Wat verdient een Hypotheekadviseur?

wat verdient een hypotheekadviseur aan salaris

Veel mensen die zich bezighouden met de aankoop van een huis vragen zich af wat een hypotheekadviseur verdient aan vergoeding. En dat is ook niet zo gek, want ondanks dat het vaak in het hypotheek mee gefinancierd kan worden, vangt een hypotheekadviseur een riante vergoeding voor het aanvragen van een hypotheek. 

Ik sprak laatst met iemand die hypotheekadviseur is in Den Bosch en ik vroeg hem naar welke werkzaamheden hij uiteindelijk uitvoert. Hij vertelde dat hij verschillende checks laat doen en zijn klanten de best mogelijke hypotheek adviseert. 

Dat inspireerde mij om eens dieper in te gaan omtrent dit beroep en antwoord te geven op vragen die bij me naar boven kwamen. Heb je zelf nog andere vragen, stel ze gerust onderaan in het reactie gedeelte. Ik zal ze meenemen in dit artikel.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een hypotheekadviseur helpt mensen, die een huis willen kopen, om de financiën rond te brengen door middel van een hypotheek. Hij of zij helpt de mensen met de juiste vorm en adviseert heb een lineaire- of annuïteitenhypotheek. 

Dit is per aanvraag verschillend omdat je te maken hebt met verschillende hoogtes, vermogens en inkomens van mensen. Daarom is het verstandig om niet te besparen op een hypotheekadviseur, want dit kan je later enorm veel geld opleveren.

Wat verdient een hypotheekadviseur aan salaris?

Een beginnend hypotheekadviseur verdient zo’n 2.000 euro per maand aan salaris. Wanneer je meer ervaring opdoet, kan dit al snel oplopen richting de 3.500 euro per maand. Naast het vaste salaris, kun je ook bonussen halen bij het afsluiten van verschillende hypotheken. Zo kan een doorgewinterde hypotheekadviseur tot wel 6.000 euro per maand aan salaris verdienen.

Voor mensen die als zelfstandige aan het werk zijn, kan dit bedrag nog veel hoger oplopen. Je kunt er vanuit gaan dat een hypotheekadviseur ongeveer 2.000 euro rekent per hypotheekaanvraag. Er worden al gauw zo’n 10 hypotheken aangevraagd per maand, dus dat komt uit op een omzet van 20.000 euro per maand.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als makelaar heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel kennis en een aantal ervaringen nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in het bedrijfsleven: