Wat verdient een Hovenier?

Wat verdient een hovenier is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Wanneer je groene vingers hebt is het een idee om hovenier te worden. Een mooie tuin aanleggen en onderhouden is iets waar veel mensen van genieten.

Het is voor iemand die van tuinieren houdt mogelijk om van zijn (of haar) hobby zijn werk te maken. Zeker in de mooie maanden van het jaar is het volop genieten van dit werk. Er zijn verschillende vormen hoe het hovenierschap ingevuld kan worden.                                                                   

Wat doet een hovenier?

Het werk van de hovenier is erg verschillend. Het kan gaan om het aanleggen van een mooie tuin, een plantsoen, een park, een sportpark, een groenstrook of juist het onderhouden hiervan. Een hovenier kan zich specialiseren op een van deze vlakken. Een hovenier kan alles aanleggen en onderhouden.

Het kan gaan om bloembedden, bestrating van de terrassen, een schutting, tuinhuisje of zelfs een vogelhuisje bij de vijver. Er zijn verschillende mogelijkheden om uit te voeren. Het aanleggen van een tuin is een mooie klus. Het onderhoud is de vervolgstap. Het gaat om het knippen van de hagen, het opbinden van planten, het maaien van gras en het onderhouden van de bomen en struiken. Het is ook belangrijk dat ze nieuwe planten plaatsen.

Het takenpakket van een hovenier is erg veelzijdig. Het gaat om het metselen van muren, het aanleggen van elektra en het planten van bomen en struiken. Als leidinggevende binnen het hoveniersbedrijf ben je met de klant en de medewerkers bezig. Een hovenier moet het plan maken, aansturen en ook goed bewaken. Uiteindelijk moet er kwaliteit zijn.

Wat verdient een hovenier aan salaris en inkomen?

Een hovenier verdient 900 euro tot 2300 euro per maand. Het is afhankelijk van het aantal uren en ook van de complexiteit van het werk. Het is natuurlijk om nog meer te verdienen. Dan moet je wel wat meer doen. Denk aan het ontwerpen van de tuinen, plantsoenen en parken. Hoe groter de klus is, hoe meer er verdient kan worden door een hovenier. 

Competenties en vaardigheden van een hovenier

Een hovenier moet goed kunnen overleggen met de klanten en daarnaast ook volop inzicht hebben in het aanleggen van de tuin. Het onderhouden moet ook goed gebeuren. Groene vingers is een goede gave. Ook anticiperen, creatief zijn, financieel bewust zijn en klantgericht onderhandelen is slim.

Opleidingen voor hovenier

Er zijn MBO en HBO opleidingen om hovenier te worden. Denk aan de MBO opleiding hovenier en groenvoorziening om mee te starten. Daarnaast heb je nog HBO opleidingen. De HBO opleiding Tuin- en Landschapsinrichting is goed.

Vacatures hovenier

Er zijn volop vacatures te vinden voor hoveniers. Het kan gaan om een functie als leerling hovenier, assistent hovenier en ook als de tweede man. Het is goed om professioneel te zijn en om jezelf te blijven ontwikkelen. Het houdt eigenlijk nooit op om je als hovenier verder te ontwikkelen. Het is prettig om steeds meer kennis te krijgen, waardoor er steeds betere banen zijn. Het is de sleutel naar succes om een goede baan als hovenier te krijgen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als hovenier heb je een redelijk salaris, maar je moet wel het ontwerpen van de tuinen en plantsoenen onder de knie hebben om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Agrarische wereld, Natuur of Milieu:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *