Wat verdient een Consultant?

Veel mensen vragen zich af wat een consultant verdient aan salaris. En dat is ook niet zo gek, want veel mensen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven zijn consultant. Ik kon me niet goed inbeelden wat een consultant precies was, totdat ik iemand tegenkwam op een feestje die vertelde dat hij dit beroep uitoefende.

Ik vroeg hem naar zijn werkzaamheden van dit vak en wat het maandelijks oplevert. Hij vertelde van alles over het beroep en dat heeft mij doen inspireren om vanalles over dit beroep uit te zoeken. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en hieronder uitgewerkt. Heb je zelf nog vragen? Aarzel dan niet om ze hieronder te stellen.

Wat doet een consultant?

Een consultant is iemand die in dienst is bij een bedrijf, maar ingehuurd wordt door een ander bedrijf. Veel grotere bedrijven huren (tijdelijk) externe partijen in om werkzaamheden uit te voeren voor het bedrijf. Dit zie je bijvoorbeeld bij veel ICT’ers en Marketeers.

Als consultant dien je niet alleen goed te zijn in je vak, maar ook nog je werkzaamheden en adviezen goed te kunnen verantwoorden. Vaak wordt je geconfronteerd met moeilijke vraagstukken en dien je de mede collega’s goed uit te kunnen leggen.

Wat verdient een consultant aan salaris?

Een consultant die net gestart is, verdient een een startsalaris van 2.000 euro per maand. Naarmate je meer ervaring op doet, kun je al snel richting de 4.500 euro salaris gaan. Hier dien je wel echt al sterk in je schoenen te staan, omdat bedrijven veel van je verwachten. Een senior consultant verdient tot wel 8.000 euro per maand.

Naast de primaire arbeidsvoorwaarden, heb je als consultant ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt vaak een laptop en een auto van de zaak. Daarnaast heb je recht op veel vakantiedagen, maar wordt er wel van je verwacht dat je regelmatig overwerkt. 

Hoe wordt je consultant?

Er is geen specifieke opleiding waardoor je consultant kunt worden. Wel bestaan er verschillende cursussen consultancy die je helpen om gemaakte keuzes beter te kunnen verantwoorden.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een consultant heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in het bedrijfsleven: