Wat verdient een Gastouder?

Veel mensen willen weten wat een gastouder verdient. Want steeds meer mensen zijn op zoek naar een gastouder. Een gastouder wordt ingehuurd om op de kinderen te passen. Voor veel mensen is de vraag wat ze kosten, wat ze doen en ook welke competenties ze moeten hebben.

Ik sprak laatst met iemand die vertelde dat ze gastouder is bij een groot gezin. Toen ze vertelde over haar werkzaamheden, besefte ik me pas echt wat het beroep inhoudt. Dat heeft mij doen inspireren om eens helemaal uit te gaan zoeken wat je als gastouder moet doen. Ik geef antwoord opvragen die bij me naar boven kwamen en deze zijn hieronder geformuleerd. Heb je zelf nog vragen? Stel ze gerust onderaan het artikel in de comment box.

Wat doet een gastouder?

Een gastouder is bezig met kinderen. Het is mogelijk om op locatie als gastouder aan het werk te gaan bij de mensen thuis. Ook is het mogelijk om een eigen opvanglocatie te hebben. Het is dan mogelijk om het gastouderschap te combineren met de zorg voor de eigen kinderen. Het is mogelijk om als zelfstandige gastouder zelf te bepalen hoeveel uren je werkt. Het is mogelijk om wat geld bij te verdienen en om eigen baas te zijn.

Wat verdient een gastouder aan salaris en inkomen?

Om kinderen op te vangen bij iemand in huis of bij de ouders thuis is de basis van het gastouderschap. De ouders en de gastouder maken hier afspraken over. Het uurtarief ligt rond de tien euro per uur. Het gaat dan om het opvangen van twee tot drie kinderen.  Wanneer iemand voor meer dan drie dagen per week als opvang ingehuurd wordt moet de gastouder in dienst genomen worden. Dan moet er dus ook een loonadministratie bijgehouden worden en loonheffingen ingehouden worden. Wanneer het onder de drie dagen per week blijft dan is het de regeling dienstverlening aan huis.

Een eigen opvanglocatie?

Wanneer de gastouder een eigen opvanglocatie is dan is er geen verdienste per uur. Er is dan een opvangvergoeding per uur per kind. Iedere opvang hanteert haar eigen tarief. Er wordt tussen de vijf tot zes euro per kind per uur gerekend.

Het maandsalaris van wat gastouder verdient

Het salaris is afhankelijk van het aantal kids in de groep en het aantal uren dat men als gastouder werkt. Laten we het met een voorbeeld duidelijk maken. Wanneer iemand drie dagen in de week werkt als een gastouder en voor vier kinderen in huis zorgt dan is dit per week 2 keer 11 uur en 2 keer 15 uur aan opvang – 52 uur. Per kind wordt er 5,50 euro per uur gerekend. Voor de duidelijkheid komen de kinderen bij de gastouder. Iedere week wordt er dan 286 euro verdient. Iedere maand is dit 1144 euro.

Competenties en vaardigheden van een gastouder

Wanneer iemand een zelfstandige gastouder wil worden is het belangrijk om geregistreerd te zijn bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Ook moet de persoon in het bezit zijn van een gastouder diploma of een gelijkwaardige diploma. Een verklaring omtrent het gedrag is ook noodzakelijk, net als een goede legitimatie en EHBO diploma.

Opleidingen voor gastouder

Er zijn verschillende opleidingen om gastouder te worden en alle certificaten te krijgen. Het is belangrijk om ze allemaal te behalen.

Vacatures gastouder

Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een gastouderbureau te gaan werken als gastouder. Er zijn verschillende vacatures voor te vinden op het internet. Het biedt zekerheid en gemak voor de gastouder zelf.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als gastouder heb je niet zo’n goed salaris, en je hebt een aantal kinderen nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen met kinderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *