ripple xrp

Ripple XRP

Alles over Ripple kopen, verkopen, wallets en mining

Ripple is een populair cryptocurrency project dat zich in de basis richt op twee toepassingen. Enerzijds is het een cryptocurrency (XRP), de digitale valuta, en anderzijds biedt het een netwerk aan voor het doen van transacties. Ripple pakt laatstgenoemde echter anders aan dan andere netwerken.

Het team achter deze cryptocurrency wil namelijk de samenwerking aangaan met banken om financiële transacties in fiatgeld beter te stroomlijnen.

In onderstaand artikel lees je er alles over.

XRP heeft een aantal voordelen:

  • Aanvulling op huidige betaalsystemen
  • Snelle transacties tussen verschillende valuta
  • Zeer goedkope transacties
  • Ondersteund door steeds meer banken
  • Actieve community voor deze de digitale valuta
Ripple koers, om beter te kunnen kopen en verkopen

Ripple Koers

Ripple wallet

Ripple Wallets

Ripple kopen verkopen

Ripple Verkopen

Ripple mining

Ripple Mining

Wat is Ripple?

Ripple (native token: XRP) is een cryptocurrency project dat zich focust op het leveren van een aanvulling op de huidige betaalsystemen. Dit project is anders dan anders, nu het niet decentraal functioneert. Waar de meeste cryptocurrencies niets te maken willen hebben met (centrale) banken, wil Ripple juist de samenwerking met deze banken aangaan. Dit netwerk is dus niet ontwikkeld om het huidige bestaande betaalsysteem te vervangen, maar juist om deze beter te stroomlijnen.

Het project richt zich dan ook voornamelijk op verschillende banken. Het is belangrijk om te begrijpen dat Ripple het bedrijf (in eerste instantie met de naam Opencoin, nu ook Ripple Labs genoemd) is en XRP de cryptocurrency, de digitale valuta. Beide begrippen worden echter geregeld door elkaar heen gebruikt. Het is dan nog maar de vraag hoe relevant het is om een scheiding tussen beide te maken.

hoe werkt ripple of XRP bij het bedrjf ripple labs

Maar wat is de toegevoegde waarde van Ripple? Het zit als volgt. Stel je voor, je wil geld overmaken naar een goede vriend in Thailand. Wanneer je dit doet, mag je in het bestaande betalingssysteem rekenen op de nodige extra kosten door het onderlinge betalingsverkeer. Dit heeft te maken met het feit dat jouw geld nooit rechtstreeks aankomt bij de wederpartij. Het zal altijd meerdere tussenpersonen – vaak verschillende banken – tegenkomen. En wat willen banken zoal? Geld. Alle tussenpersonen binnen een transactie, nemen een klein percentage commissie. Grensoverschrijdende transacties worden zo, door het bestaande betalingssysteem en onderlinge betalingsverkeer, erg duur. Daarnaast kost het veel tijd, nu alle tussenpersonen de transactie moeten verwerken.

Ripple levert op bovenstaande problematiek een vrij simpele, maar effectieve, oplossing. In plaats van dat jouw geld verschillende banken tegenkomt, wordt het omgezet in XRP tokens. Deze tokens worden verstuurd naar de ontvangende bank, die ze vervolgens weer omzet in de gewenste verschillende andere valuta. Een transactie via het netwerk van Ripple (de blockchain technologie), ziet er chronologisch dus als volgt uit:

  1. Jij doet een overboeking naar een buitenlandse rekening
  2. Jouw bank schaft van jouw ontvangen geld XRP tokens aan
  3. Jouw bank verzendt de digitale valuta naar de ontvangende bank via het netwerk van Ripple
  4. De ontvangende bank verkoopt de XRP tokens voor een gewenste verschillende valuta
  5. De ontvangende bank stort de gewenste andere valuta op de rekening van de ontvanger

Ripple Protocol Consensus Algorithm

Transacties binnen het netwerk van Ripple, worden niet gevalideerd met behulp van de bekende algoritmes. Ripple maakt dus geen gebruik van een Proof-of-Work (PoW) of Proof-of-Stake (PoS) algoritme. Ook varianten hierop zijn niet aan de orde. Waar maakt het dan wél gebruik van? Van het Ripple Protocol Consensus Algorithm. Een hele mond vol, maar zeg maar gewoon RPCA.

Dit is een algoritme dat leunt op verschillende deelnemers uit de blockchain technologie. Elke transactie die wordt verricht binnen het netwerk, dient te worden goedgekeurd door deze deelnemers. Een transactie wordt gemiddeld binnen 4 seconden goedgekeurd. Iedereen kan een validator worden. In de praktijk zijn dit meestal financiële instellingen, beurzen of universiteiten. Een groot deel van de validators wordt beheerd door Ripple Labs (gevestigd in San Francisco) zelf.

Voordelen van Ripple

Het Ripple Protocol Consensus Algorithm kent twee grote voordelen ten opzichte van andere algoritmes – zoals PoW of PoS. Ten eerste zijn transacties via het RPCA een stuk goedkoper. Dit maakt het gebruik van het Ripple netwerk erg aantrekkelijk. Daarnaast kosten transacties met behulp van dit protocol een stuk minder stroom. Ook dit leidt uiteindelijk tot lagere kosten, maar ook vooral tot een mindere belasting van het milieu. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is dit geen onwenselijk effect.

hoe wordt ripple gebruikt. Bekijk ook het eiuws op de Ripple Foundation

XRP tegenover Bitcoin

XRP is de cryptocurrency van het bedrijf Ripple Labs. Relevant is de vraag wat het verschil is tussen XRP en Bitcoin. Uiteraard zou je XRP kunnen afzetten tegenover alle bestaande cryptocurrencies, maar een vergelijking met Bitcoin is het meest relevant. Bitcoin vertegenwoordigt in de basis namelijk hetgeen waar de meeste de digitale valuta voor staan: het aanbieden van een alternatief betaalmiddel. De punten die hieronder genoemd worden, kan je vaak dus ook gebruiken wanneer je kijkt naar XRP tegenover een andere cryptocurrencies.

Bitcoin wil dus een alternatief betaalmiddel vormen. Als het aan Bitcoin ligt, is fiatgeld verleden tijd. Met andere woorden: aanhangers van Bitcoin moeten niets hebben van fiatgeld. Dit is wezenlijk anders wanneer je kijkt naar Ripple. Dit project richt zich namelijk niet op het vervangen van fiatgeld, maar op het vormen van een aanvulling hierop. Ripple zet zich niet af van banken, maar zoekt deze juist op voor een samenwerking. Het bijzondere aan Ripple is dat er sprake is van een cryptocurrency project dat juist samenwerkt met onze huidige betaalsystemen. Dit zorgt voor een soort hybride-betaalsysteem dat erg effectief kan zijn in de wereld van vandaag en morgen. XRP is een soort overbruggingsvaluta die wordt gebruikt om dit hybride-systeem te laten functioneren.

Andere manier van transacties bevestigen

Een ander verschil tussen XRP en Bitcoin zit hem in het mechanisme dat wordt gebruikt voor de verificatie van transacties. Bitcoin maakt gebruik van het Proof-of-Work (PoW) algoritme. Dit algoritme vereist veel rekenkracht. Gebruikers uit het netwerk zetten hun computers in om een lastig algoritme op te lossen. Degene die dit algoritme het eerste oplost, krijgt een beloning in de vorm van tokens. Omdat niet iedereen deze beloning krijgt, gaat er veel energie verloren.

XRP werkt niet met het Proof-of-Work algoritme, maar met een speciaal ontworpen algoritme waar je hierboven al even over kon lezen. Dit algoritme vraagt aan deelnemende nodes of een transactie al dan niet gevalideerd dient te worden. Wanneer een transactie wordt goedgekeurd, is de verificatie direct afgerond. Dit kost veel minder energie en is een stuk sneller dan bijvoorbeeld PoW van Bitcoin.

Verder zijn er natuurlijk heel wat kleine – minder fundamentele – verschillen op te noemen tussen XRP en Bitcoin. Zo bestaan er meer XRP tokens dan BTC tokens, maken beide cryptocurrencies gebruik van een andere methode van distributie van tokens en is XRP sneller dan Bitcoin.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Ripple nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Ripple en XRP? Dan kan je op verschillende plaatsen terecht. Verschillende bronnen schrijven bijna op dagelijkse basis over dit interessante project. Het is wel verstandig om altijd te verifiëren of een bron betrouwbaar is. In cryptoland zijn er namelijk genoeg bronnen die nepnieuws verspreiden vanuit eigenbelang. Probeer bij voorkeur bronnen te vinden die nauw verband houden met Ripple of aantoonbaar onafhankelijk zijn. Hieronder vind je (social media) bronnen die op de website van Ripple worden genoemd. Bekijk ook de community Ripple Foundation

Ripple interessante investering?

Tot in hoeverre XRP tokens een interessante investering zijn, bepaal je uiteraard geheel zelf. Om je beslissing te onderbouwen, kan je kijken naar vaststaande feiten. Zo staat het vast dat steeds meer banken wereldwijd de samenwerking met Ripple aangaan en dat XRP inmiddels één van de grootste cryptocurrencies van het moment is. Zou Ripple in de basis een slecht platform hebben, dan zouden grote banken het in eerste instantie niet hebben geïmplementeerd. Het blijft echter koffiedik kijken, nu andere cryptocurrencies in het verleden hebben uitgewezen dat de markt snel kan omslaan.

Ripple Whitepaper

Om je beslissing om XRP al dan niet aan te schaffen extra te onderbouwen, kan je eens een kijkje nemen in de Ripple Whitepaper.

Dit is een bestand waarin je precies kan nalezen wat Ripple beoogt te bereiken en hoe zij dit willen gaan verwezenlijken.

Je vindt de whitepaper van Ripple hier.

whitepaper over Ripple. Ripple kopen verkopen?
Bekijk ook de community Ripple Foundation

Ripple Koers

Hier de huidige koers van Ripple. Veilig Ripple kopen en verkopen?

Review Ripple of XRP

Ripple is een interessant project met een unieke aanpak. Het doel is het revolutioneren van huidige betaalsystemen door samenwerkingen met de financiële wereld en grote financiële instanties aan te gaan.

Recensie Ripple

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Ripple is een project met potentie. Dit uit zich inmiddels al een tijdje in het feit dat grote banken vertrouwen hebben in het platform en het daarom integreren. Ripple is een volledig open source project. Dat houdt in dat derden aanpassingen kunnen doen in de code. Dit zorgt automatisch voor een zeer betrokken community, wat een groot voordeel is.

4.5

Veelgestelde vragen over Ripple:

Is Ripple hetzelfde als XRP?

Nee, Ripple en XRP zijn twee andere dingen. Ripple (of Ripple Labs) is namelijk het bedrijf, gevestigd in San Francisco, dat de cryptocurrency XRP heeft ontwikkeld. Het is dus foutief om te zeggen dat Ripple een cryptocurrency is, net zoals het foutief is om te zeggen dat XRP een bedrijf of een project is. Desalniettemin worden beide begrippen in de praktijk door elkaar heen gebruikt. Dit zorgt amper voor problemen, dus het is vaak onnodig om je strak vast te houden aan dit verschil.

Is XRP bruikbaar voor particulieren?

Als particulier kan je XRP tokens aanschaffen. Wel dien je te begrijpen dat de functie van XRP, het stroomlijnen van financiële transacties, in principe is voorbehouden aan banken. Wanneer je een directe transactie wil doen via de route van XRP, zal je bank dus moeten zijn aangesloten bij het netwerk van Ripple. Hetzelfde geldt voor de bank van de ontvanger. Het is voor een goede werking van het Ripple ecosysteem dus belangrijk dat zoveel mogelijk banken hierbij zijn aangesloten, om te kunnen kopen en verkopen

Gaat XRP stijgen?

Of de prijs van een XRP token gaat stijgen, weet helaas niemand. Het zal afhangen van verschillende factoren. Denk in eerste instantie dan bijvoorbeeld aan de stabiliteit van het project en de vraag naar de toepassing ervan. Daarnaast blijkt in de cryptomarkt geregeld dat je veel factoren gewoonweg niet in de hand hebt. Het beste voorbeeld wordt misschien wel gevormd door de verhouding tussen Bitcoin en Elon Musk. Wanneer Musk iets tweet over deze populaire cryptocurrency, reageert de koers hier nagenoeg direct op.

Wie heeft Ripple opgericht?

Ripple is opgericht in 2012 door Jed McCaleb en Chris Larsen. Jed McCaleb heeft inmiddels een andere cryptocurrency opgericht, namelijk Stellar. Daarnaast kan je hem kennen als oprichter van de cryptobeurs Mt. Gox. Het betreft kortom een zeer bekende naam in cryptoland. Chris Larsen is iets minder bekend en staat vooral bekend als een gedreven zakenman.

Kan je betalen met XRP?

XRP kan in sommige gevallen worden gebruikt om te betalen. Duizenden winkels accepteren de digitale munt inmiddels al, waar je dus kunt kopen en verkopen. Het gaat dan om verschillende soorten winkels. Zo kan je XRP gebruiken om vliegtickets te kopen, maar ook om een auto te huren of om parfum aan te schaffen. De verwachting is dat XRP de komende jaren op steeds meer plekken, ook bij financiële instellingen, zal worden geaccepteerd.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: