eos coin

EOS (EOS)

Alles over EOS kopen, verkopen, wallets en staking

EOS is de cryptocurrency die behoort op het meeromvattende blockchain platform EOS.IO. Dit platform richt zich met name op het bieden van een fundament voor gedecentraliseerde apps – dApps.

Het doel? Het vormen van de meest krachtige infrastructuur voor dApps. Het team streeft er hierbij naar om de ijzersterke concurrent Ethereum het nakijken te geven.

EOS heeft een aantal voordelen:

 • Zeer grote mate aan schaalbaarheid
 • Een oplossing voor het maken en runnen van dApps
 • Concurrerend met het grotere Ethereum
 • Ontwikkelaars kunnen blijven sleutelen aan reeds gepubliceerde dApps
 • Gebruiksgemak staat voorop

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

EOS kopen

EOS kopen

EOS koers

EOS Koers

EOS wallet

EOS Wallets

EOS verkopen

EOS Verkopen

EOS staking

EOS Staking

Wat is EOS?

EOS is de token die thuishoort binnen het gedecentraliseerde blockchain platform EOS.IO. Je kan dit dus zien als het grotere plaatje: de infrastructuur. Deze coin geeft als cryptocurrency invulling aan deze meeromvattende infrastructuur van het hele project. Het idee tot het oprichten van dit project kwam op bij Dan Larimer; een vaak gehoorde naam binnen de wereld van cryptovaluta. Als het gaat om de totale market cap, behoort deze coin inmiddels tot de grootste cryptocurrencies.

Maar wat brengt dit project in essentie naar de markt? Het team tracht met deze munt de mogelijkheid te bieden aan bedrijven en particulieren om met een hoge mate aan gebruiksgemak apps te maken die zijn gebaseerd op blockchain-technologie. Het zorgt er daarbij voor dat de communicatie tussen deze dApps en het internet soepel en veilig verloopt.

Wanneer je gebruik wil maken van het platform om dApps te maken en te laten draaien, zal je in het bezit moeten zijn van deze tokens. Het is dus niet nodig om met deze tokens te betalen binnen het platform. Ben je in het bezit van deze tokens, maar hoef je geen dApps te maken of draaien, dan kan je jouw bandbreedte verhuren. Dit project werkt met gedelegeerde proof-of-stake. Dit brengt immers een hoge mate aan flexibiliteit met zich mee.

EOS tegenover andere crypto’s

Wat is de toegevoegde waarde ten opzichte van andere cryptoprojecten? Het netwerk faciliteert dApps. Dit is op zichzelf niet zozeer uniek. Over het algemeen wordt het vaak vergeleken met het grotere Ethereum. De coin wint echter op bepaalde vlakken wel de race, nu Ethereum relatief langzaam is en daarmee een matige capaciteit aan transactieverwerking kent. Deze token moet in de toekomst een stuk sneller dan Ethereum worden en het moet daarbij vooral veel meer gebruiksgemak gaan bieden. Tegelijkertijd poogt het veel schaalbaarder te zijn dan Ethereum, maar ook in vergelijking tot andere cryptocurrencies.

EOS airdrops

Binnen de wereld van digitale valuta, is het een bekend fenomeen om een air drop te houden. Dit wordt georganiseerd door het team achter een cryptocurrency. Bij een air drop dien je een aantal simpele stappen te volgen, waarna je gratis tokens ontvangt. EOS airdrops vormen al een tijdje het gespreksonderwerp onder verschillende cryptofanaten. Het team organiseert geregeld aidrops, waarbij het slechts wordt vereist dat je deze munt in je persoonlijke wallet hebt opgenomen gedurende een bepaalde tijd.

EOS nieuws

Op zoek naar het laatste nieuws omtrent deze coin? Dan kan je het beste terecht bij bronnen die worden beheerd door het team zelf, om te voorkomen dat je te maken krijgt met nepnieuws. De volgende bronnen komen rechtstreeks vanuit de officiële website.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Is EOS een interessante investering?

Wanneer je veel vertrouwen hebt in het concept, kan het een interessante investering vormen. Het is wel belangrijk om realistisch te blijven op het gebied van verwachtingen die je van deze cryptocoin mag hebben.

Ook al is het concept erg goed, het is nog maar afwachten of ze in de toekomst inderdaad realiteit kunnen maken van de beloftes die ze doen. Zo zou de EOS blockchain in staat moeten zijn om in de toekomst 100.000 transacties per seconde te verwerken. In vergelijking tot andere cryptocurrencies is dit een erg ambitieus streven; maar niet per definitie onmogelijk. Dergelijke sceptische kanttekeningen kun je echter bij praktisch elke cryptocurrency maken. Of het de investering waard is, is kortom een persoonlijke afweging.

EOS Whitepaper

Wanneer je deze coin overweegt als investering, is het verstandig om eens een kijkje te nemen in de EOS whitepaper.

Hierin vind je precies wat het project wil bewerkstelligen en hoe zijn denken dit te gaan verwezenlijken. Je vindt de whitepaper hier.

Review EOS

Deze cryptocurrency kan een interessante optie zijn die daadwerkelijk toegevoegde waarde biedt voor particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar een platform om dApps mee te bouwen en runnen. het belooft daarbij een toekomstig zeer hoge capaciteit op het gebied van transactievolumes (100.000 transacties per seconde).

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie EOS

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

In essentie heeft EOS voldoende potentie, nu zij iets aanbieden waar zeker vraag naar is. Hierbij bieden zij het nodige gebruiksgemak; dit is iets dat goed wordt ontvangen. Dit zie je terug in de market cap. Het blijft echter afwachten of deze digitale token in de toekomstige realiteit kan waarmaken wat ze beloven. Ze stellen immers ambitieuze doelen.

3.8

Veelgestelde vragen over EOS

Wat doet EOS coin?

EOS kan onderhevig zijn aan flinke koersschommelingen. Ondanks dat er een groot aantal tokens op de markt zijn, kan de prijs behoorlijk zakken en stijgen. Dit komt meestal door verschillende marktsentimenten en externe factoren.

Hoeveel verschillende EOS coins zijn er?

EOS heeft geen maximum aantal uit te geven tokens. Dit maakt het project extreem schaalbaar en daarmee uitermate geschikt voor grote projecten.

Wat maakt EOS beter dan Ethereum?

EOS ondersteund dApps (Decentrale Apps), net als Ethereum. Echter is de transactietijd van deze crypto vele malen sneller dan zijn grotere broer.

Zit er toekomst in EOS?

Wanneer de transactiesnelheden kort kan houden en het schaalbaar blijft, is het interessant voor grote projecten. Dit maakt de cryptomunt interessant voor investeerders.

Is EOS POW of POS?

EOS draait op het Ethereum netwerk en transacties worden bevestigd door het Proof of Stake algoritme.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: