digibyte dgb

DigiByte (DGB)

Alles over DigiByte kopen, verkopen, wallets en mining

Digibyte is cryptocurrency en een decentraal functionerend blockchain platform dat sterk leunt op zijn open-source karakter. Het is onder meer ontwikkeld om de grootste tekortkomingen van Bitcoin tegen te gaan. Dit wordt bijvoorbeeld verwezenlijkt door het implementeren van het zogeheten SegWit protocol.

  • Maximale veiligheid door vergaande decentralisatie
  • Zeer schaalbaar en snel door het SegWit Protocol
  • Betrokken community door het open-source karakter
  • Vooruitstrevend en vroeg met implementatie van nieuwe technologieën
DigiByte koers

DigiByte Koers

DigiByte wallet

DigiByte Wallets

DigiByte verkopen

DigiByte Verkopen

DigiByte mining

DigiByte Mining

Wat is DigiByte?

DigiByte (DGB) is een cryptocurrency project gebaseerd op blockchain technologie dat werd gelanceerd op 10 januari 2014 door Jared Tate. Het project laat zich het beste kwalificeren als een verbeterde variant op Bitcoin. De focus ligt – aldus de whitepaper – op het creëren en onderhouden van een snelle, veilige en bovenal schaalbare blockchain.

Volgens velen is DigiByte één van de betere Proof of Work blockchains. DigiByte heeft door de jaren heen dan ook fors mogen profiteren van hun overwegend excellente imago.

DigiByte is gezien zijn launch date één van de oudste altcoins van het moment. Interessant is het feit dat deze cryptocurrency geen gebruik heeft gemaakt van een ICO bij de lancering. DigiByte maakt gebruik van een systeem dat naar hun eigen zeggen eerlijker is.

Het is eerlijker omdat de tokens slechts in specifieke periodes kunnen worden gemined. Er was slechts een minimale pre-mine van 0,5% aanwezig, maar deze diende slechts ter aanmoediging van het gebruik, ter onderhoud van de blockchain en ter ontwikkeling van een mobiele applicatie. De gehele pre-mine is uiteindelijk naar leden van de community gegaan.

SegWit en DigiByte

DigiByte was de eerste grote cryptocurrency die Segregated Witness (SegWit) wist te integreren. De activering van SegWit binnen de blockchain van DigiByte geschiedde in april 2017. Digibyte was daarmee maanden sneller dan Bitcoin. Ook waren ze een aantal weken sneller dan Litecoin.

Maar wat is SegWit eigenlijk precies? Je kan het zien als een techniek die ervoor zorgt dat transacties binnen de blockchain kleiner zijn. Dit gebeurt door het afscheiden (segregeren) van de digitale handtekeningen van de transactiedata. De digitale handtekening wordt vervolgens op een andere, meer handige plek aan het einde, ingedeeld. Dit zorgt ervoor dat de effectieve capaciteit van elke block wordt vergroot met (ongeveer) een factor vier.

DigiByte Proof of Work

Voor het valideren van transacties, maakt DigiByte gebruik van het Proof of Work (PoW) algoritme. Dit is op zichzelf niets geks, nu (héél) veel cryptocurrencies gebruik maken van dit algoritme. DigiByte geeft echter wel een ietwat afwijkende invulling aan dit algoritme.

Het werkt namelijk met 5 verschillende algoritmes die allemaal een gelijk deel van het werk verrichten. Dit komt dus neer op 20% mining per algoritme. Waarom dit alles? Om te zorgen voor een maximale mate aan veiligheid, zodat een PoW aanval weinig nut zal hebben.

Wellicht rijst de vraag welke algoritmes er precies zijn betrokken bij het minen van DigiByte. Het gaat concreet om de volgende algoritmes:

  • SHA256 (bekend van Bitcoin)
  • Groestl (met name GPU)
  • Scrypt (GPU)
  • Skein (GPU)
  • Qubit (CPU)

Het prettige aan de mogelijke mining-algoritmes, is dat je met praktisch elk apparaat kan gaan minen. Je hoeft dus geen onrealistisch dure ASIC mining rigs aan te schaffen. Dit zorgt voor een verhoogde mate aan bereikbaarheid van minen, waardoor DigiByte nóg decentraler dan andere cryptocurrencies kan zijn.

Met de succesvolle implementatie van SegWit, kan de blockchain van DigiByte een stuk compacter worden gehouden. Dit leidt tot een meer schaalbare blockchain; hetgeen overigens erg wenselijk is, nu schaalbaarheid één van de wezenlijkste problemen in cryptoland betreft.

Toekomstige algoritmes

Als het aan DigiByte ligt, gaan er in de toekomst wijzigingen plaatsvinden op het vlak van mining algoritmes. In eerste instantie is het de bedoeling dat één van de algoritmes gaat worden vervangen door een variant die meer mogelijkheden biedt voor thuis-miners. Het is echter nog altijd de vraag welk algoritme dan precies vervangen moet worden. Het zal uiteindelijk het algoritme moeten zijn dat de minste toegevoegde waarde kent.

Het feit dat DigiByte meer mogelijkheden wil bieden voor hobbyisten die thuis willen minen, is best een goede ontwikkeling. Veel cryptocurrencies worden door de jaren heen namelijk steeds lastiger te minen, omdat professionals met peperdure apparatuur de strijd altijd lijken te winnen.

In het ideale geval wil DigiByte voor elk type hardware een geschikt mining algoritme aanbieden. Het gaat dan om de volgende soorten hardware:

  1. ASIC (professioneel gebruik)
  2. FPGA (Odocrypt)
  3. GPU
  4. CPU
  5. Een vijfde variant, die moet worden gekozen door de community

DigiByte POW en POS?

Een andere interessante ontwikkeling wordt gevormd door het feit dat DigiByte de mogelijkheden tot een hybride systeem tussen Proof of Work en Proof of Stake (PoS)is aan het onderzoeken. Eén van de vijf PoW algoritmes zal dan moeten worden vervangen met een PoS variant. Dit kan interessant zijn voor houders van DigiByte, nu zij beloningen kunnen ontvangen voor het simpelweg houden (staken) van DGB tokens. Daarnaast wordt het risico op ‘double-spending’ verkleind.

Al met al kan hier met recht worden geconcludeerd dat er in de toekomst waarschijnlijk nog veel interessante ontwikkelingen plaats zullen vinden op dit vlak. Het is interessant om in de gaten te houden voor welke vijf algoritmes DigiByte uiteindelijk gaat kiezen en of DigiByte PoS al dan niet gaat implementeren.

DigiByte nieuws

Het meest recente nieuws met betrekking tot DigiByte, kan je op verschillende plaatsen terugvinden. Controleer altijd of een bron daadwerkelijk betrouwbaar is, of slechts is geschreven vanuit eigenbelang. Een goed beginpunt tot het consumeren van betrouwbaar DigiByte nieuws, is de website van Digibyte. Daarnaast is DigiByte te vinden op verschillende sociale media. Hier worden geregeld interessante feiten op gedeeld. Hieronder vind je een aantal actieve social media kanalen die worden beheerd door Digibyte zelf.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Is DigiByte een interessante investering?

Of en tot in hoeverre DigiByte een interessante investering is, is natuurlijk geheel aan jezelf. Desalniettemin zijn er feitelijke factoren die erop kunnen wijzen dat DigiByte best interessant kan zijn om te overwegen. Hieronder noemen wij een aantal van die factoren.

Vooruitstrevend

DigiByte kwalificeert zich als één van de meest vooruitstrevende cryptocurrencies van het moment. Dit kwam bijvoorbeeld goed naar voren toen DigiByte de implementatie van SegWit bekendmaakte. DigiByte was de eerste grote cryptocurrency die deze implementatie aanging.

Ook zie je de vooruitstrevendheid van deze cryptovaluta terug in de wijze van mining. Door te werken met vijf algoritmes, zorgt DigiByte voor een extra decentraal en veilig miningsysteem. Dit zie je maar bij weinig andere cryptocurrencies terug. DigiByte zet zich daadwerkelijk in om relevante en oplossingsgerichte stappen te zetten.

Sterke invloed community

Vandaag de dag zijn veel cryptocurrencies open-source. Dat houdt in dat de code van het project gewoon op straat ligt. Iedereen kan deze code vervolgens inzien. Wanneer je vindt dat iets beter kan, kan je een wijziging voorstellen.

Deze wijziging dient vervolgens goedgekeurd te worden door het team achter een cryptocurrency, zodat deze daarna kan worden geïmplementeerd. Dit gebeurt in de praktijk echter niet heel veel. Er zijn maar weinig cryptoprojecten die echt de toegevoegde waarde van een open-source code benutten.

DigiByte onderscheidt zich hier wezenlijk, nu zij wel degelijk voortvaren op voorstellen van de community. Dit zorgt automatisch voor een community die zich begrepen voelt en daardoor ook meer betrokken zal zijn. Door de sterke invloed van de community van DigiByte, is het team van DigiByte als zodanig best klein.

Steeds populairder

In de eerste paar jaren na de lancering van DigiByte, waren investeerders niet per se bijzonder enthousiast. Het leek gewoon een simpele spin-off van Bitcoin te zijn. In 2017 begon het vertrouwen vanuit investeerders echter flink toe te nemen. Dit is dan ook een goed jaar voor DigiByte geweest. Sindsdien is het project steeds interessanter geworden, door verschillende innovaties die worden doorgevoerd.

Vandaag de dag kan met recht worden gesteld dat DigiByte steeds populairder wordt. Dit zie je bijvoorbeeld terug aan de statistieken op het gebied van marktkapitalisatie. Wie écht vertrouwen heeft in dit project, kan maar beter snel een juist moment vinden om in te stappen.

De nadelen van DigiByte

Is het dan alleen maar rozengeur en maneschijn? Je ziet het al aankomen: natuurlijk niet. Alle cryptocurrencies hebben nadelen en dus ook DigiByte. Los van de nadelen die voor alle cryptocurrencies gelden, zou je van DigiByte kunnen zeggen dat het toegevoegde waarde mist ten opzichte van andere cryptocurrencies.

DigiByte kan dan wel vooruitstrevend zijn, maar aan het einde van de dag kan het niet per se meer dan andere cryptocurrencies. Sterker nog: er bestaan veel cryptocurrencies die veelzijdiger zijn en (veel) meer kunnen bieden. Daarnaast zou je het als een nadeel kunnen zien dat DigiByte nog niet zo bekend is als zijn concurrenten. Dit zal voor velen echter eerder als een voordeel dan als een nadeel worden geïnterpreteerd.

Review DigiByte

DigiByte is een interessante cryptocurrency, maar niet per se bijzonder onderscheidend. Is deze cryptocurrency dan wel de moeite waard? Onze eerlijke mening.

Recensie Zilliqa

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

DigiByte mag dan wel niet bijzonder uniek zijn, maar dit maakt deze cryptocurrency eigenlijk juist zo sterk. Veel digitale valuta beweren alles te hebben, maar laten dit in de praktijk amper tot niet blijken. In dit opzicht is DigiByte een stuk daadkrachtiger. Ze zetten relevante doelen en het lukt ze om deze te bereiken. De focus ligt echt op het vormen van een vrij simpele cryptocurrency die onder de motorkap gewoon perfect functioneert. Dat heeft zo zijn charme.

Het lijkt DigiByte écht te lukken om een soort betere Bitcoin te worden en dat is interessant. DigiByte bevindt zich echter wel op gevaarlijk terrein. Nieuwe concurrenten komen altijd met betere en snellere technologieën en het valt te hopen dat DigiByte de hevige concurrentiestrijd kan bijbenen. De kans is groot dat de forse mate aan schaalbaarheid DigiByte in de toekomst erg gaat helpen. Het blijft echter koffiedik kijken.

3.9

Veelgestelde vragen over DigiByte:

Wat is de native token van DigiByte?

De native token van DigiByte is DGB. Deze token kan worden gebruikt als betaalmiddel, maar ook als handelsobject.

Kan ik betalen met DigiByte net als met de Euro?

Ja, het is mogelijk om de native token van DigiByte (DGB) in te zetten als betaalmiddel in honderden (online) winkels. Je moet echter wel even goed zoeken. Je kan niet verwachten dat jouw favoriete winkel toevallig DGB tokens ondersteunt als betaalmiddel. Betalen met crypto staat echt nog in de kinderschoenen.

Werkt DigiByte met layers?

Ja, de infrastructuur van DigiByte laat zich kenmerken door drie lagen. De eerste laag is de ‘core protocol layer’. Hier zijn alle nodes met elkaar verbonden. De tweede laag betreft de ‘digital asset layer’. Deze is benodigd om relevante gegevens van het netwerk op te slaan. Ook wordt deze laag gebruikt ter implementatie van veiligheidsmaatregelen. De derde laag is de ‘application layer’. Deze kan worden ingezet door gebruikers om verschillende toepassingen te gebruiken (zoals API).

Gaat de DigiByte koers stijgen?

Zeg het maar! Wij weten het helaas niet. Er zijn natuurlijk genoeg factoren die de potentie van DigiByte uitwijzen, maar een waterdichte voorspelling valt helaas nooit te geven. Het zal uiteindelijk afhangen van het feit of DigiByte blijft innoveren en of investeerders dit ook kunnen waarderen. Het blijft altijd een risico dat er weer een nieuwe technologie wordt ontwikkeld die nog veel krachtiger is dan alle technologieën van DigiByte tezamen.

Hoeveel DGB tokens bestaan er?

In totaal komen er maximaal 21 miljard DGB tokens in omloop.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Andere Cryptomunten: