Wat verdient een Automonteur?

Wat verdient een automonteur aan salaris

Voor veel mensen is het onduidelijk wat een automonteur verdient. Het zijn vaak vriendelijke mensen die je meteen geruststellen als je met je kapotte auto bij de garage arriveert. Met hun handen vol olie en smeer, gaan ze direct aan de slag om te kijken wat er mis is. 

Ze nemen de zorg voor je uit handen en monteren, installeren, onderhouden en repareren de auto totdat deze weer klaar is om de weg op te gaan. Vaak zijn de monteurs gespecialiseerd in bepaalde automerken. Onderhuids is namelijk niet iedere auto hetzelfde en zijn er grote verschillen in motorisering, aandrijving en carrosserie. 

Wat verdient een automonteur aan salaris en inkomen?

Een beginnend automonteur heeft een startsalaris van € 1.850,- per maand. Ervaren automonteurs hebben een salaris van ongeveer € 2.650,- per maand. Een gemiddeld automonteur verdiend € 27.000, – op jaarbasis. 

Het uurtarief van een garage ligt vaak rond de € 40,- per uur. Dit is een redelijk bedrag en zeker niet te hoog. Voor veel mensen is dit echter alsnog een hoge kostenpost. Het is daarom verstandig om maandelijks wat geld te reserveren voor het onderhouden van je auto. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. 

BeroepservaringGemiddeld loon
Beginnend automonteur€ 1.850,- per maand
± 5 jaar ervaren automonteur€ 2.250,- per maand
Ervaren automonteur€ 2.650,- per maand

Wat moet je doen als automonteur?

Als automonteur is het je taak om problemen van de auto proactief op te sporen en mankementen op te lossen. Daarbij kunnen zelfs hele motorblokken of onderdelen daarvan bij zitten die vervangen moeten worden. 

Naast de motorisering moet je ook verstand hebben van de aandrijflijn. Zoals de wielassen, velgen, koppeling en moet je de auto uit kunnen lijnen. Ook andere zaken als de airco, luchtfilters en de radiator zijn geen onbekend terrein voor je.

Naast regulier onderhoud dien je ook in staat te zijn om een Algemene Periodieke Keuring (APK) uit te voeren. Auto’s van 4 jaar of ouder moeten jaarlijks gecontroleerd worden om de veiligheid om de Nederlandse wegen te waarborgen. 

Opleiding tot automonteur

Als je automonteur wilt worden, dien je de opleiding Autotechniek te volgen. Dit is vaak een BBL opleiding waarmee je werk en studie kunt combineren. Vaak spreek je met je werkgever af dat je na je opleiding eerst een bepaalde tijd in dienst moet zijn, voordat je naar een andere werkgever kunt gaan. De studie duurt meestal 3 tot 4 jaar voordat je een gekwalificeerde monteur bent.

Wil jij makkelijker geld verdienen dan een automonteur?

Een automonteur is natuurlijk een mooi beroep. Maar wist je dat je met jouw kennis nog veel meer geld kunt verdienen? Je kunt namelijk andere mensen helpen om hun auto te onderhouden, zonder dat je daadwerkelijk vieze handen krijgt.

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van iemand in de automotive branche: