Wat verdient een Bakker?

wat verdient een bakker aan salaris

Veel mensen halen hun brood bij de bakker. Maar wat verdient een bakker nou eigenlijk? De bakker is meestal duurder dan de broodafdeling in de supermarkt. Daarentegen heeft het brood en ander banket veel meer smaak en wordt het iedere dag vers bereid. 

Toen ik laatst bij de voetbalclub sprak met de plaatselijke bakker, stond ik er van versteld hoe gepassioneerd deze man was. Hij vertelde ronduit over zijn beroep en alle voordelen die het met zich meebracht. 

Toen ik vroeg of hij het niet erg vond om iedere ochtend vroeg op te staan, pareerde hij dat met de mededeling dat hij wel altijd zijn kinderen van school kon halen. En dat hij altijd het resterende brood meebracht voor de schooldecaan en leraren. Zij zijn hier uiteraard altijd erg blij mee.

Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te gaan zoeken wat een bakker verdient. Ik heb een aantal vragen samengesteld en zal hier zo goed mogelijk antwoord op geven. Heb je zelf nog vragen over dit beroep? Aarzel dan niet om ze hieronder te formuleren in het commentaar gedeelte.

Wat verdient een bakker aan salaris en inkomen?

Eem (banket)bakker met een eigen zaak verdient ongeveer 1.500 tot 2.500 euro aan salaris per maand. Een bakkerijmedewerker verdient doorgaans iets minder tot een maximum salaris van 2.300 euro per maand. 

Hoe groter het aantal klanten is bij de bakker, hoe hoger vaak de omzet ligt. Met hogere omzetten kan de ondernemer goedkoper inkopen en worden de marges gunstiger. Daardoor kan de bakker zijn personeel hogere lonen geven. Het is dus voor medewerker heel erg lonend om klanten aan zich te binden. 

Hoe kun je bakker worden?

Om bakker te kunnen worden dien je de broodbakker op MBO niveau 2 of Allround bakker op MBO niveau 3 te volgen. Bij de Allround bakker opleiding wordt ook de andere aspecten van het ondernemen geleerd. Zoals het inkopen doen, marketing en boekhouding. 

Met deze opleiding ben je in staat om zelf een eigen bakkerszaak te beginnen. Vaak zien we hele generaties van families die elkaar opvolgen in dit beroep. Het ambachtsvak is vaak met de paplepel ingegoten. 

Wat typeert een bakker?

Als bakker moet je stevig in je schoenen staan. Het is hard werken en iedere dag om half 5 ‘s ochtends gaat de wekker. Discipline is dus een vereiste en je kunt geen slechte dag hebben. Wanneer het brood matig is of je humeurig tegen klanten doet, voel je dat direct in de portemonnee. 

Daarnaast moet je een grote kennis hebben van ingrediënten en dien je de recepten uit je hoofd te kennen. Je bent ontzettend productief en staat voor je product. Dat typeert een echte bakker!

Wil jij makkelijker geld verdienen dan een bakker?

Je kunt veel geld verdienen als een bakker, maar je moet wel iedere avond vroeg op. Dat gaat je op een gegeven moment echt opbreken. Je kunt nooit eens met vrienden een avondje doorhalen, omdat ’s ochtends al vroeg de wekker gaat. Je kunt op een makkelijkere manier geld verdienen.

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen van mensen met een ambachtelijk beroep:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *