Wat verdient een Taxichauffeur?

wat verdient een taxichauffeur aan salaris?

In bijna elke Amerikaanse Hollywoodfilm zie je ze wel: de chauffeurs van de beroemde Yellow Caps, oftewel: de gele taxi’s.

Vaak rijden ze in opdracht van de inzittenden met volle vaart door de straten van een grote stad om de inzittenden te vervoeren, of om juist auto’s te volgen.

A fijn: het is een beetje een geromantiseerd beroep. Wat verdient een taxichauffeur in Nederland?

Wat doet een taxichauffeur?

‘Een taxichauffeur is de chauffeur van een taxi, die mensen naar een plaats vervoert waar ze heen willen. Een taxichauffeur kan zowel een zelfstandig ondernemer als werknemer bij een taxicentrale zijn.

In Nederland moet een taxichauffeur beschikken over een rijbewijs, CCV-B en een chauffeurspas’. Dat is de omschrijving van Wikepedia van het beroep Taxi.

De hele dag onderweg zijn: dat klikt best chill. Maar vind je het leuk om midden in de nacht een stel dronken jongeren te vervoeren? En zie je het echt als een leuk iets om bijvoorbeeld uren rond te hangen bij een verlaten treinstation, hopend op die ene klant? En wat te denken van lastige klanten, asociale klanten en quotums die je misschien moet halen van je baas?

Het beroep van taxichauffeur is duidelijk een beetje geromantiseerd. Want is het nu echt leuk om die dikke, arrogante mevrouw te helpen met haar vier koffers en haar vuile hond, die dus instappen in jouw auto?

Wat verdient een taxichauffeur?

Het verschilt enorm of je in loondienst bent. Chauffeurs in loondienst verdienen niet zoveel geld. Het gemiddelde salaris voor een Taxichauffeur (m/v) in Nederland is € 11,26 per uur, zo berekende Indeed, nadat ze vele salarisstroken van chauffeurs ontvingen. Bij sommige taxibedrijven ligt het salaris wat hoger, bij sommigen een stuk lager.

salaris taxichauffeur

Doorgroeien op je werk is niet echt echt makkelijk. Het is wel moeilijk om door te groeien vanuit een functie als Taxichauffeur. Werken als zelfstandige is een optie. Dan kun je natuurlijk ook mooi je eigen tarieven bepalen. 

Maandsalaris taxichauffeur

Op maandbasis verdien je als taxichauffeur ongeveer een bedrag dat schommelt tussen de 1450 en 2400 euro. Als je vaak in het weekend werkt, krijg je fooien. En bovendien krijg je als ervaren kracht meestal meer betaald dan jongere collega’s. Het schijnt zo te zijn dat chauffeurs van Uber meer geld verdienen.

Hierdoor vonden er in het verleden regelmatig stakingen plaats, omdat chauffeurs van andere centrales klaagden over de verschillen. Chauffeurs zouden veel meer ritten kunnen aannemen en hogere tarieven kunnen vragen.

In de praktijk blijken de verhalen over chaufferus van Uber mee te vallen. Zo berekende verschillende kanalen dat een chauffeur van Uber niet veel meer verdient dan het minimumloon.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als taxichauffeur heb je een redelijk salaris, maar je moet wel in de weekenden werken om een goed salaris te ontvangen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de transport wereld