Wat verdient een Secretaresse?

wat verdient een secretaresse aan salaris

Veel mensen stellen zichzelf de vraag; wat verdient een secretaresse? En dat is niet zo raar, omdat veel grotere bedrijven en managers beschikken over een secretaresse.

Een secretaresse heeft veel verschillende namen. Het kan gaan om een directie assistent tot aan een office manager. De term secretaresse wordt ook gebruikt voor een persoonlijke assistent. Er zijn volop verschillende namen. Wat is echter het salaris wat ze krijgen? Hoeveel verdient een secretaresse?

Wat doet een secretaresse?

Een secretaresse heeft een zeer uitgebreid takenpakket. Het kan gaan om het opstellen van brieven, notuleren van vergaderingen, archiveren van documenten en het opnemen van de telefoon. Ook het kopen van relatiegeschenken voor mensen is een taak voor de secretaresse.

Het is een persoon welke breed inzetbaar is. Ook onderhoud ze veel contacten voor het bedrijf. Het is per bedrijf, organisatie weer verschillend wat een secretaresse moet doen.

Wat verdient een secretaresse aan salaris en inkomen?

Het is afhankelijk op welk niveau de secretaresse werkt. Een secretaresse op MT of directieniveau kan een salaris tot 5000 euro per maand krijgen. Het is afhankelijk wie ze ondersteunen en waar ze werken. Vaak werken ze als ondersteuner. Ze kunnen ook meedenken over strategische vraagstukken of projectmanagement doen.

Officemanagers en directiesecretaressen verdienen vaak meer dan de normale secretaresse. In de zakelijke dienstverlening is het salaris ook hoger dan bijvoorbeeld in de zorg of het onderwijs. Gemiddeld krijgt een secretaresse 2.835 euro bruto per maand.  

Naast het salaris zijn er ook nog de secundaire arbeidsvoorwaarden. Het gaat hier om een auto van de zaak, telefoon van de zaak, laptop van de zaak en ook de mogelijkheid om flexibel te werken. Daarnaast zien we ook dat de waardering van groot belang is.

Competenties en vaardigheden van een secretaresse

Een secretaresse dient verschillende vaardigheden te hebben. Het gaat onder andere managementvaardigheden, goede communicatieve skills, persoonlijk een krachtige persoon zijn, goed kunnen organiseren en ook strategische inzichten hebben. Het is een baan waar veel van een persoon wordt gevraagd. Professionaliteit is ook van groot belang. 

Opleidingen voor secretaresse

Er zijn opleidingen op MBO niveau en ook op HBO niveau. In de praktijk heeft een op de drie secretaresses een HBO opleiding gehad. Naast de opleiding is er echter ook de ervaring. De ervaring is vaak van doorslaggevender belang. Het is bepalend voor het salaris naast de opleiding die je hebt gehad. Op HBO niveau heb je toegang tot andere functies dan wanneer je op MBO niveau hebt gestudeerd.

Vacatures secretaresse

Er zijn veel verschillende vacatures online te vinden bij de bekende vacaturesites. Het hoeft niet altijd om een baan als secretaresse te gaan. Je kunt ook aan de slag als directiesecretaresse, personal assistant, virtual assistant en ook als office manager. Er zijn verschillende titels voor het werk als secretaresse.

Kies een organisatie die bij je past en waar je een aantrekkelijk salaris krijgt. Het salaris is naast de secundaire arbeidsvoorwaarden natuurlijk een belangrijke reden om voor een specifiek bedrijf en een specifieke baan als secretaresse aan de slag te gaan.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een secretaresse heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in het bedrijfsleven: