ethereum eth

Ethereum (ETH)

Alles over Ethereum kopen, verkopen, wallets en mining

Het Ethereum netwerkt is gemaakt om een nieuwe afgeleiden van het internet te creëren. Waar Bitcoin gebruikt wordt voor het digitaal verzenden van waarde in geld of vermogen, wordt Ethereum gebruikt als een gedecentraliseerde platform waar nieuwe applicaties (DAPP’s) of digitale afspraken (Smart Contracts) in vastgelegd worden.

Met de codetaal: Solidity kan er een decentraal internetplatform worden gemaatk die veel veiliger, privacy vriendelijker en niet te censureren zijn.

Ethereum heeft een aantal voordelen:

  • Veiliger, privacy vriendelijker en niet te censureren dan het reguliere internet
  • Te gebruiken voor gedecentraliseerde apps (DAPP’s)
  • Onkraakbaar vertrouwen door slimme digitale contracten (Smart Contracts)
  • Na Bitcoin de grootse cryptocurrency

Ethereum koers

Ethereum Koers

Ethereum wallet

Ethereum Wallets

Ethereum verkopen

Ethereum Verkopen

Ethereum mining

Ethereum Mining / POS

Inhoudsopgave

Hoe werkt Ethereum?

Ethereum is net als Bitcoin een openbaar blockchain netwerk waar de broncode voor iedereen in te zien en te controleren is. Het netwerk werkt grotendeels hetzelfde als die van Bitcoin, maar er is een klein verschil. Er zijn namelijk tokens (Ethers) die draaien op het Ethereum netwerk.

Transacties moeten immers betaald worden en deze Ether tokens zorgen voor de waardeoverdracht. Wanneer je iemand hoort zeggen dat hij of zij Ethereum gekocht heeft, bedoeld diegene dus eigenlijk dat hij Ethers gekocht heeft die op het Ethereum netwerk draaien.

Andere Cryptomunten: