Wat verdient een Vertegenwoordiger?

wat verdient een vertegenwoordiger aan salaris

Veel mensen in het bedrijfsleven vragen zich af wat een vertegenwoordiger van een bedrijf verdient. En dat is ook niet zo raar, want als je veel business to business contacten hebt, krijg je continu met vertegenwoordigers te maken.

Ik sprak iemand die vertelde dat hij dit beroep uitoefende en vroeg hem naar zijn werkzaamheden. Hij vertelde van alles over de dingen die hij dagelijks doet en welke mensen hij spreekt. Dat vertelde hij met zo’n enorme passie, dat het mij heeft doen inspireren om uit te zoeken wat dit beroep inhoudt. Hieronder geef ik antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en ben erg benieuwd of jij zelf ook nog vragen beantwoord wil zien worden. Zo ja, stel ze dan hieronder in het comment gedeelte en we gaan er mee aan de slag.

Wat doet een vertegenwoordiger?

Een vertegenwoordiger werkt op de sales afdeling van een bedrijf en probeert nieuwe klanten binnen te halen. Hij of zij vertegenwoordigt letterlijk het bedrijf waar men in loondienst is om de producten en/of diensten te verkopen. 

Er wordt gestreefd om zoveel mogelijk omzet binnen te halen via nieuwe klanten en de huidige klantrelaties te onderhouden en waar nodig uit te breiden. Niet in de zin van het aanbrengen van nieuwe klanten, maar deze bestaande groep verleiden om meer orders te plaatsen of hogere orderbedragen te realiseren. 

Iemand die als vertegenwoordiger werkt, moet dus een vlotte babbel hebben en precies weten wat de klant wil. Als je hier goed op kunt anticiperen, kun je veel orders binnen halen. En daar kun je uiteindelijk ook goed voor beloond worden.

https://youtu.be/jxFF7i5_cD8

Wat verdient een vertegenwoordiger aan salaris?

Iemand die net begint als vertegenwoordiger heeft een startsalaris van 1.500 euro per maand. Naarmate je meer ervaring hebt opgedaan en een groter netwerk hebt opgebouwd, kan dat bedrag al snel oplopen naar 2.300 euro per maand.

Een vertegenwoordiger die al een groot netwerk heeft opgebouwd en blijvend sales binnen kan halen, verdient ongeveer 3.000 euro per maand aan salaris.

Naast de salarissen is het gebruikelijk, dat vertegenwoordigers ook bepaalde commissies per sale binnenhalen. Hij of zij krijgt dan een vast bedrag of een percentage van de ordergrootte. Dit kan erg lucratief zijn en zo kan een goede vertegenwoordiger bonussen krijgen die het maandsalaris overstijgen. Hier moet vaak wel veel belasting over betaald worden.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een vertegenwoordiger heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in het bedrijfsleven: