Wat verdient een Inkoper?

wat verdient een inkoper aan salaris

Ik kreeg laatst de vraag van een collega die zich afvroeg wat een inkoper verdient. Toen moest ik hem daar het antwoord op schuldig blijven want hier had ik zelf nog niet over nagedacht. 

Toen ik een paar weken later iemand sprak die vertelde dat hij inkoper was, kwam deze vraag weer bij me naar boven. Hij vertelde over zijn beroep en ik vroeg hem op subtiele wijze of dit beroep nou goed verdient. “Dat ligt helemaal in welke branche je werkzaam bent. Een inkoper bij een grote organisatie verdient veel meer, dan een inkoper die werkt in een klein bedrijf”. 

Zelf had hij vroeger de ambitie om financieel directeur te worden, toen hij zich realiseerde dat dit niet in zijn straatje lag is hij dit beroep gaan uitoefenen. Dat heeft mij doen inspireren om het vak van inkoper eens nader uit te gaan zoeken. Ik geef daarbij antwoord op verschillende vragen. Heb je zelf nog vragen over dit beroep? Aarzel niet om ze hieronder in de comment section te stellen.

Wat doet een inkoper?

Een inkoper is verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van zijn of haar werkgever. Deze bepaald waar het bedrijf zijn goederen inkoopt en heeft nauwe contacten binnen zijn netwerk. Hij of zij overlegt met de operationeel manager over de stand van zaken en hoeveel producten er minimaal op voorraad moeten liggen.

Een uitstekende kennis en een groot netwerk zijn vereisten die en inkoper met zich mee moet brengen en moet daarbij goed kunnen onderhandelen. Jezelf verdiepen in de partij waar je mee onderhandelt is daarbij een must. Inkopers die dat in de vingers hebben kunnen bijna altijd (spreekwoordelijk) voor een dubbeltje op de eerste rij zitten.

Wat verdient een inkoper?

Een goede inkoper heeft een salaris van ongeveer 3.800 euro bruto per maand. Daarnaast geniet hij of zij van prima secundaire en tertiaire voorwaarden. Zoals een auto van de zaak, extra winstpremies en/of extra vakantiedagen. 

Een beginnend inkoper heeft een startsalaris van ongeveer 1.800 euro per maand. Je krijgt hierbij de kans om je netwerk uit te breiden en jezelf te ontwikkelen binnen dit beroep. Daarnaast krijg je vaak cursussen om beter te leren onderhandelen en ga je naar verschillende netwerkbijeenkomsten om je netwerk te vergroten. 

Welke opleiding moet ik volgen om inkoper te worden?

Om inkoper te kunnen worden dien je een commerciële opleiding te volgen op MBO niveau 3, 4 of op HBO niveau. De mate van kennis bepaald op welke trede je kunt instromen. Maar met enkel theoretische kennis ga je het niet winnen. Ze zeggen wel eens: “Kennis is macht”. Maar in deze beroepsgroep is “Kennissen macht”.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een inkoper heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in het bedrijfsleven: