Wat verdient een Receptioniste?

Veel jongere dames vragen zich af wat een receptioniste verdient. En dat is ook niet zo gek, want velen hebben de ambitie om uiteindelijk bij een bedrijf of hotel receptioniste te worden. Het is een afwisselende baan waarbij je veel in contact komt met mensen. 

Je ontvangt gasten en heet ze welkom. Bij een bedrijf hebben gasten vaak een afspraak met een van je collega’s. Je begeleidt de gasten naar een conference room / vergaderzaal en biedt ze wat te drinken aan.

In een hotel ontvang je gasten die in het hotel verblijven en verwijst ze naar hun kamer. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor gasten en dient daarom altijd goed gehumeurd te zijn. Jij helpt de gasten waar je dat kunt doen en overlegt met de office manager om problemen snel op te lossen.

Dat heeft mij doen inspireren om eens op zoek te gaan naar het gemiddelde loon van een receptioniste. Aan de hand van de informatie die ik gevonden kreeg op het internet, ben ik tot de volgende cijfers gekomen.

Wat verdient een receptioniste aan salaris en inkomen?

Er zijn maar weinig receptionistes die een 40 uur contract hebben. Daarom geeft het salaris vaak een vertekend beeld. Een receptioniste verdient tussen de € 1.000, – en € 1.400, – per maand. Afhankelijk van de functie ze werken en het aantal uren dat er gewerkt wordt.

Meestal heeft een receptionist een contract van ongeveer 20 uur per week. Een medewerker receptie staat onderaan de carrièreladder, terwijl de hoofd receptionist in feite de hoogste functie bekleed. Hij of zij stuurt het team aan en is eindverantwoordelijk voor de planning en orde achter de receptie. 

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Je hebt als receptioniste vaak dezelfde CAO als voor het bedrijf waarin je werkzaam bent. Je bouwt een pensioen op en soms krijg je een extra reiskostenvergoeding als je van ver moet komen. Bij deze voorwaarden blijft het wel zo’n beetje. Het is absoluut geen vetpot wat je er mee kunt verdienen.

Review salaris receptioniste

Chris

Salaris
Sec. arbeidsvoorwaarden
Groeimogelijkheden

Conclusie

Als receptioniste heb je weinig mogelijkheden om door te groeien. Omdat je vaak werkt in ploegendiensten (zeker in de Horeca), heb je vaak maar een baan van 20 uur. Daarom valt het salaris zo laag uit. Vaak nemen receptionisten er nog een baan naast om rond te kunnen komen.

2.3

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een receptioniste heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in het bedrijfsleven: