Wat verdient een office manager?

wat verdient een office manager aan salaris en inkomen

Veel mensen die op kantoor werken vragen zich af wat een office manager verdient. En dat is ook niet zo raar, want iemand die dit beroep uitoefent krijgt met veel medewerkers te maken. Een office manager zorgt er namelijk voor dat alle operationele zaken binnen een bedrijf geregeld worden.

Daarbij is het belangrijk om een goede verdeling te hebben tussen de managers en de verschillende personen op de afdelingen. Vaak doet de office manager ook secretarieel werk op de afdeling zelf.

Wat doet een office manager?

Een office manager heeft verschillende taken die veel op de taken van een directiesecretaresse lijken. Het gaat om het verzorgen van afspraken, voorbereiden van vergaderingen en ook om het verzorgen van de correspondentie en het contact met de andere afdelingen.

De office manager houdt zich bezig met al deze zaken en geeft soms ook de leiding aan dit geheel. Daarnaast verzorgt hij of zij ook de inkoop van kantoorartikelen en het budgetteren van de afdeling. Eigenlijk is het de taak van deze meneer of mevrouw om alle faciliteiten zo goed mogelijk op orde te hebben en te houden.

Wat verdient een office manager aan salaris en inkomen?

Een office manager verdient tussen de 2500 euro en de 4200 euro bruto per maand. Het is afhankelijk van de ervaring, de leeftijd en ook om het volledige takenpakket. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vaak goed. Het gaat om onder andere een vakantietoeslag van 8 procent en vaak ook een eindejaarsuitkering.

Waar moet je als office manager aan voldoen?

Als office manager moet je goed kunnen communiceren en leiding geven. Het is belangrijk om ook correct te zijn, zakelijk, vriendelijk, georganiseerd en boven alles blij. Je moet goed tegen stress kunnen en het werk goed verdelen. Het is slim om jezelf continu bij te scholen. Zorg ervoor dat je steeds nieuwe kennis en vaardigheden opdoet om jezelf onmisbaar te maken als office manager. Alleen dan is het mogelijk om te groeien in je werk en om een plek te bemachtigen en te behouden als office manager.

Opleidingen voor office manager

Er zijn verschillende opleidingen om secretaresse te worden. Van daaruit is het mogelijk om door te groeien naar office manager. Er zijn volop mogelijkheden. Het is vaak wel het zoeken naar kansen om te leren en ook om de juiste baan te vinden. Gewoon solliciteren op die nieuwe baan als dat kan is belangrijk. Alleen dan kun je ook daadwerkelijk ontdekken of je er klaar voor bent om office manager te zijn. Er zijn altijd kansen!

Vacatures office manager

Wanneer je op zoek bent naar een baan als office manager dan is het vaak niet moeilijk. Er zijn volop banen te vinden op het internet en ook daarbuiten. Het is belangrijk om de ogen en oren goed open te houden. Zo is het vaak met de meeste banen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed cv. Bouw je werkervaring op om vervolgens te gaan solliciteren op de verschillende vacatures als office manager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *