neo coin cryptocurrency

Neo (NEO)

Alles over NEO kopen, verkopen, wallets en staking

NEO is een ambitieus cryptocurrency project met een nadrukkelijke focus op het creëren van een zogeheten ‘Smart Economy‘. Door de jaren heen heeft het project mogen rekenen op een flinke toename in populariteit. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat NEO blockchain technologie naar de (strenge) Chinese markt bracht.

De cryptocurrency wordt vaak vergeleken met Ethereum. Wil je te weten komen wat NEO is en hoe het technisch in elkaar steekt? Je leest het in onderstaand artikel.

NEO heeft een aantal voordelen:

 • Veel ondersteunde programmeertalen
 • Blockchain technologie voor de Chinese markt
 • Snelle transactieverwerking
 • Vorming van een ‘Smart Economy
 • Proof of Stake algoritme met bijbehorend beloning “GAS” die je kunt verhandelen.

NEO koers

NEO Koers

NEO wallet

NEO Wallets

NEO verkopen

NEO Verkopen

NEO mining

NEO Mining

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Wat is NEO?

In 2014 presenteerde het Chinese bedrijf Onchain – op het hoofdkantoor van Microsoft – een cryptocurrency met de naam ‘Antshares’. Deze cryptocurrency zou de eerste toepassing van open source blockchain in China moeten zijn. Het project werd opgestart en in 2017 hernoemd naar NEO. Maar wat is NEO nou precies?

NEO is een platform gebaseerd op blockchain technologie dat ontwikkeld is voor twee toepassingen. De eerste toepassing is het ondersteunen van een nieuwe cryptocurrency en de tweede toepassing is het aanbieden van een platform voor de ontwikkeling van smart contracts. Deze combinatie van toepassingen doet in eerste instantie erg denken aan Ethereum. Hierover lees je later meer.

NEO trekt het doel inzake het vormen van een platform voor smart contracts, breder dan andere cryptocurrencies. Dit project focust zich namelijk op een doel dat ze zelf de ‘Smart Economy’ noemen. Dit valt uiteen in smart contracts, maar ook in het digitaliseren van traditionele activa en het koppelen van een digitale identiteit. Zo zou het platform het moeten vergemakkelijken om traditionele activa om te zetten in digitale activa.

De overdracht wordt mogelijk gemaakt door een smart contract. Om de activa aan een natuurlijk persoon of aan een rechtspersoon toe te kunnen schrijven, moet een persoon een digitale identiteit dragen. Het faciliteren van deze digitale identiteiten, behoort tot de missie van NEO.

NEO en GAS tokens

Het netwerk van NEO faciliteert twee tokens. De eerste token heet NEO en de tweede token heet GAS. Hoewel beide tokens binnen hetzelfde netwerk fungeren, zijn er een aantal wezenlijke verschillen. Het grootste verschil zit hem in het feit dat NEO tokens al reeds bij voorbaat zijn gemined. Dat betekent dat alle genoemde tokens al bestaan. In totaal zijn dit er 100 miljoen. GAS tokens daarentegen, zijn niet bij voorbaat gemined.

Dat wil zeggen dat er nieuwe GAS tokens kunnen worden gegenereerd met behulp van een algoritme. Een ander verschil zit hem in het feit dat NEO tokens ondeelbaar zijn, terwel GAS tokens juist wél deelbaar zijn. Dat wil zeggen dat je een GAS tokens kunt opsplitsen in meerdere delen, terwijl de kleinste hoeveelheid NEO altijd 1 zal zijn.

Maar wat is het praktische nut van twee tokens binnen één netwerk? Om hier antwoord op te kunnen geven, dien je te begrijpen dat beide tokens een andere toepassing kennen. NEO is een beetje de zakelijke token. Je kan het bijna zien als een soort aandeel in een bedrijf. Zo krijg je met deze tokens stemrecht en heb je recht op een soort dividend. Wat de valuta is waarmee het dividend wordt uitbetaald? Je raadt het al, GAS. GAS tokens kunnen worden gegenereerd met NEO tokens. GAS wordt echt gezien als de brandstof voor het netwerk. Het wordt daarbij gebruikt als betaalmiddel binnen het netwerk.

NEO tegenover Ethereum

Eerder kwam reeds aan bod dat NEO veel weg heeft van Ethereum. Maar je zal begrijpen dat het nooit succesvol zou worden als het een directe kloon van Ethereum zou zijn. Dit is het dan ook zeker niet. Een groot verschil zit hem in het feit dat NEO van Chinese bodem is. Dat is vrij uniek, nu China eigenlijk heel weinig van cryptocurrencies moet hebben. Wie zich ook maar een beetje verdiept in China, komt snel tot de conclusie dat Chinese gezaghebbers het liefst alle touwtjes in handen hebben.

Dit vloekt ontzettend met het fundament van praktisch alle cryptocurrencies. Deze hebben namelijk juist decentralisatie tot doel. Cryptocurrencies willen loskomen van het centrale gezag. Het perspectief van NEO is in China gewoon veel beter dan die van Ethereum. Hier ligt dan ook een wezenlijk verschil. Wel dient gezegd te worden dat de omstandigheden in China zo kunnen omslaan, waardoor de cryptomunt ineens ook de vijand wordt.

Ook verschilt NEO aardig van Ethereum als het gaat om technologie. De ontwikkelaars van NEO hebben Ethereum namelijk eens grondig geanalyseerd. Veel aspecten die zouden kunnen zorgen voor problemen in de toekomst, heeft het bij voorbaat al verbeterd in haar eigen blockchain. Het gaat dan met name over de schaalbaarheid. Schaalbaarheid begint langzamerhand een horror-woord te worden in cryptoland, maar het is simpelweg erg belangrijk.

Als cryptocurrencies inderdaad de toekomst zijn, dan gaat de vraag naar deze digitale valuta erg groot worden. Als toepassingen van blockchains niet afdoende kunnen worden opgeschaald, is een cryptocurrency in essentie potentieloos. Schrik niet, maar Ethereum kan slechts 15 transacties per seconde aan. Hoeveel NEO er aan kan? Maar liefst 10.000. Dit is een erg groot verschil, waardoor je zonder twijfelen kan concluderen dat NEO een stuk schaalbaarder is dan Ethereum.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Consensusalgoritme

Met bovengenoemde verschillen is nog steeds niet alles gezegd. Een wezenlijk verschil tussen NEO en Ethereum zit in het algoritme dat wordt gebruikt om transacties te valideren. Ethereum maakt namelijk gebruik van het Proof of Work (PoW) algoritme. Dit algoritme gaat uit van een netwerk waarin meerdere schakels met behulp van rekenkracht uit computers een lastige puzzel proberen op te lossen.

Wie de puzzel het eerste oplost, krijgt een beloning in de vorm van tokens. PoW brengt best veel problemen met zich mee. Zo worden veel gebruikers die thuis minen eruit geconcurreerd door grote mining-centrales. Daarnaast kost minen gewoon (héél) veel stroom; helemaal wetende dat slechts één iemand er vandoor gaat met de beloning.

NEO werkt met het Proof of Stake (PoS) algoritme. Dat houdt in dat houders van NEO tokens, bijdragen aan de veiligheid van het netwerk. Hiervoor krijg je een beloning in de vorm van GAS tokens. PoS kost veel minder stroom dan PoW. Een kleine voetnoot: Ethereum zal op termijn zelf ook overgaan op het valideren van transacties met behulp van het Proof of Stake algoritme.

Programmeertaal

NEO onderscheidt zich in praktisch opzicht van andere cryptocurrencies, waaronder Ethereum, door het feit dat het veel programmeertalen ondersteunt. Zo kan je bijvoorbeeld programmeren in C#. Dit is erg prettig voor ontwikkelaars die gebruik willen maken van het platform van NEO. Je gebruikt gewoon de programmeertaal die je kent.

Bij Ethereum ligt dit toch iets anders. Wil je iets bouwen op het platform van Ethereum, dan dien je eerst de programmeertaal van Ethereum te leren. Dat het hier het voordeel heeft, blijkt goed uit de praktijk. Veel ontwikkelaars hebben namelijk al hun cryptocurrencies gebaseerd op de blockchain van NEO.

NEO nieuws en social media

Wanneer je altijd op de hoogte wil zijn van het laatste nieuws omtrent NEO, kan je verschillende bronnen in de gaten houden. Het is aan te raden om altijd te controleren of je te maken hebt met een betrouwbare bron. Voor velen is de cryptomarkt een goudmijn en sommige mensen doen er dan ook alles aan om de markt op een frauduleuze manier te stimuleren. Geloof dus geen halve verhalen en verifieer je bronnen altijd. Op de website vind je relevant nieuws terug. Daarnaast kan je nieuwsfeitjes terugvinden op de volgende social mediakanalen van NEO:

Is NEO interessante investering?

Een interessante investering is NEO zeker. Het betreft immers een cryptocurrency met veel unieke voordelen. Zo kunnen transacties snel worden verwerkt en lijkt NEO een streepje voor te hebben bij Chinese gezaghebbers. Wereldwijd wordt er steeds meer gebruikt gemaakt van het platform. Dit platform zou een verbeterde versie van Ethereum moeten vormen en dit lijkt op veel vlakken ook de realiteit zijn.

NEO lijkt dus een interessante investering te zijn, maar hiermee is nog niet gezegd dat je er winst mee zal maken. De cryptomarkt is vrij grillig, volatiel en bovenal heel gevoel voor (kleine) ontwikkelingen. Het innemen van een positie blijft een speculatie en darmee een persoonlijke afweging.

NEO Whitepaper

Wil je een weloverwogen beslissing maken, dan is het wellicht verstandig om eens te kijken naar de NEO Whitepaper. Hierin vind je wat NEO is, hoe het onder de motorkap functioneert en wat de doelstellingen zijn. Je vindt de Whitepaper hier

whitepaper

Review NEO

NEO is een cryptocurrency met een zeer betrokken team. Dit team heeft in het verleden aangetoond zich flink in te zetten voor een soepele en vlotte ontwikkeling van het platform. Maar is NEO de moeite waard?

Recensie Verge (XVG)

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

NEO is een interessant cryptocurrency project met relatief veel potentie. Dit kan alleen al worden gezegd wegens de hoge mate aan schaalbaarheid ten opzichte van Ethereum. Daarnaast zijn de kansen van NEO in de Chinese markt vrij goed en is het platform vanwege veel ondersteunde programmeertalen goed te gebruiken door ontwikkelaars. NEO is dus een cryptocurrency met voldoende potentie om te groeien. Het blijft echter koffiedik kijken wanneer we het hebben over de toekomst van NEO.

4.2

Veelgestelde vragen over NEO

Waarom wordt NEO ‘Ethereum van China’ genoemd?

NEO en Ethereum lijken in de basis erg op elkaar. Beide cryptocurrency projecten kennen namelijk een platform waarop smart contracts en dApps kunnen worden gebouwd. Het platform van Ethereum is echter niet heel functioneel in China, nu de heersende macht daar weinig moet hebben van cryptocurrencies. Deze zijn immers decentraal, waar de gezaghebbers juist centraal de macht willen houden. NEO is van Chinese origine en heeft daarmee automatisch betere kansen in China. Hierom wordt NEO ook wel de Ethereum van China genoemd. Dit betekent overigens niet dat NEO alleen voor de Chinese markt is gemaakt.

Gaat NEO stijgen?

Het eerlijke antwoord is: niemand weet of NEO tokens in prijs gaan stijgen. Uiteraard kan je wel een speculatie doen. Deze kan je baseren op technische of fundamentele analyse.

Wat is een smart contract?

Een smart contract is een contract dat fungeert op basis van een computercode. In de code worden verschillende voorwaarden gesteld waaraan partijen moeten voldoen. Voldoen beide contractspartijen aan de voorwaarden? Dan wordt de overeenkomst automatisch uitgevoerd door de code. Men spreekt bij smart contracts dan ook wel van ‘Code is law’. Bij reguliere overeenkomsten hangt veel af van de partijafspraak. Deze kan verbroken worden, waardoor je niet altijd evenveel zekerheid hebt. Een smart contract biedt wel zekerheid.

Wat is Antshares?

Antshares is de oude naam van NEO. Het werd in 2014 opgericht door Da Hongfei en Erik Zhang. De nieuwe naam (NEO) bestaat inmiddels sinds 2017.

Welk consensusalgoritme gebruikt NEO?

NEO maakt voor de verificatie van transacties gebruik van het zogeheten Proof of Stake (PoS) algoritme. Dit algoritme wijkt af van het Proof of Work algoritme, dat veel meer stroom consumeert bij het valideren van transacties binnen de blockchain. Bitcoin werkt bijvoorbeeld met PoW. Ethereum zal gebruik gaan maken van PoS, net als NEO. Zo gaan beide cryptocurrencies steeds meer op elkaar lijken.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Andere Cryptomunten: