Wat verdient een Operator?

Laatst vroeg ik aan een vriend wat een operator verdient. Toen ik de vraag stelde keek hij me verbaasd aan. Niet omdat ik hem naar zijn salaris vroeg, maar omdat er verschillende soorten operators kunnen zijn.

Toen hij me bedenkelijk zag kijken, begon hij het uit te leggen. “Een operator is niet een beroep, een operator is een eigenlijk een verantwoordelijke voor een bepaald proces. Dat kan een machinaal proces zijn, maar ook technische of productieprocessen”.

Toen pas begreep ik het en kwam ik tot de conclusie dat “operator” zijn hetzelfde inhoudt als bijvoorbeeld een manager. Een manager kan ook op verschillende niveaus leidinggeven, maar iedere manager heeft bijna een ander salaris. 

Dat heeft mij doen inspireren om eens dieper in dit onderwerp te duiken en te kijken wat een operator (in wat voor richting dat dan ook mag zijn) verdient. Ik geef hieronder antwoord op de meestgestelde vragen.

Wat is een operator?

Een operator is iemand die verantwoordelijk is voor een machine in het productieproces. Hij of zij zorgt er voor dat de machine optimaal rendeert, waardoor het productieproces niet gehinderd wordt.

In tegenstelling tot vroeger, toen machine operators nog met vuile handen de machine stonden te onderhouden, wordt er steeds meer gedigitaliseerd. Een operator staat dus vaak achter de computer te monitoren of de machine(s) nog optimaal renderen. 

Wat verdient een operator aan salaris?

Het salaris hangt sterk af binnen welk beroep je operator bent en welke vaardigheden je met je mee brengt. Het gemiddelde salaris van een machine operator is ongeveer 2.000 euro per maand. 

Wanneer je wat meer ervaring hebt, kun je ook procesoperator worden en verdien je ongeveer 3.000 euro per maand. Binnen de belangrijke industrieën is het zelfs mogelijk om tot 4.500 euro per maand te verdienen. Je bent dan een senior specialist die een machine van binnen en buiten kent.

Met welke opleiding kan ik operator worden?

Om operator te kunnen worden kun je o.a. de MTS opleiding volgen. Dit is een technische opleiding op MBO niveau dat je kan helpen om praktisch opgeleid te worden. Wanneer je deze opleiding hebt afgerond kom je vaak in een productieruimte te werken. Je wordt dan begeleid door een senior operator die je alle kneepjes van het vak leert.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als operator heb je een redelijk salaris, maar je moet wel procesoperator worden om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de transport wereld of in de fabriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *