Wat verdient een CFO?

Veel mensen willen weten wat een CFO verdient. Toen ik laatst hoorde dat mijn tante CFO was bij een grote financiële instelling, dacht ik eerst dat het iets met maken had met juridische zaken als een advocaat of iets dergelijks.

Toen ik haar tegenkwam op een feestje, stond ze op een gegeven moment druk te bellen met collega’s. Nadat ze de telefoontjes had gepleegd, heb ik aan haar gevraagd of het geen stressvolle baan is. Al die juridische zaken en procedures in het Nederlands rechtssysteem. Ze keek me verbaasd aan en vroeg waar ik het over had.

Ik vertelde dat ik dacht dat ze een of andere jurist was omdat ze CFO was bij een grote financiële instelling. Toen moest ze vrolijk lachen en ze vertelde me precies wat het beroep in hield. Het is niet wat ik dacht, maar achteraf heel logisch.

Dat heeft mij doen inspireren om precies uit te gaan zoeken wat dit beroep inhoudt. Ik geef antwoord op de meestgestelde vragen van mensen. Heb je zelf nog een andere vraag? Stel ze gerust hieronder in de comment section en wie weet ga ik met je vraag aan de slag.

Wat is een CFO?

CFO staat voor Chief Financial Officer en staat voor het Nederlandse woord: Financieel Directeur. Hij of zij is verantwoordelijk voor het maken en volgen van het financieel beleid binnen een organisatie.

Om dit beroep te kunnen uitoefenen moet een CFO in staat zijn om alle financiële risico’s in kaart te kunnen brengen en deze aan te kunnen pakken. Verder legt de financieel directeur verantwoording af aan de aandeelhouders en wordt er goed gezorgd voor het interne kapitaal (zoals o.a. de werknemers). 

Wat verdient een CFO aan salaris?

Het salaris van een CFO loopt erg uiteen. Een CFO binnen een kleine organisatie en met weinig werkervaring verdient ongeveer 6.000 euro per maand. Een financieel directeur bij een grote financiële instelling kan tot wel 15.000 euro per maand verdienen.

Als onderdeel van de directie, kan een CFO ook genieten van uitstekende secundaire en tertiaire voorwaarden. Aan de hand van de grootte van de organisatie kan dit uiteenlopen van een auto van de zaak, tot een aandelenpakket die recht geeft op dividenduitkeringen. 

Welke opleiding moet je volgen om Financieel Directeur te worden?

Om financieel directeur te worden, dien je een opleiding in de financiële richting te volgen op HBO of WO niveau. Er wordt aangeraden om een WO opleiding te volgen en daarnaast een Master of Business Administration te halen.

Dit verhoogt de kansen om CFO te worden aanzienlijk en je kunt vaak direct aan de slag binnen een kleinere organisatie. Daar kun je werkervaring op doen en geleidelijk een stapje hogerop klimmen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een bedrijfsleider heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in het bedrijfsleven: