

Praktisch alle cryptocurrencies starten hun leven met de introductie van een whitepaper.

Hierin wordt beschreven wat de cryptocurrency concreet inhoudt en wat de problemen zijn die het verwacht op te lossen.

Ben je benieuwd naar de Vechain whitepaper? Je kan hem hier online lezen of downloaden.

Waarom investeren in VET?

Investeren in Vechain (VET) doe je omdat je vertouwen hebt in de toekomst van dit interessante project. De goederenmarkt is wereldwijd de grootste markt en Vechain levert hierop een relevante en praktische aanvulling. Het levert een werkend product en dat kan je zeker niet zeggen van alle projecten.

Omdat nog lang niet alle bedrijven gebruik maken van de mogelijkheden van Vechain, is er nog heel veel ruimte om te groeien. En dat is interessant!

Vechain (VET)