zilliqa zil

Zilliqa (ZIL)

Alles over Zilliqa kopen, verkopen, wallets en staking

Zilliqa is een blockchain platform dat zich volledig richt op een maximale mate aan schaalbaarheid. Zo zou het netwerk in de testfase ooit een transactiesnelheid van 2500 transacties per seconde hebben behaald.

Het concurreert als platform voor smart contracts en dApps onder meer met Ethereum. Laatstgenoemde heeft echter slechts een capaciteit van 15 transacties per seconde.

Voordelen:

  • Maximale schaalbaarheid door ‘sharding
  • Zilliqa heeft een volledig werkend product op de reeds gelanceerde Mainnet
  • Concurreren met cryptocurrencies als Ethereum, Tron en EOS
  • Platform voor smart contracts en dApps

Hier vindt je meer informatie over:

cryptocurrency koers
Zilliqa koers
cryptocurrency wallets
Zilliqa wallets
cryptocurrency verkopen
Zilliqa verkopen
cryptocurrency mining staking
Zilliqa staking

Wat is Zilliqa?

Zilliqa (ZIL) is – net als Ethereum – een blockchain platform voor het faciliteren van “smart contracts”. Smart contracts zijn contracten die worden vastgelegd in een code die zichzelf uitvoert wanneer er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Binnen de Zilliqa blockchain worden deze smart contracts vastgelegd in de programmeertaal Scilla. Deze programmeertaal is relatief simpel te begrijpen en helpt ontwikkelaars om zonder al te veel fouten smart contracts op te stellen. Dit is prettig, want in het verleden zijn er veel fouten gemaakt bij het opstellen van smart contracts; hetgeen leidde tot dure grapjes.

Er is echter meer aan de hand. Deze coin komt namelijk met een bijzonder concept op het gebied van schaalbaarheid. Het team achter ZIL heeft goed opgemerkt dat veel cryptocurrencies erg achterlopen op dit gebied. De meeste cryptomunten zijn namelijk niet in staat om grote hoeveelheden transacties per seconde te verwerken. Het gaat vaak slechts om enkele tientallen transacties per seconde. Het team kwam met een oplossing: sharding.

Wat is sharding?

Sharding houdt in dat de blockchain wordt opgedeeld in meerdere kleine blockchains. Vanuit al deze blockchains worden transacties parallel aan elkaar verwerkt. Dit zorgt per saldo voor een veel hogere capaciteit als het gaat om transactieverwerking.

Andere cryptocurrencies werken in de meeste gevallen slechts met de verwerking over de lijn van één blockchain. De vraag aan transactieverwerking is dan vaak groter dan de capaciteit. Dit leidt tot een steeds slomer functionerend netwerk.

Wel dient gezegd te worden dat sharding ook nog niet zeker het eindstation is binnen de race naar maximale schaalbaarheid. Het brengt namelijk ook wel eens vertragingen met zich mee; vooral wanneer verschillende shards met elkaar moeten communiceren bij de vorming van een smart contract.

zilliqa sharding

Network sharding nog niet volmaakt

Dergelijke communicatie tussen shards verloopt niet altijd snel. Desalniettemin weet ZIL op het gebied van transactieverwerking veel concurrenten ver achter zich te laten.

Sinds het Mainnet in 2019 live is gegaan, zou ZIL het eerste blockchain platform zijn dat sharding met succes heeft geïmplementeerd. Met de launch van deze Mainnet zijn alle tokens ingewisseld van de ERC20 (op Ethereum gebaseerde) variant naar ZIL tokens. ZIL is de native token van het blockchain netwerk van deze cryptocoin.

Ethereum zal in de toekomst ook gaan werken met sharding. In eerste instantie zal het gaan om 64 shards.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Zilliqa nieuws

Benieuwd naar het laatste Zilliqa nieuws? Dan kun je op verschillende plekken op het internet terecht. Het is hoe dan ook aan te raden om het in eerste instantie te zoeken bij bronnen die zeer nauw verbonden zijn met het team zelf.

Daarnaast is het altijd verstandig om het gesprek aan te gaan met liefhebbers en houders van deze coin, maar het blijft belangrijk om je eigen onderzoek te doen. Veel mensen raken immers in een tunnelvisie.

Waarschuwing:

Pas op voor mensen en bronnen die “Fake news” verspreiden. Doe altijd je eigen research en ga uit van informatie die van officiële bronnen of nieuwswebsites komen.

Is Zilliqa interessante investering?

Investeren in Zilliqa kan best interessant zijn. Het betreft een ambitieus project dat niet slechts blijft dromen, maar daadwerkelijk uitvoering geeft aan de plannen. Het launchen van de mainnet in 2019 is hier het levende bewijs van. Om verder te kunnen bepalen of Zilliqa een interessante investering is, kijken we naar verschillende aspecten die ons wat meer vertellen over het project. Zoals:

Wat maakt Zilliqa uniek?

De troefkaart die ze uit kunnen spelen? Sharding! Dit is een uniek concept en ZIL weet hier goed mee om te gaan.

Er zijn tot dusver nog geen andere blockchain platforms te bedenken die sharding tot in een dusdanig hoge mate hebben geïmplementeerd. Op dit gebied is deze coin dus zeker voorloper.

Echter, of investeren in ZIL zijn vruchten zal afwerpen, zal moeten afhangen van het feit of sharding inderdaad de toekomst is.

Het concept is uniek en werkend, maar het is niet per definitie waterdicht. De communicatie tussen shards kan soms immers wat tijd in beslag nemen.

zilliqa sharding

Beschikbaarheid bij Brokers en Beurzen

Zilliqa is bij verschillende brokers en beurzen beschikbaar. De beschikbaarheid is niet zo groot als bij andere bekende digitale munten, maar er zijn voldoende betrouwbare partijen waar je deze cryptocoin kunt kopen, bewaren en weer kunt verkopen.

Zilliqa is onder andere beschikbaar bij de volgende aanbieders:

Je mag er vanuit gaan dat je bij bovenstaande aanbieders, veilig en vertrouwd kunt investeren in zilliqa.

Beschikbaarheid:
Brokers & Beurzen

50 %

De beschikbaarheid van Zilliqa (ZIL) bij verschillende brokers en beurzen is Gemiddeld.

Zilliqa developers team

Het Developersteam van Zilliqa wisselt continue van grootte en van mensen. Een goed teken is altijd als een cryptomunt het team achter dit project zichtbaar maken op het internet.

Dit zorgt voor het nodige vertrouwen en is voor ons één van de belangrijke beslissingscriteria is om te kunnen investeren in een project. Wanneer het team achter een project niet zichtbaar, of gevuld met stockphoto’s van mensen, is dit absoluut een “Red flag” voor ons om te investeren.

Je kunt het team van dit project vinden via deze link.

zilliqa developers team

Interesse van mensen in dit project

In de openbare data van Google trends is te zien dat de wereldwijde interesse in Zilliqa behoorlijk is gegroeid. Je ziet in deze data hoge pieken, maar ook diepe dalen.

Dat wil niet zeggen dat het gemiddelde zoekvolume laag is. Deze data laat enkel zien of de interesse van mensen in dit project in verhouding is toegenomen, of juist of een normaal niveau blijft steken.

Deze data is afkomstig van Google en voor iedereen openbaar. Er zijn ook verschillende data die niet openbaar zijn die bijvoorbeeld laten zien hoe vaak er op een bepaald project gezocht wordt.

Het gecombineerd zoekvolume omtrent dit project is: > 10.000 zoekopdrachten per maand.

Zilliqa Whitepaper

Wanneer je écht graag wil weten hoe interessant dit project (onder de motorkap) is, doe je er goed aan om eens te kijken naar de Zilliqa Whitepaper.

Hierin vind je precies wat het project inhoudt, wat het doel is en hoe ze dit willen verwezenlijken. De Whitepaper vind je hier.

Review Zilliqa

Zilliqa is een uniek blockchain project dat zich door de toepassing van sharding wezenlijk weet te onderscheiden van andere cryptocurrencies. Het prettige aan ZIL is dat zij inmiddels daadwerkelijk een functioneel product leveren. Dit product wordt al veelvuldig gebruikt door verschillende partners. Het is goed om te zien dat het product dat Zilliqa naar de wereld wilde brengen, niet voor eeuwig op de ontwerptafel is blijven liggen.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Zilliqa

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Zilliqa (ZIL) speelt goed in op wat Zilliqa partners willen: een gebruiksvriendelijk smart contract platform dat bovenal snel en soepel werkt. Zilliqa lijkt dit ook precies te leveren en dat maakt het zo een sterk project. Wel is het natuurlijk even afwachten wat de concurrentie gaat doen. Zo zou Ethereum in de toekomst moeten komen met sharding. Kan Ethereum straks fatsoenlijk concurreren met het reeds gevestigde Zilliqa of trekt laatstgenoemde aan het langste eind? Feit is in ieder geval: Zilliqa heeft potentie en een goed product waar Zilliqa partners trouw gebruik van maken. De toekomst? Dat blijft koffiedik kijken.

4

Veelgestelde vragen over Zilliqa

Hoe kun je Zilliqa staken?

Het is mogelijk om Zilliqa vanuit je eigen wallet te staken of vanuit je account bij een Broker. Bij een broker hoef je niet zelf de apparatuur aan te schaffen, maar heb je minder opbrengsten.

Is Zilliqa legitiem en betrouwbaar?

Ja, Zilliqa heeft een betrouwbaar team achter zich en heeft een grote community. Het komt in alle facetten betrouwbaar over en ze hebben een goede basis om verder te groeien.

Is er een Zilliqa NFT?

Zilliqa heeft tijdens het EK voetbal in 2020 (2021) een NFT opgemaakt. Deze precieze inhoudelijke zaken lees je hier.

Zit er toekomst in Zilliqa?

Omdat Zilliqa een betrouwbare coin is en zich richt op een bewezen techniek, is de kans groot dat het team, de techniek en de community verder gaan groeien.

Waarom stijgt of daalt Zilliqa?

Het plotseling stijgen en / of dalen van de koers is vaak te wijten aan externe marktsentimenten. Zoals FUD, nieuws en andere elementen.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: