chainlink link

Stellar Lumens (XLM)

Alles over Stellar kopen, verkopen, wallets en staking

Stellar is een cryptocurrency die toegevoegde waarde kan hebben bij het doen van transacties in het dagelijkse leven. Maar daarmee is nog lang niet alles gezegd. Want wat is de toegevoegde waarde ten opzichte van vergelijkbare cryptocurrencies en hoe steekt Stellar technisch precies in elkaar? Hieronder lees je er alles over.

Stellar Lumens heeft een aantal voordelen:

 • Praktisch toepasbaar bij particuliere transacties
 • Gemakkelijke transacties tussen verschillende valuta
 • Korte transactietijden van 3 tot 5 seconden
 • Wereldwijd toepasbaar voor eenieder met internet en basis hardware
 • Lage en concurrerende kosten

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Stellar kopen

Stellar kopen

Stellar koers

Stellar Koers

Stellar wallet

Stellar Wallets

Stellar verkopen

Stellar Verkopen

Stellar mining

Stellar Staking

Wat is Stellar?

Stellar kan gezien worden als een financieel netwerk dat decentraal fungeert. Doel van dit netwerk is het faciliteren van snelle betalingen wereldwijd, ongeacht van de valuta waarin een transactie wordt verricht of ontvangen. Het ontstaan van dit project is een reactie geweest op de lange transactietijden en de relatief hoge kosten binnen het huidige financiële systeem van transacties.

Het team achter dit project wil daarbij niet alleen inspelen op een welvarende markt van grote bedrijven en instanties, maar het wil juist een praktische toepassing bieden voor ‘reguliere’ particulieren. Daarbij stellen ze het als missie om iedereen ter wereld onverkort toegang tot financiële diensten te bieden. In de praktijk is dit tot op heden namelijk nog niet de realiteit. Voor transacties binnen het netwerk van Stellar heb je in essentie alleen toegang tot het internet nodig en dien je te beschikken over wat basis hardware. De lat ligt dus niet bijzonder hoog.

XLM als native token

Stellar kan niet fungeren zonder Lumens (ticker: XLM). XLM is de zogeheten ‘native asset’ of ‘native token’ binnen het netwerk van Stellar. Dat wil zeggen dat Lumens tokens zijn die benodigd zijn om toepassing te geven aan de werking van het netwerk. Je dient het netwerk dus te zien als het overkoepelende principe, waarbinnen XLM functioneert om toepassing te geven aan het overkoepelende ideaal. XLM is met andere woorden een soort Stellar coin; ook al mag dit niet (meer) zo genoemd worden, waarover later meer.

Stellar Lumens maken het mogelijk om een bepaald bedrag in valuta A over te maken en het in valuta B te ontvangen. Om welke valuta het precies gaat, maakt niet uit voor de werking. Meer technisch zal het netwerk bij elke transactie bekijken of er een direct valutapaar bestaat die beschikbaar is voor een ruil. Zo zal een transactie in de meeste gevallen door meerdere valuta heen gaan voordat deze daadwerkelijk aankomt in de gewenste valuta bij de ontvanger. Dit alles gebeurt uiteraard in een razendsnel tempo van slechts enkele seconden.

Vóór 2015 werd het begrip ‘Lumens’ nog niet gehanteerd. Men sprak toen simpelweg van een Stellar coin. Dit bleek echter voor de nodige verwarring te zorgen. Hierom is besloten om de naam ‘Stellar’ voor te behouden aan het netwerk en om de native asset een andere benaming te geven: Lumens (XLM).

Stellar tegenover andere crypto’s

Wat is Stellar zijn positie tegenover andere cryptoprojecten? In zijn algemeenheid lijkt XLM enigszins op het steeds populairder wordende Ripple (XRP). Beide cryptocurrencies beogen namelijk het vergemakkelijken van transacties die in reguliere valuta (fiat) worden verricht. Daarnaast zijn zowel Stellar als Ripple afkomstig van dezelfde persoon, te weten Jed McCaleb. Het verschil tussen XLM enerzijds en XRP anderzijds, zit hem in het feit dat XLM toegevoegde waarde kent binnen particuliere transacties. XRP ziet in de meeste gevallen meer op transacties tussen (grote) banken en financiële instellingen.

Opvallend aan Stellar en Ripple is dat beide projecten een soort ondersteuning zijn van fiatgeld. Hier ligt een forse tegenstelling ten opzichte van veel andere cryptocurrencies. In plaats van het vormen van een aanvulling op fiatgeld, willen veel crypto’s juist een alternatief vormen op fiatgeld. Dit komt vaak voort uit het verminderde vertrouwen in grote financiële instellingen en banken. Het behoeft amper uitleg dat de kredietcrisis van 2008 hier één van de grootste katalysatoren voor is geweest.

Stellar nieuws

Wanneer je geïnteresseerd bent in het laatste Stellar nieuws, kan je terecht op verschillende plekken. Het is aan te raden om slechts externe bronnen te raadplegen wanneer deze als betrouwbaar overkomen. Onderstaande bronnen zijn van Stellar zelf of houden er zeer nauw verband mee.

Is Stellar Lumens een interessante investering?

Afhankelijk van je visie op de mondiale financiële situatie, kan Stellar (XLM) een interessante investering zijn. Het speelt in op de vraag van de markt om snellere, goedkopere en betrouwbaardere transacties. Dure en langzame transacties passen immers helemaal niet meer bij de huidige tijdsgeest. De cryptocoin maakt gebruik van moderne technieken om een eeuwenoud principe (transacties plegen) in een nieuw jasje te steken. De toekomst zal moeten uitwijzen of dit jasje een budgetcolbert of een Italiaans boutique-jasje op maat is.

Er zijn echter ook genoeg experts die twijfelen over het concept van Stellar als zodanig. Dit heeft met name te maken met de oprichter en de machtige positie van deze binnen het netwerk. Ook staat de oprichter – Jed McCaleb – niet bekend als iemand die van al zijn projecten en ondernemingen een succes maakt. Tot in hoeverre dit hier dient te worden meegewogen, is echter aan jezelf.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Stellar whitepaper

Als je graag een compleet beeld wenst te krijgen van dit interessante cryptoproject, is het verstandig om een blik te werpen op de Stellar whitepaper.

Dit 32 pagina’s tellend document beschrijft uiterst specifiek hoe de coin zichzelf ziet en hoe het intern functioneert. Je vindt de Stellar whitepaper hier.

Review Stellar Lumens (XLM)

Stellar Lumens is een tegenhanger van Ripple (XRP) dat bedoelt is als decentraal geldsysteem waar grote sommen transacties op verstuurd kunnen worden. Het grootste verschil met XRP is dat XLM decentraal is, terwijl XRP gecentraliseerd is. Ripple richt zich meer op de bankensector, terwijl Lumens zich richt op de particuliere sector. Dit zou een reden kunnen zijn om te investeren in deze cryptomunt. Hieronder lees je onze recensie over deze cryptocoin.

Recensie Stellar Lumens (XLM)

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Stellar Lumens (XLM) is een serieus project dat zich richt als alternatief voor Fiat geld zoals de Dollar, Euro en andere traditionele valuta. Het is en tegenhanger van Ripple, met daarin de belangrijkste verschillen dat XLM decentraal is en XRP juist is gecentraliseerd. Wanneer het team en de community verdere stappen maken, kan dit project zo maar een hoge kans van slagen hebben.

3

Veelgestelde vragen over Stellar Lumens (XLM)

Is Stellar een goede investering?

Wanneer je gelooft dat een token de oplossing kan zijn voor FIAT geld, is Stellar zeker een project om in de gaten te houden. De gedachtegang is goed en wanneer ze wat minder afhankelijk zijn van Jed McCaleb, dit een grote cryptocurrency kan worden.

Is Stellar een ERC20 token?

Nee, Stellar Lumens (XML) is geen ERC20 token.

Is Stellar beter dan Ripple?

Dat ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Ripple is groter en heeft de steun van de bankensector. Het is echter gecentraliseerd, waardoor de macht bij één partij ligt. Stellar gooit het over een andere boeg en wil het netwerk juist zo decentraal mogelijk houden. Daardoor ligt de macht bij de gebruiker en niet bij een centraal bedrijf of instelling.

Wat kan Stellar Lumens waard worden?

Het is niet goed te voorspellen wat Stellar waard kan worden. De koers is namelijk onderhevig aan marktsentimenten, vraag- en aanbod en wet- en regelgevingen.

Waarom daalt Stellar zo hard?

De koers van Stellar kan behoorlijk geraakt zijn door interne en externe factoren. Dit zijn vaak de redenen waarom de koers van XLM behoorlijk onderuit kan gaan. De andere kant van de medaille is dat door deze factoren de prijs ook flink kan stijgen.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar