Wat verdient een receptioniste?

wat verdient een receptioniste aan salaris en inkomen

Veel jongere dames vragen zich af wat een receptioniste verdient. En dat is ook niet zo gek, want velen hebben de ambitie om uiteindelijk bij een bedrijf of hotel receptioniste te worden. Het is een afwisselende baan waarbij je veel in contact komt met mensen. 

Je ontvangt gasten en heet ze welkom. Bij een bedrijf hebben gasten vaak een afspraak met een van je collega’s. Je begeleidt de gasten naar een conference room / vergaderzaal en biedt ze wat te drinken aan.

In een hotel ontvang je gasten die in het hotel verblijven en verwijst ze naar hun kamer. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor gasten en dient daarom altijd goed gehumeurd te zijn. Jij helpt de gasten waar je dat kunt doen en overlegt met de office manager om problemen snel op te lossen.

Dat heeft mij doen inspireren om eens op zoek te gaan naar het gemiddelde loon van een receptioniste. Aan de hand van de informatie die ik gevonden kreeg op het internet, ben ik tot de volgende cijfers gekomen.

Wat verdient een receptioniste aan salaris en inkomen?

Er zijn maar weinig receptionistes die een 40 uur contract hebben. Daarom geeft het salaris vaak een vertekend beeld. Een receptioniste verdient tussen de € 1.000, – en € 1.400, – per maand. Afhankelijk van de functie ze werken en het aantal uren dat er gewerkt wordt.

Meestal heeft een receptionist een contract van ongeveer 20 uur per week. Een medewerker receptie staat onderaan de carrièreladder, terwijl de hoofd receptionist in feite de hoogste functie bekleed. Hij of zij stuurt het team aan en is eindverantwoordelijk voor de planning en orde achter de receptie. 

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Je hebt als receptioniste vaak dezelfde CAO als voor het bedrijf waarin je werkzaam bent. Je bouwt een pensioen op en soms krijg je een extra reiskostenvergoeding als je van ver moet komen. Bij deze voorwaarden blijft het wel zo’n beetje. Het is absoluut geen vetpot wat je er mee kunt verdienen.

Review salaris receptioniste

Chris

Salaris
Sec. arbeidsvoorwaarden
Groeimogelijkheden

Conclusie

Als receptioniste heb je weinig mogelijkheden om door te groeien. Omdat je vaak werkt in ploegendiensten (zeker in de Horeca), heb je vaak maar een baan van 20 uur. Daarom valt het salaris zo laag uit. Vaak nemen receptionisten er nog een baan naast om rond te kunnen komen.

2.3

Geld verdienen naast je werk als receptioniste?

Heb jij een hobby of passie waar je alles over weet en wil je tot wel 250 euro per dag bij verdienen naast je baan als receptioniste? Dat kan! Bekijk eens de Affiliate Marketing cursus en leer hoe jij met je hobby en skills geld kunt verdienen via het internet. Zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt!