Wat verdient een Docent?

wat verdient een docent aan salaris

Heb je jezelf altijd al afgevraagd wat een (HBO) docent verdient? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We vertellen je hier alles over de inkomens en opleidingen van docenten. 

Als docent op een HBO onderwijsinstelling is het hard werken. Vaak hebben deze mensen geen traditionele opleiding gevolgd en zijn het mensen vanuit de praktijk. Zij leren je dus alle kneepjes uit het vak op basis van hun ervaring en niet wat ze in een boek verteld is. Als HBO student heb je hier een groot voordeel van. Want deze mensen kunnen je precies vertellen hoe het in het werkzame leven aan toe gaat.

Salaris en inkomen van een docent

Het salaris van een docent op het HBO is gemiddeld 3.300 euro per maand. Als beginnend docent zit je op een maandelijks startsalaris van ongeveer 2.100 euro en een ervaren docent (20 jaar ervaring) verdient gemiddeld 3.700 euro per maand. 

Bovengenoemde salarissen zijn op basis van een 38 urige werkweek. Veel docenten komen daar echter niet aan en werken gemiddeld 33 uur per week. Daardoor komt het daadwerkelijke salaris van een docent iets lager te liggen.

Opleiding en vereisten van een docent op het HBO

Als docent op het HBO dien je een masteropleiding gevolgd te hebben. Ongeacht de ervaring die je hebt uit het vak, dien je hoger geschoold te zijn dan de studenten die je les geeft. Dat is voor veel mensen uit de praktijk een reden om geen docent te worden en is één van de oorzaken van het leraren tekort. 

Toch kiezen sommigen ervoor om hun master alsnog te halen en de opleiding / cursus tot HBO docent te volgen. Veel docenten zijn blij met de overstap naar het onderwijs. De werkdruk is beduidend lager en voelen zich veel energieker in de nieuwe omgeving. 

Dat is ook niet zo verwonderlijk. In het bedrijfsleven draait het namelijk om de (economische) resultaten die behaald dienen te worden, terwijl je in het onderwijs er alles aan doet om de student zo goed mogelijk klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als docent heb je een redelijk startsalaris, maar je moet wel veel jaren ervaring hebben om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in het Onderwijs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *