Wat verdient een F16 piloot?

Veel mensen willen weten wat een F16 piloot verdient. En dat is ook niet zo raar, want veel mannen hadden vroeger de wens om F16 piloot te worden. Zittend in een straaljager die meer dan 2000 kilometer per uur vliegt en je het mooiste kantoor ter wereld hebt.

Helaas is dit beroep slechts voor enkelen weggelegd en kiezen de meeste mannen of vrouwen voor een ander beroep. 

Sommigen hebben nog wel de ambitie gehad om piloot te worden, maar dat maakt je nog geen straaljagerpiloot. Anderen die in de luchtvaart zijn blijven hangen worden luchtverkeersleider of ground dispatcher. 

Dit zette me aan het denken en ik was benieuwd naar het salaris van een F16 piloot. Daarom ben ik heel het internet gaan afstruinen om te kijken wat iemand met dir beroep verdient. Ik geef hieronder antwoord op de resultaten die ik gevonden heb.

Wat verdient een F16 piloot aan salaris en inkomen?

Als beginnend F16 piloot krijg je direct vanaf de start van je opleiding betaald. Dat is ongeveer € 1.750 bruto per maand. Nadat je de basisopleiding hebt gehaald stijgt je salaris naar een inkomen van ongeveer 2.220 euro bruto per maand. Je bent op dat moment nog niet operationeel inzetbaar, je moet daarvoor nog 2 jaar lang diverse onderdelen in de opleiding afronden.

Nadat je de gehele opleiding hebt afgerond en operationeel inzetbaar bent verdien je zo’n 3.000 euro bruto per maand. Vanaf nu gaan je dienstjaren tellen en stijgt je salaris verder. Een ervaren F16 piloot verdient ongeveer 4.500 euro bruto per maand. 

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het standaard salaris ontvangt een piloot die op uitzending is ook diverse toelages. Dit geldt ook voor momenten dat je in training bent en verder gaat in de opleiding. Uiteraard wordt er ook pensioen opgebouwd en heb je de mogelijkheid om regelmatig een vrije dag op te nemen als je niet op uitzending bent. Je bent en blijft wel ten aller tijden onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht dus je kunt altijd opgeroepen worden om naar de vliegbasis te komen.

Review inkomen F16 piloot

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als F16 piloot heb je niet zo een denderend salaris als je zou verwachten. Maar vergeet niet dat je vanaf het eerste moment dat je met de opleiding begint, al betaald krijgt. Dat maakt veel goed. En je beschikt over het mooiste uitzicht ter wereld als je “op kantoor” zit.

2.7

Geen F16 piloot, wel veel geld willen verdienen?

Bijna iedere jongeman heeft vroeger de droom gehad om piloot te worden. Grote kans dat jij het niet geworden bent en dat is erg jammer. Maar heb je wel interesse om net zo veel geld te verdienen als een piloot? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

 • Wat verdient een F16 piloot?
  Veel mensen willen weten wat een F16 piloot verdient. En dat is ook niet zo raar, want veel mannen hadden vroeger de wens om F16 piloot te worden. Zittend in een straaljager die meer dan 2000 kilometer per uur vliegt en je het mooiste kantoor ter wereld hebt. Helaas is dit beroep slechts voor enkelen […]
 • Wat verdient een Astronaut?
  Veel mensen willen weten wat een astronaut verdient. En dat is ook niet gek, want veel mensen dromen ervan om later astronaut te worden. Wanneer je namelijk boven in het ISS (International Space Station) rondzweeft, heb je het mooiste uitzicht dat je je ooit kunt bedenken.  Ik sprak laatst met iemand die vertelde dat hij […]
 • Wat verdient een Luchtverkeersleider?
  We kregen de vraag wat een luchtverkeersleider verdient. En dat zette ons tot denken. Want het is een beroep waar je niet zo vaak van hoort en al helemaal niet die je dagelijks bezig ziet. Velen vragen zich af hoe het uitzicht in de luchtverkeersleiding toren op Schiphol is en de vliegtuigen zien landen en […]
 • Wat verdient een Stewardess?
  Wat zijn ze altijd mooi in films: die stewardessen. Met hun strakke, slanke lijven en hagelwitte tanden flirten ze met de mooiste mannen en in Hollywoodfilms beleven ze soms zelfs avontuurtjes op de krappe wc’s met passagiers of piloten. Bovendien vliegen stewardessen (ook mannelijke uiteraard) de hele wereld over en slapen ze in dure hotels. […]
 • Wat verdient een Piloot?
  Veel mensen willen weten wat een piloot verdient aan salaris. En dat is ook niet zo gek, want voor veel jongens en meisjes is piloot worden dé ultieme droom. Logisch ook: want wat is er mooier dan de hele wereld over te vliegen, alle mooie landen te bezoeken en ook nog eens de skills hebben […]