Wat verdient een Marinier?

Veel mensen zijn benieuwd wat een marinier verdient. En dat is ook niet zo raar, want regelmatig is er een marineschip zichtbaar in één van de Nederlandse havens. Het is een gaaf gezicht om te zien wanneer zo een schip uitvaart en alle mensen op dat schip een saluut brengen.

Een kennis van mij zit bij de marine en is zit bij de operationele mariniers. Toen ik hem vroeg naar zijn werkzaamheden, glunderden zijn ogen en vertelde verschillende dingen die hij op een schip doet. 

Dat heeft mij doen inspireren om eens te onderzoeken wat dit beroep inhoudt en of het nog wat oplevert ook. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en deze zijn hieronder te vinden. Heb je zelf vragen omtrent dit beroep? Stel ze dan onderaan in het comment gedeelte.

Wat doet een marinier?

Een marinier is eigenlijk een militair die zich vooral bezig houdt met werkzaamheden op het water. Je hebt twee verschillende soorten mariniers. Operationele mariniers en Korps mariniers. De operationele mariniers houden zich bezig met het oefenen en ondergaan van uitzendingen. Ze trainen dagelijks op verschillende vlakken die met dit beroep te maken hebben. Ze kunnen overal ter wereld ingezet worden, dus ze dienen goed getraind te zijn.

Het Korps mariniers houdt zich bezig met het garanderen van de veiligheid die voor de Nederlandse overheid van belang zijn, waar dan ook ter wereld. Het is een leger dat kan aanvallen, verdedigen en mensen te hulp schiet die in nood zitten.

Wat verdient een marinier?

Wanneer je start met de opleiding tot marinier, krijg je al zo’n 900 euro per maand betaald. Als je de opleiding hebt afgerond stijgt het maandelijks salaris naar ongeveer 1.300 euro per maand. Uiteindelijk krijg je, wanneer je meer ervaring hebt opgedaan, een salaris van zo’n 2.300 euro per maand.

Mensen bij het Korps mariniers krijgen een zelfde salaris, maar kunnen rekenen op verschillende bonussen. Wanneer iemand uitgezonden wordt, komt er een bonus bovenop het salaris waardoor deze fors hoger uit kan vallen. Daarnaast heeft het recht op eenmalige aanstellingspremies.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook niet mis. Er geldt een minimaal aantal vakantiedagen van 48(!) dagen. Vaak valt dit aantal hoger uit in verband met onregelmatige werktijden.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als marinier heb je een redelijk salaris, maar je moet bonussen krijgen om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen bij Defensie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *