Wat verdient een Budgetcoach?

wat verdient een budgetcoach aan salaris

Sommigen vragen zich af wat een budgetcoach verdient. Ik vraag me vooral af, wat doet een budgetcoach nou precies. Met die vraag stond ik op een banenmarkt en ik zag een stand waar ze zochten naar mensen die het beroep budgetcoach wilden gaan uitoefenen.

Nadat ik vertelde dat ik niet precies wist wat het beroep inhoudt, hebben ze me van alles verteld over de werkzaamheden, de verantwoordelijkheden en het salaris dat je verdient. 

Dat heeft mij doen inspireren om de vragen waar ik mee zat, eens uit te gaan werken. Het antwoord op deze vragen vind je hieronder en je hebt zelf nog de mogelijkheid om andere vragen omtrent dit beroep te stellen.

Wat doet een budgetcoach?

Een budgetcoach (of budgetconsulent) helpt mensen om weer grip te krijgen op hun financiën. Vaak zijn het mensen of gezinnen die krap bij kas zitten, of schulden hebben. De budgetcoach helpt deze mensen om de financiën weer inzichtelijk te maken en waar nodig geld te besparen. 

Ook helpt een budgetcoach om betalingsregelingen te treffen met schuldeisers meer geld in het laatje te krijgen door onder andere dingen te verkopen waar niets meer mee gedaan wordt.

Wat verdient een budgetcoach?

Een budgetcoach verdient ongeveer 1.800 tot 2.400 euro per maand aan salaris. De hoogte hiervan is afhankelijk van de organisatie waar je als coach voor werkt. Zo kan het voorkomen dat je wordt aangesteld vanuit juridisch oogpunt en werk je samen met juristen om de betalingen in goede banen te leiden. 

Ook kan een budgetcoach werkzaam zijn op ZZP basis en worden deze vaak ingehuurd door mensen om de financiën weer op orde te brengen. De eenmalige investering van een budgetcoach kan er voor zorgen dat je maandelijks meer geld overhoudt en deze zichzelf terugverdient. 

Hoe wordt je budgetcoach?

Om budgetcoach te worden, moet je financieel goed onderlegd zijn en goed je mannetje kunnen staan. Je krijgt te maken met moeilijke situaties en moet de mensen duidelijk uit kunnen leggen dat het proces gaat, zoals jij denkt dat het moet gaan.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als budgetcoach heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel kennis en een aantal ervaringen nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen als coach: