ravencoin rvn

Ravencoin (RVN)

Alles over Ravencoin kopen, verkopen, wallets en staking

Ravencoin (RVN) is een op blockchain gebaseerde cryptocurrency die is ontstaan uit een ‘afsplitsing’ (hard fork) van Bitcoin.

Het platform richt zich volledig op het verzenden van verschillende soorten bezittingen via de blockchain. De blockchain van Bitcoin kwam op dit vlak tekort.

Ravencoin heeft een aantal voordelen:

  • Zuivere focus op het verzenden van bezittingen
  • Eerlijke verdeling van munten bij Bitcoin-achtige launch
  • 10x snellere blocksnelheid dan Bitcoin
  • Immuun tegen mining farms: eerlijke transactieverwerking

Volg de cursus: Geld verdienen met Crypto

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Ravencoin kopen

Ravencoin kopen

Ravencoin koers

Ravencoin Koers

Ravencoin wallet

Ravencoin Wallets

Ravencoin verkopen

Ravencoin Verkopen

Ravencoin mining

Ravencoin Mining

Wat is Ravencoin?

Ravencoin is een cryptocurrency die is gebaseerd op de blockchain technologie van Bitcoin. Het richt zich zuiver en alleen op het verzenden en ontvangen van verschillende soorten bezittingen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een digitaal e-boek, maar ook aan bijvoorbeeld goud, concertkaartjes, punten uit spaarprogramma’s en juridisch eigendom in zijn algemeenheid.

Ravencoin werd op 3 januari 2018 gelanceerd. De ontstaansgeschiedenis van deze cryptocurrency wijkt wat af ten opzichte van andere crypto’s. Het is namelijk ontstaan vanuit een zogeheten ‘hard fork’ van Bitcoin. Een hard fork is een soort afsplitsing waarbij een groep aan deelnemers van het netwerk een andere route besluit te belopen. De code van Bitcoin werd dus als basis gepakt, waarna deze naar eigen wens werd gemodificeerd. Ravencoin werd gelanceerd als een volledige open-source fork.

Verschillen Ravencoin en Bitcoin

Bitcoin en Ravencoin zijn echter niet zozeer elkaars gelijken, nu ze op belangrijke punten wezenlijk van elkaar verschillen. Ten eerste liggen er verschillen op het gebied van algemene doelstellingen. Ravencoin beoogt een platform te zijn voor het maken en verzenden van bezittingen, waar Bitcoin ook een toegevoegde waarde wil hebben als alternatief betaalmiddel ten opzichte van het ‘reguliere’ fiatgeld, zoals de euro of de Amerikaanse dollar.

Verschillen tussen Ravencoin en Bitcoin zijn ook te ontdekken op het gebied van de blockchain als zodanig. Zo kent Bitcoin een limiet van maximaal 21 miljoen coins, waar RVN een limiet kent van maximaal 21 miljard coins. Of dat zinnig is? Het antwoord luidt positief. Een hoger limiet, betekent minder schaarste en meer praktische toepassing. Wanneer Bitcoin bijvoorbeeld zijn limiet van 21 miljoen coins heeft bereikt, is de kans vrij groot dat mensen het niet gaan gebruiken als betaalmiddel, maar als investering. Bitcoin wordt door velen dan ook het nieuwe goud genoemd.

Mining, ASIC-resistant en Proof-of-Work

Het minen van Ravencoin gaat nét wat anders dan bij andere cryptocurrencies. Om te beginnen ligt de beloning vrij hoog. Je krijgt namelijk een beloning ter waarde van 5000 RVN, waar Bitcoin ooit begon met een beloning van 50 BTC. Dit is op zichzelf niet een erg spannend gegeven; maar er is meer. Eenieder die zich verdiept in het minen van Ravencoin komt namelijk tot de constatering dat Ravencoin ASIC-resistant is. Dit is uiteraard een lastige term die wat uitleg verdient.

ASIC-resistant betekent dat een cryptocurrency immuun is tegen ASIC mining. Maar wat is dan ASIC mining? Daarvoor dien je eerst te begrijpen wat een ASIC is. In de wereld van de cryptocurrencies en de computertechnologie bedoelt men met een ASIC, een stuk hardware dat specifiek is ontwikkelt om een bepaald doel te dienen. Het gaat dan meestal om mining. Je dient een ASIC te onderscheiden van een reguliere CPU (een processor). Een CPU kan namelijk heel veel verschillende dingen, maar hier heb je weinig aan wanneer je je hardware alleen gebruikt voor mining. Je ‘verspilt’ op die manier dus veel energie en daarmee maak je onnodig hoge kosten. Een ASIC heeft één doel en geeft daar uitvoering aan. Dit is veel efficiënter en het kost per saldo een stuk minder geld.

Is een ASIC computer ideaal om te minen?

Dus eigenlijk is een ASIC ideaal? Het antwoord is ja. Door gebruik te maken van een ASIC kan je bijzonder efficiënt minen. Voor cryptocurrencies en gebruikers daarvan kan het echter flink vervelend zijn als mensen hier gebruik van maken. Het zorgt er immers voor dat de kansen op het gebied van mining, en dus het ontvangen van een reward hiervoor, niet meer eerlijk verdeeld zijn. De thuis-miner met een sterke computer verliest het bijna altijd van een bedrijfshal vol gespecialiseerde (ASIC) apparatuur. Het feit dat RVN mining ASIC-resistant is, gaat dit tegen. Zo hebben ook ‘kleinere’ miners meer kans op een reward door simpelweg te minen met een grafische kaart (GPU) in plaats van met geavanceerde hardware.

Het feit dat het minen van RVN volledig ASIC-resistant is, brengt dus met zich mee dat het gehanteerde Proof-of-Work (PoW) mechanisme beter tot zijn recht kan komen. Dit mechanisme geeft de beloning aan degene die het eerst een cryptografische puzzel weet op te lossen en daarmee de transactie weet te verifiëren.

Geen pre-mining

Een bijzonder aspect van Ravencoin betreft het feit dat de RVN tokens niet bij voorbaat zijn gemined. Veel cryptocurrency projecten kiezen ervoor om bij voorbaat de maximale hoeveelheid tokens te minen, om deze vervolgens door de tijd heen te distribueren. Bij RVN was dit dus niet het geval. Maar waarom niet? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Bij Bitcoin was er geen sprake van pre-mining en dus bij Ravencoin ook niet. Ravencoin is immers een hard fork van Bitcoin.

Verzenden van bezittingen: Ravencoin tegenover Bitcoin

RVN is een hard fork van Bitcoin en biedt vervolgens de mogelijkheid om activa via de blockchain te verwerken. Maar als Ravencoin een hard fork van Bitcoin is, waarom kan Bitcoin dit dan niet gewoon doen? In essentie kan dit eigenlijk wel. Men kwam hier echter pas jaren na het lanceren van de Bitcoin blockchain achter. Het noodzakelijke gevolg hiervan is dat de blockchain hier eigenlijk helemaal niet op ingericht is. Je kunt in principe dus wel activa verwerken via de blockchain van Bitcoin, maar nodes zullen deze activa helemaal niet kunnen herkennen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de meeste Bitcoin wallets. Ook deze kunnen geen activa herkennen. Doordat Ravencoin vanaf de eerste dag de focus op bezittingen heeft, zal de blockchain en alles daaromheen hier beter op kunnen inspelen. Zo heeft Bitcoin een station gemist en maakt RVN goed gebruik van de ontwikkelingen in cryptoland.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Ravencoin nieuws

Benieuwd naar het laatste Ravencoin nieuws? Dan kan je dit op verschillende plekken vinden. Het is verstandig om te kiezen voor bronnen die nauw verband houden met het team achter Ravencoin. In de wereld van de cryptocurrencies bestaan er namelijk veel bronnen die onwaarheden verspreiden. Hieronder vind je een aantal betrouwbare (social media) bronnen die worden erkend op de website van Ravencoin.

Is Ravencoin interessante investering?

Om te beginnen het volgende: tot in hoeverre Ravencoin een interessante investering is, bepaal je zelf. Investeren blijft altijd speculeren. Een aantal feitelijke gegevens kunnen echter wel worden aangehaald. Ravencoin heeft – als het aan bepaalde experts ligt – aardig wat potentie. RVN is geen ‘halve’ cryptocurrency maar biedt daadwerkelijk toegevoegde waarde. Daarnaast is Ravencoin voor nu nog behoorlijk under the radar, hetgeen het een interessante investering kan maken voor in de toekomst.

Ravencoin Whitepaper

Als je geïnteresseerd bent in de technische zijde van het verhaal van Ravencoin, is het interessant om eens een kijkje te nemen in de Whitepaper van Ravencoin. Hierin valt precies na te lezen wat Ravencoin is, waar het voor staat en hoe ze praktische toepassing geven aan hun eigen doelstellingen.

Onder de titel: ‘Ravencoin: A Peer to Peer Electronic System for the Creation and Transfer of Assets‘, schuilt zich een interessant document dat begint met een bedankje aan de ontwikkelaars van Bitcoin. Inzien? Dat kan hier.

whitepaper

Review Ravencoin

Ravencoin is een cryptocurrency dat zich specialiseert op het verzenden van bezittingen via de blockchain. Het vult in die zin een tekortkoming van Bitcoin.

Een recensie over deze coin vind je hieronder.

Recensie Ravencoin

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Ravencoin is één van duizenden altcoins, maar weet toch beter op te vallen dan veel andere namen. Het behoort nog zeker niet tot de grote namen, maar het is goed op weg; dat heeft natuurlijk een reden. Ravencoin speelt op overtuigende en professionele wijze in op een niche in de markt van cryptocurrencies. In die zin betreft het een cryptocurrency dat een product levert met voldoende potentie.

3.5

Veelgestelde vragen over Ravencoin (RVN)

Hoeveel RVN tokens komen er in omloop?

In totaal komen er 21 miljard RVN tokens in omloop. Deze dienen echter nog gemined te worden, omdat er geen sprake is geweest van pre-mining. Dit systeem lijkt sterk op die van Bitcoin.

Waar komt de naam Ravencoin vandaan?

Wellicht is het een ietwat ongeloofwaardig verhaal, maar het is echt waar. De naam Ravencoin is namelijk gebaseerd op de uiterst bekende serie Game of Thrones. Hierin werden raven gebruikt als boodschappers. De ontwikkelaars van Ravencoin zijn hierdoor geïnspireerd geraakt en hebben besloten het over te nemen.

Wie is de bedenker van Ravencoin?

Ravencoin is opgericht door de Amerikaan Tron Black, een ontwikkelaar en ondernemer.

Hoeveel wordt Ravencoin waard?

We zouden hier een bedrag kunnen noemen, maar dat is uiterst onrealistisch en bovenal inaccuraat. Het eerlijke antwoord is dat niemand daadwerkelijk weet wat er met de RVN koers gaat gebeuren in de toekomst. Je kunt een gefundeerde speculatie doen, maar daar blijft het bij. Er zijn genoeg altcoins met veel potentie, maar weinig waardering. De markt heeft het laatste woord als het gaat om de RVN koers.

Ravencoin of Bitcoin kopen?

Of je moet gaan voor de aanschaf van Ravencoin of voor die van Bitcoin, hangt af van hetgeen je met de coin wil doen en waar je meer vertrouwen in hebt. Ravencoin gaat zuiver en alleen over de transacties van activa, waar Bitcoin een alternatief op fiatgeld wil vormen. Beide cryptocurrencies verschillen dus wezenlijk van elkaar, ook al zijn ze in de basis gebaseerd op dezelfde technologie.

Volg de Crypto Masterclass

Wil je meer leren over cryptocurrencies en hoe je daar geld mee kunt verdienen? Volg dan de Crypto Masterclass. In een online training leer je de basis beginselen van Crypto en kun je de betaalde cursus tegen een hoge korting aanschaffen.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Alle Cryptomunten op een rij: