Wat verdient een Treinmachinist?

wat verdient een treinmachinist

Veel mensen vragen zich af wat een treinmachinist verdient. Wanneer je mijn kleine neefje vraagt wat hij later wil worden, dan is het het antwoord steevast treinmachinist. Hij is gek van treinen en heeft een heel arsenaal aan speelgoedtreintjes thuis staan.

Dat heeft mij doen inspireren om eens na te gaan wat een machinist eigenlijk verdient. Want de machinist is de persoon die je nooit ziet, maar er wel voor zorgt dat de trein veilig op bestemming aankomt. 

Wat verdient een treinmachinist aan salaris?

Het startsalaris van een treinmachinist ligt rond de 2.400 euro bruto per maand. Wanneer je wat meer ervaring hebt kan dat opgroeien tot 3.000 euro per maand. Een prima salaris wat ons betreft. 

Je hebt echter ook de mogelijkheid om door te groeien. Zo kun je op internationale treinen gaan rijden of zelfs op de hogesnelheidslijn. Je dient dan bekend te zijn met de Nederlandse regels op het spoor, maar ook die van België, Frankrijk of Duitsland. Een machinist die doorgroeit kan tot wel 5.700 euro per maand verdienen.

Wat doet een treinmachinist?

Vanzelfsprekend bestuurt de trein machinist de trein. Hij of zij zorgt er voor dat de trein veilig en op tijd zich over het Nederlands railnetwerk begeeft en daarbij zo voorzichtig mogelijk te werk gaat. De wissels gaan automatisch dus een machinist hoeft de trein niet te besturen. Enkel de snelheid van de trein wordt bepaald door de machinist.

Je dient zorgvuldig en klantvriendelijk te zijn. Je moet een goed oog voor detail hebben en passagiers vriendelijk te woord kunnen staan op het perron, of via de intercom in de trein. Daarnaast dien je de gevaren op het spoor te kennen en moet je over technische kennis beschikken om de trein bij eventuele gebreken weer op weg te helpen.

Treinmachinist opleiding

Wil jij hebben dat de wereld aan je voeten ligt, Werken met het mooiste uitzicht en duizenden kilometers over het spoor rijden. Dan is de opleiding tot treinmachinist misschien iets voor jou. 

De opleiding tot treinmachinist kun je volgen op het ROC van Twente, Amsterdam en de STC Group in Rotterdam. Na de opleiding ken je de regels op het spoor, weet je hoe je storingen kunt verhelpen en kun je blindelings reizigers Van A naar B brengen.

Je kunt je hier voor de opleiding aanmelden.

Review treinmachinist

Chris

Salaris
Doorgroeimogelijkheden
Verantwoordelijkheden
Perspectief op een baan

Samenvattend

Een treinmachinist heeft een goed salaris en de doorgroeimogelijkheden zijn redelijk. Je kunt na wat jaren ervaring doorgroeien naar internationale treinmachinist.

De verantwoordelijkheden zijn erg hoog en er is altijd wel werk te vinden binnen deze sector.

Ben je nou gek op treinen of reizen, maar zie je het niet zitten om treinmachinist te worden? Denk dan eens na over een website over treinen of reizen. Daar kun je namelijk HONDERDEN euro’s per dag mee verdienen.

4

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in het openbaar vervoer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *