Chiliz chz

Chiliz (CHZ)

Alles over Chiliz kopen, verkopen, wallets en staking

Chiliz is een cryptocurrency die zich richt op fan engagement binnen de wereld van sport en entertainment. In de basis betreft het een zogeheten ‘utility token’ die dienend is aan het platform van Socios.com.

Een uniek platform waarop leden die in het bezit zijn van een CHZ token kunnen meestemmen over onderwerpen die worden gepresenteerd door bijvoorbeeld sportclubs. Het doel van Chiliz is het dichter bij elkaar brengen van sportclubs en hun fans.

Chiliz heeft een aantal voordelen:

 • Uniek cryptocurrency project
 • Dichterbij brengen van clubs en fans voor optimale fan engagement
 • Grote clubs als FC Barcelona en Atlético de Madrid doen al mee
 • CHZ token verhandelbaar voor Fan tokens via socios
 • CHZ token verhandelbaar via grote exchanges

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Chilliz kopen

Chilliz kopen

Chilliz koers

Chilliz Koers

Chilliz wallet

Chilliz Wallets

Chilliz verkopen

Chilliz Verkopen

Chilliz mining

Chilliz Mining

Wat is Chiliz?

Chiliz is een cryptocurrency project met de focus op de sport- en entertainment sector. CHZ wil door het aanbieden van een overkoepelend platform fans van hun favoriete club stemrecht geven. Zo kunnen fans meebeslissen bij belangrijke beslissingen omtrent de toekomst van hun favoriete club of competitie. Het zijn van een fan gaat dan verder dan slechts kijken en observeren. Je kan desgewenst daadwerkelijk het verschil maken.

Website Socios.com voor voetbalfans

In essentie is Chiliz een utility token voor de website Socios.com, met Fan tokens (uitleg zie hieronder). Er zijn al veel populaire voetbalclubs die een samenwerking zijn aangegaan met Socios.com. Denk hierbij aan namen als FC Barcelona, Juventus, Paris Saint Germain, Manchester City en AS Roma. Binnen het platform van Socios.com mogen de clubs zelf weten op welk vlak ze de fans inspraak geven. De inspraak kan naar keuze bindend of niet-bindend zijn. Vaak gaat het om vrij simpele polls met vragen als: ‘wie moet een dagje ons Instagram account overnemen?’. Ook worden er geregeld vragen gesteld over het ontwerp van nieuwe merchandise of de naam van een stadion of trainingsveld. Er zijn kortom genoeg toepassingen te bedenken.

Toegevoegde waarde van CHZ

Maar waar ligt de toegevoegde waarde van CHZ tokens? Bij Socios.com kun je een CHZ token inwisselen voor Fan tokens. Het uitbrengen van zo’n fan tokens stem staat per definitie gelijk aan een transactie met deze Fan tokens. De CHZ tokens zijn dus indirect nodig om mee te mogen stemmen. Hierin schuilt één van de grootste uitdagingen voor Chiliz, nu je begrijpt dat het platform in staat moet zijn om veel transacties per seconde te kunnen verwerken. Helemaal als het platform op lange of korte termijn blijft groeien.

Niet te koop met FIAT geld, enkel met tokens

Een uniek element van CHZ tokens, is dat ze niet gekocht kunnen worden met FIAT geld. Je zal er bij exchanges dus telkens andere tokens tegenover moeten zetten. Zo kan je bijvoorbeeld een CHZ token aankopen met Bitcoin, de grootste exchange, of Ethereum. Ook de lancering van Chiliz was wat afwijkend. Er werd namelijk geen Initial Coin Offering (ICO) gehouden, maar er werd gekozen voor een private placement. Hierbij wordt een project gepresenteerd bij potentiële investeerders. De private placement slaagde aardig, nu Chiliz ruim $66 miljoen ophaalde.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Chiliz nieuws

Wanneer je geïnteresseerd bent in het laatste Chiliz nieuws, kan je op verschillende plekken terecht. Er bestaan voldoende externe bronnen – zoals nieuwssites – die je kunnen voorzien van het laatste Chiliz nieuws.

Controleer de nieuwsbron voor het laatste nieuws

Controleer bij dergelijke externe bronnen wel of ze voldoende betrouwbaar zijn en of ze geen artikelen schrijven vanuit zuiver eigen belang. Bij cryptocurrencies dien je extra alert te zijn op nep nieuws. Hierom is het aan te raden om te zoeken naar nieuwsbronnen met Chiliz nieuws die zo dicht mogelijk op de cryptocurrency zelf zitten. In eerste instantie kun je dan terecht op de website van Chiliz of via hun e mailadres contact@chiliz.com. De bekende sociale media kanalen vindt je hieronder.

Is Chiliz interessante investering?

Chiliz kan een interessante investering vormen. Het platform levert een unieke toepassing van de blockchain. Dat lijkt door veel grote partijen in dank te worden afgenomen. Er zijn immers al veel grote clubs die zijn aangesloten bij het platform en ook qua investeringen valt het niet tegen.

Chiliz Whitepaper, een verdiepinsslag

De Chiliz whitepaper kan je een interessante verdiepingsslag bieden wanneer je op zoek bent naar gedetailleerde informatie over het doel en het functioneren van Chiliz. De fraai opgemaakte whitepaper van Chiliz geeft je dus een relevant kijkje in de keuken. Je vindt hem hier.

whitepaper

Wat is de huidige Chiliz koers verwachting?

Onderstaande grafiek geeft de huidige Chiliz koers weer. Gebruik deze Chiliz koers om te beslissen of u op korte termijn Chiliz kopen wilt, tegen de laagste koers.

Review Chiliz

Met Chiliz heb je de unieke mogelijkheid om inspraak te krijgen bij jouw favoriete sportclub. Dat is een van de facetten die deze cryptocurrency interessant maken. Het gaat hierbij om de grootste voetbalclubs ter wereld.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Chiliz

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Chiliz kan gezien geworden als een cryptocurrency project met veel potentie. Wanneer steeds meer clubs zich gaan aansluiten en Chiliz ook daadwerkelijk groot wordt buiten de voetbalwereld (o.a. met fan tokens), ligt er nog genoeg groei van de Chiliz koers in het vizier. In dat opzicht bevindt Chiliz zich nog maar in de opstartfase. Het is echter belangrijk om kritisch te blijven. Kent Chiliz wel genoeg toegevoegde waarde om voor altijd leuk te blijven of is het slechts een grappig extraatje voor doorgewinterde fans, met o.a. fan tokens?

3.9

Veelgestelde vragen over Chiliz (CHZ)

Wordt Chiliz alleen gebruikt bij voetbalclubs?

Nee, Chiliz kan in principe bij alle soorten teams worden ingezet – en dat wordt het ook. Zo zie je bijvoorbeeld dat Chiliz ook wordt ingezet in de wereld van e-sports. De titel van de Chiliz whitepaper luidt niet voor niets: ‘a digital currency for sports & esports, entertainment platforms, adoptably universally across other industries‘. Het valt dus niet uit te sluiten dat Chiliz in de toekomst ook andere toepassingen gaat faciliteren.

Welk algoritme wordt er gebruikt voor de verificatie van transacties?

Chiliz maakt gebruik van het Proof of Work (PoW) algoritme. Dit is een consensus algoritme. De verificatie van transacties geschiedt door accounts die zijn goedgekeurd door het netwerk: de zogeheten validators. Bij Chiliz zijn dit vaak de clubs.

Gaat de Chiliz koers stijgen?

Het eerlijke antwoord op deze vraag luidt: niemand kan in de toekomst kijken. Er zijn verschillende factoren die de koers van een dergelijke cryptovaluta kunnen beïnvloeden. Deze factoren heb je meestal niet in de hand. Je kunt dus nooit zeker weten wat de Chiliz koers in de toekomst gaat doen of dat de laagste prijs bereikt is. Wel kun je een speculatie doen op grond van een eigen onderzoek, technische of fundamentele analyse. Maar altijd op eigen risico.

Hoeveel CHZ tokens komen er maximaal in omloop?

In totaal worden er maximaal 8.888.888.888 (8,8 miljard) CHZ tokens in omloop gebracht.

Hoeveel ervaring heeft het team achter Chiliz?

Volgens de website van Chiliz zelf, heeft het team meer dan twintig jaar aan ervaring op het gebied van web en platform ontwikkeling.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: