Wat verdient een Heftruckchauffeur?

wat verdient een heftruckchauffeur aan salaris

Veel mensen willen weten wat een heftruckchauffeur verdient. En dat is ook niet zo gek, want uit statistieken blijkt dat veel mensen in Nederland benieuwd zijn naar het salaris van iemand die dit beroep uitoefent. 

Toevallig sprak ik op een feest in de buurt met iemand die het beroep als heftruckchauffeur had. Hij vertelde me over zijn werkzaamheden en welke verantwoordelijkheden hij had. Ook vertelde hij over zijn opleiding, motivatie en over zijn salaris.

Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat iemand met dit beroep nou kan verdienen. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en deze zijn hieronder te vinden. Heb je zelf nog vragen, aarzel dan niet om ze hieronder te stellen in de comment section. 

Wat doet een heftruckchauffeur?

Een heftruckchauffeur verplaatst zware goederen met een heftruck over korte afstanden. Dit kan bijvoorbeeld het inladen van een vrachtwagen zijn, maar ook goederen verplaatsen binnen een magazijn. 

Vaak zijn er meerdere personen op de werkvloer bezig met het logistieke gedeelte en moet men samenwerking om de werkzaamheden tot een goed resultaat te brengen. De chauffeur in deze dient volgens strikte veiligheidsregels te opereren en alles zo secuur mogelijk te verplaatsen.

Wat verdient een heftruckchauffeur?

Iemand die net begint als heftruckchauffeur verdient een salaris van ongeveer 1.400 euro per maand. Wanneer je meer ervaring opdoet kan dat salaris oplopen naar zo’n 1.700 euro. Iemand die al lang op de heftruck rijdt en veel vervoersbewijzen heeft, kan een salaris genieten van 2.100 euro per maand.

Vaak werken chauffeurs op onregelmatige werktijden. Een onregelmatigheidstoeslag, vakantietoeslag en een bepaalde winstuitkering zijn eerder regel dan uitzondering.

Hoe wordt je heftruckchauffeur?

Om een heftruckchauffeur te worden, moet je een Heftruck- en/of Reachtruckcertificaat hebben. Dat is het bewijs dat je examen hebt gedaan, onder toeziend oog van een examinator. Het moet er voor zorgen dat er (veel) minder ongelukken gebeuren met een heftruck of reachtruck. Daarnaast dien je minimaal 18 jaar te zijn om dit rijbewijs te kunnen behalen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als heftruckchauffeur heb je een redelijk salaris, maar je moet wel op onregelmatige werktijden werken om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de transport wereld of in de fabriek

2 gedachten over “Wat verdient een Heftruckchauffeur?”

  1. Interessant om meer te weten te komen over het beroep van de heftruckchauffeur. Ik ben overigens ook benieuwd naar de benodigde certificaten en trainingen die je moet volgen. Ik heb van een vriend gehoord dat een VCA certificaat in ieder geval onmisbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *