Wat verdient een Recruiter?

wat verdient een recruiter aan salaris en inkomen

Veel mensen vragen zich af wat een recruiter verdient. Het is namelijk een persoon die de juiste mensen zoekt voor specifieke functies binnen een bedrijf. Het is een manier om mensen te vinden die moeilijk te krijgen zijn.

Een recruiter zoekt de beste kandidaten voor een functie in het bedrijf. Een recruiter kan ook voor een ander bedrijf werken en zo een goede en geschikte kandidaat vinden. De vraag is vaak hoeveel een recruiter verdient. We vertellen je hier graag meer over.

Wat doet een recruiter?

Bij grote bedrijven heeft men vaak een recruiter in dienst die mensen zoekt voor specifieke functies zoals een CFO, CEO of Marketing manager. Bedrijven stellen vaak hoge eisen aan nieuwe werknemers en het is dan ook een ware kunst om de juiste persoon voor de juiste baan te vinden.

Een recruiter is een persoon die op zoek gaat naar de juiste kandidaten voor de banen binnen het bedrijf. Ze doen dit door gebruik te maken van databases en ook social media. LinkedIn is een bron om de juiste mensen te vinden. Ook staan ze op beurzen, doen ze opleidingstrajecten en netwerken ze veel.

Het is ook mogelijk dat ze advertenties plaatsen om zo de juiste persoon te vinden. Het werven van de kandidaten is de start. Daarna is het belangrijk om de juiste persoon te selecteren. Er zijn meerdere gesprekken om de geschiktheid te bepalen van een kandidaat. Het is een heel proces.

Een recruiter werkt samen met verschillende andere personen. Ze hebben vaak een sterk netwerk opgebouwd. Daarnaast moeten ze goed samenwerken met de personen in het bedrijf zelf. Wanneer de recruiter wordt ingehuurd door een bedrijf moet het uiteraard veel communiceren met de opdrachtgever. 

Wat verdient een recruiter aan salaris en inkomen?

Een startende recruiter verdient grofweg 2500 euro iedere maand. Een meer ervaren recruiter kan tot 4500 euro verdienen. Het is het vaste deel van het inkomen. Vaak is er ook nog een variabel beloning. Het is afhankelijk van de opleiding en de ervaring hoe hoog het totale salaris is.

Competenties en vaardigheden van een recruiter

Als recruiter is het belangrijk om goed te kunnen netwerken. Ook moet de persoon creatief zijn om de juiste persoon te vinden. Het is een baan waar men ook resultaatgericht moet zijn en veel moet samenwerken met de juiste personen. Het is goed om een goede communicator te zijn om zo de juiste mensen te overtuigen. 

Opleidingen voor recruiter

De meest geschikte opleiding om een recruiter te worden is het volgen van een human resource management opleiding op HBO niveau of hoger. Het is ook mogelijk om vanuit andere studies een recruiter te worden. 

Vacatures recruiter

Er zijn verschillende banen beschikbaar als recruiter. Het is goed om de websites van de grote bedrijven die met een eigen team van recruiters werken in de gaten te houden. Ook de grotere uitzendorganisaties bieden veel mogelijkheden voor recruiters. Het is natuurlijk ook mogelijk om binnen een gemeente aan het werk te gaan. Hier zijn vaak ook veel kansen om als recruiter te starten. 

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een recruiter heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in het bedrijfsleven: