Wat verdient een Onderwijsassistent?

Voor velen is het onbekend wat een onderwijsassistent verdient. Het is namelijk een parttime job en heeft lang niet zo’n hoog inkomen als het salaris van een basisschoolleraar

Een onderwijsassistent neemt eenvoudige en praktische onderwijstaken op zich. Zoals het motiveren, begeleiden en het bevorderen van samenwerken tussen leerlingen. Daarnaast kan de assistent surveilleren, onderhoudstaken en kleine administratieve werkzaamheden uitvoeren.

Inkomen en salaris Onderwijsassistent

De meesten onderwijsassistenten ontvangen een salaris van € 1.200,- tot € 2.100,- per maand. Dit is afhankelijk van het aantal uren, het takenpakket en de omvang van de onderwijsinstelling. 

Daarnaast hebben deze assistenten recht op een eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Daarmee komt het gemiddeld inkomen op € 17.000,- tot € 28.500,- per jaar.

Hoe wordt je onderwijsassistent?

Bij sommige basisscholen wordt niet altijd naar een opleiding gevraagd. Logisch nadenken en kinderen goed kunnen ondersteunen is soms al voldoende. 

Echter wordt er wel geadviseerd om een opleiding of cursus te volgen. Op MBO niveau 4 bestaat een opleiding tot onderwijsassistent en op MBO niveau 3 kun je doorstromen naar de niveau 4 opleiding.

De arbeidskansen voor onderwijsassistenten is ruim voldoende. Op veel scholen zoeken ze verschillende mensen die leraren helpen bij het begeleiden van de klas. Het is mogelijk om de opleiding duaal te volgen, zo is stoppen met werken geen noodzaak en blijft je inkomen (deels) behouden. 

Let op als je gaat solliciteren: het kan zijn dat bepaalde vaardigheden en taalgebruik per onderwijsinstelling kan verschillen.  

Waar moet een onderwijsassistent aan voldoen?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen, dien je de volgende competenties tot je beschikking te hebben:

  • Leervermogen
  • Luisterend vermogen
  • Motiveren
  • Samenwerken

Daarnaast moet je goed kunnen waarnemen wat er in de klas speelt en doe je je best om ieder kind zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als onderwijsassistent heb je een niet zo’n hoog salaris, maar je kunt met aanvullende opleidingen en ervaring wel doorgroeien. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in het Onderwijs: