Wat verdient een oppas?

wat verdient een oppas per uur

Veel jonge ouders en mensen die willen oppassen zijn benieuwd wat een oppas verdient op een avond. En dat is ook niet zo raar, want veel ouders met jonge kinderen willen ook wel eens naar een feestje of een avond uit.

Laatst was ik bij zo’n feestje en daar vertelde een thuiswerkende moeder dat ze 2 kinderen had van 4 en 6 jaar. De oppas was bij hun thuis en bleef ook in de nacht slapen. Ze vertelde dat ze maar 50 euro kwijt was voor die avond en ik verslikte mezelf bijna in m’n biertje.

Dat vond ik een hoog bedrag, maar zij vond van niet. Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat een oppas op een avond verdient. Ik kijk daarbij naar verschillende facturen en deze worden allen hieronder besproken. Heb jij nog vragen, aarzel dan niet om ze hieronder te stellen. 

Welke werkzaamheden doet een oppas?

Een eerste instantie betaal je de oppas puur en alleen voor het oppassen van de kinderen. Hij of zij zorgt ervoor dat de kinderen zich vermaken en op tijd hun eten krijgen en naar bed gaan. 

Maar je kunt ook vragen aan de oppas of hij of zij wat meer huishoudelijke taken uit wil voeren. Zoals het stofzuigen, koken, vaatwasser uitruimen, was opvouwen, afwas doen etc. Het tarief zal daardoor omhoog gaan en dit is ook wel zo eerlijk. 

Wat verdient een oppas per uur?

Hieronder is een overzicht te zien met wat een oppas gemiddeld per uur verdient. 

Leeftijd oppasGrote stedenBuiten grote steden
oppas 14 jaar€4,40€4,25
oppas 15 jaar€5,35€5,10
oppas 16 jaar€5,75€5,25
oppas 17 jaar€5,85€5,40
oppas 18 jaar€6,45€5,80
oppas 19 jaar€6,80€6,20
oppas 20 jaar€7,40€6,85
oppas 21 jaar€7,75€7,20

Daarnaast heb je nog een verschillen per provincie. Deze zijn hieronder weergegeven:

 • Groningen, € 7,95
 • Friesland, € 7,35
 • Drenthe,  € 6,85
 • Overijssel, € 6,55
 • Flevoland, € 7,00
 • Noord-Holland, € 9,20
 • Zuid-Holland, € 8,50

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als oppas heb je niet zo’n groot salaris, en je moet wat meer huishoudelijke taken uit willen voeren om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Wil jij ook veel geld verdienen, maar dan op een veel makkelijkere manier?

Bekijk dan even de cursus van Jacko! Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je eenvoudig een eigen website op kunt zetten die een maandelijks inkomen voor jou kan generen.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen met Kinderen:

 • Wat verdient een gastouder?
  Veel mensen willen weten wat een gastouder verdient. Want steeds meer mensen zijn op zoek naar een gastouder. Een gastouder wordt ingehuurd om op de kinderen te passen. Voor veel mensen is de vraag wat ze kosten, wat ze doen en ook welke competenties ze moeten hebben. Ik sprak laatst met iemand die vertelde dat […]
 • Wat verdient een oppas?
  Veel jonge ouders en mensen die willen oppassen zijn benieuwd wat een oppas verdient op een avond. En dat is ook niet zo raar, want veel ouders met jonge kinderen willen ook wel eens naar een feestje of een avond uit. Laatst was ik bij zo’n feestje en daar vertelde een thuiswerkende moeder dat ze […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *