Wat verdient een F16 piloot?

wat verdient een f16 piloot aan salaris en inkomen

Veel mensen willen weten wat een F16 piloot verdient. En dat is ook niet zo raar, want veel mannen hadden vroeger de wens om F16 piloot te worden. Zittend in een straaljager die meer dan 2000 kilometer per uur vliegt en je het mooiste kantoor ter wereld hebt.

Helaas is dit beroep slechts voor enkelen weggelegd en kiezen de meeste mannen of vrouwen voor een ander beroep. 

Sommigen hebben nog wel de ambitie gehad om piloot te worden, maar dat maakt je nog geen straaljagerpiloot. Anderen die in de luchtvaart zijn blijven hangen worden luchtverkeersleider of ground dispatcher. 

Dit zette me aan het denken en ik was benieuwd naar het salaris van een F16 piloot. Daarom ben ik heel het internet gaan afstruinen om te kijken wat iemand met dir beroep verdient. Ik geef hieronder antwoord op de resultaten die ik gevonden heb.

Wat verdient een F16 piloot aan salaris en inkomen?

Als beginnend F16 piloot krijg je direct vanaf de start van je opleiding betaald. Dat is ongeveer € 1.750 bruto per maand. Nadat je de basisopleiding hebt gehaald stijgt je salaris naar een inkomen van ongeveer 2.220 euro bruto per maand. Je bent op dat moment nog niet operationeel inzetbaar, je moet daarvoor nog 2 jaar lang diverse onderdelen in de opleiding afronden.

Nadat je de gehele opleiding hebt afgerond en operationeel inzetbaar bent verdien je zo’n 3.000 euro bruto per maand. Vanaf nu gaan je dienstjaren tellen en stijgt je salaris verder. Een ervaren F16 piloot verdient ongeveer 4.500 euro bruto per maand. 

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het standaard salaris ontvangt een piloot die op uitzending is ook diverse toelages. Dit geldt ook voor momenten dat je in training bent en verder gaat in de opleiding. Uiteraard wordt er ook pensioen opgebouwd en heb je de mogelijkheid om regelmatig een vrije dag op te nemen als je niet op uitzending bent. Je bent en blijft wel ten aller tijden onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht dus je kunt altijd opgeroepen worden om naar de vliegbasis te komen.

Review inkomen F16 piloot

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als F16 piloot heb je niet zo een denderend salaris als je zou verwachten. Maar vergeet niet dat je vanaf het eerste moment dat je met de opleiding begint, al betaald krijgt. Dat maakt veel goed. En je beschikt over het mooiste uitzicht ter wereld als je “op kantoor” zit.

2.7

Geen F16 piloot, wel veel geld verdienen?

Ben je geen F16 piloot, maar wil je wel net zo veel geld verdienen? Bekijk dan eens de Affiliate marketing cursus van Jacko. Hierin wordt precies uitgelegd hoe je met jouw hobby, kennis of passie een inkomen kunt halen via jouw website op het internet. Bekijk de cursus via onderstaande button.