Wat verdient een Compliance Officer?

wat verdient een compliance officer aan salaris en inkomen

Een compliance officer is een beroep dat je niet zo vaak voorbij hoort komen, maar wel degelijk van belang is in grote financiële bedrijven.

Ik sprak laatst iemand die vertelde dat ze compliance officer was bij een grote cryptocurrency broker. Toen ik haar vroeg wat haar dagelijkse werkzaamheden zijn, begon ze ruimhartig te vertellen of de dingen die ze voor dat bedrijf doet. Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat dit beroep inhoudt en wat het uiteindelijk ook maandelijks oplevert.

in dit artikel gaan we dieper in op het salaris van een compliance officer. We vertellen je wat de werkzaamheden zijn en wat het beroep precies inhoudt.

Wat is een compliance officer?

Een compliance officer heeft als verantwoordelijkheid om de reputatie en de integriteit van het bedrijf te beschermen. Je adviseert het management team en het raad van bestuur hoe ze om moeten gaan met wetten en hoe medewerkers zich naar buiten uit dienen te gedragen.

Je zorgt er voor dat het bedrijf niet in kwaad daglicht wordt gesteld en draagt zorg voor een correcte manier van ondernemen, zonder dat het bedrijf de wet overtreedt. Je dient daarbij de hele organisatie van informatie te voorzien, zodat zij hun boekje niet te buiten gaan. Door de snelle ontwikkelingen rondom wet- en regelgevingen, dien je altijd op de hoogte te blijven en jezelf regelmatig bij te scholen.

Wat verdient een Compliance Officer aan salaris en inkomen?

Een Compliance Officer verdient gemiddeld € 4.400, – per maand. Dan moet je er vanuit gaan dat je al wat ervaring hebt opgebouwd en je bij een bedrijf met meer dan 30 mensen werkzaam bent.

Een beginnend medewerker heeft een startsalaris van ongeveer 3.300 euro per maand en een zeer ervaren compliance officer verdient ongeveer 5.500 euro per maand.

Daarnaast heb je vaak recht op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een winstuitkering, vakantietoeslag, extra vrije dagen en krijg je een werkplek om je werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Hoe wordt je Compliance Officer

Om dit beroep uit te kunnen oefenen, moet je een rechtenstudie hebben gevolgd op HBO / WO niveau. Daarnaast ga je jezelf verdiepen in regel- en wetgeving en maakt jezelf eigen om te balanceren wat wel- en wat niet mag. Een zeer formeel beroep, waar je ten alle tijden bewust moet zijn van de mogelijke risico’s die het bedrijf loopt.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als Compliance Officer heb je een goed salaris, maar je hebt wel een lange weg te gaan. Je moet de opleiding eerst volgen en daarna jezelf in de materie verdiepen om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere juridische beroepen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *