Wat verdient een Bedrijfsjurist?

wat verdient een bedrijfsjurist aan salaris en inkomen

Veel mensen vragen zich af wat een bedrijfsjurist verdient. En dat is ook niet zo gek want grote bedrijven hebben vaak te maken met moeilijke juridische vraagstukken. Zoals grote complexe contracten en en dagelijkse operationele zaken.

in dit artikel gaan we dieper in op het salaris van een bedrijfsjurist. vertellen hier wat de werkzaamheden zijn van een bedrijfsjurist en welke opleiding je moet volgen om dit beroep uit te kunnen oefenen.

Wat is een bedrijfsjurist?

Een bedrijfsjurist is iemand die zorg draagt voor alle juridische aspecten binnen een bedrijf. Zoals het controleren van contracten, personeelszaken en verzekeringen. Daarnaast adviseer je de direct over juridische vraagstukken en werk je nauw samen met de managers van het bedrijf.

Als bedrijfsjurist kun je werkzaam zijn in loondienst, maar ook als ZZP’er. Vaak krijg je te maken met het ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Daarnaast ben je bezig om de nieuwe wetten en regelgevingen te onderzoeken welke mogelijke gevolgen zouden kunnen optreden voor het bedrijf waar je werkzaam voor bent.

Wat verdient een bedrijfsjurist aan salaris en inkomen?

Een bedrijfsjurist heeft een gemiddeld inkomen van ongeveer 6.500 euro per maand. Als beginnend bedrijfsjurist heb je een startsalaris van ca. 3.000 euro en dit inkomen stijgt naarmate je meer ervaring krijgt. Een zeer ervaren bedrijfsjurist heeft een gemiddeld inkomen van ongeveer 10.000 euro per maand.

Als externe zelfstandig kun je als junior bedrijfsjurist een uurtarief vragen van 50 euro per uur. Naarmate je meer ervaring hebt, kan dat uurtarief oplopen naar zo’n 500 euro per uur. Dat is bijna net zo veel als het uurtarief van een advocaat!

Bedrijfsjurist opleidingen

Om bedrijfsjurist te worden heb je een WO rechtsgeleerdheid opleiding nodig. Daarnaast is het handig om je te verdiepen in bijvoorbeeld ondernemingsrecht of arbeidsrecht. Nadat je afgestudeerd bent, is het verstandig om eerst in loondienst te gaan om jezelf verder te ontwikkelen op jouw vakgebied.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als bedrijfsjurst heb je een goed salaris, maar je hebt wel een lange weg te gaan, zowel de opleiding als de ervaring, om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere juridische beroepen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *