Wat verdient een Vrachtwagenchauffeur aan salaris?

salaris vrachtwagenchauffeur

Ben je benieuwd wat een vrachtwagenchauffeur per maand verdient? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. We vertellen je hier meer over het salaris, opleiding en aan welke eigenschappen je moet voldoen om vrachtwagenchauffeur te worden.

Veel mensen denken dat deze chauffeurs een goed salaris hebben. Ze maken veel uren op een dag en zijn dagen tot weken van huis. Ook zien we veel chauffeurs uit andere landen komen om hier in een vrachtwagen te rijden. Je zou dus denken dat deze mensen veel betaald krijgen.

Salaris vrachtwagenchauffeur

Het gemiddelde salaris van een vrachtwagenchauffeur ligt rond de € 2.100, – per maand. Dit is zonder onregelmatigheidstoeslag en gewerkte overuren. Het nettosalaris van een vrachtwagenchauffeur is gemiddeld € 1.600, – per maand.

Dit is slechts een gemiddelde, omdat goedkopere arbeidskrachten de laatste 10 jaar het gemiddelde ver naar beneden hebben gebracht. Mensen uit het voormalig Oostblok komen graag naar Nederland vanwege de gunstige financiële voorwaarden en een uitstekend loon dat ze verdienen. 

Dit gaat vaak ten koste van de Nederlandse chauffeur die zijn of haar baan aan Oost-Europeanen verloren ziet gaan.

https://youtu.be/jReoxXVh0HA

Vrachtwagenchauffeur opleiding

Als normale vrachtwagenchauffeur (beroepschauffeur) heb je geen extra opleiding nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een C-rijbewijs. Deze kun je halen bij de grotere verkeersscholen in jouw omgeving.

Nadat je een rijbewijs C hebt gehaald, mag je een normale combinatie rijden en ben je voor veel bedrijven al interessant om aan te nemen. Wil je echter meer kans maken op een baan? Dan is het verstandig om ook extra papieren te halen.

Gevaarlijke stoffen

Je kunt je echter wel verder ontwikkelen als chauffeur, waardoor je bijvoorbeeld met gevaarlijke stoffen mag rijden. Hiervoor heb je extra cursussen nodig om deze werkzaamheden te mogen uitvoeren.

Deze cursussen worden vaak betaald door je werkgever. Werk je als zelfstandige? Dan is de rekening vaak voor jezelf.

Internationale vrachtwagenchauffeur

In de Europese Unie hebben we met zijn allen afgesproken dat we min of meer aan dezelfde wetgeving voldoen als we het hebben over een vrachtwagenrijbewijs.

Een rijbewijs dat gehaald wordt in Nederland, zou gelijk moeten zijn met een rijbewijs uit Frankrijk, Duitsland, Spanje etc. Maar de regels in ieder land kunnen verschillend zijn. Zo is er in Duitsland bijvoorbeeld geen vrachtverkeer op zondag. Toch wel handig om te weten.

Zeker als je werkt voor grote transportbedrijven als Peter Appel, GVT etc. Maar ook handig als je chauffeur bent voor supermarktketens als de Jumbo, Lidl en Albert Heijn.

Wat moet je als vrachtwagenchauffeur kunnen?

Om chauffeur te worden moet je uit het goede hout gesneden zijn. Dit beroep is niet voor iedereen weggelegd. Ze geldt er geen 9-tot-5 mentaliteit en moeten mensen vaak vroeg in de ochtend beginnen en tot laat in de avond doorwerken. 

Je moet dus:

  • Stressbestendig zijn
  • Om kunnen gaan met details
  • Een sterke onafhankelijkheid hebben
  • Inzicht hebben in de omgeving
  • Anticiperen op de situatie
  • Bereid zijn om onregelmatig te werken
  • Lange dagen kunnen maken
  • De Duitse en Engelse taal kunnen spreken

Vragen over wat verdient een vrachtwagenchauffeur

Hoeveel verdient een vrachtwagenchauffeur in Nederland?

Het salaris van een vrachtwagenchauffeur in Nederland is ongeveer 2.100 euro bruto per maand. Netto houdt je hier ca. 1.600 euro aan over.

Wat is het loon van een internationale vrachtwagenchauffeur?

Het loon van een internationale chauffeur ligt iets hoger op ongeveer 2.300 euro per maand. Je bent langer van huis en kunt soms wel dagen of weken alleen op pad zijn om verschillende vrachten te leveren.

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur met rijbewijs C?

Voor het vervoer in een lichte vrachtwagen krijg je ongeveer 2.000 euro per maand. Als je gevaarlijke stoffen rijdt (ADR) wordt het maandelijks inkomen met een paar honderd euro verhoogd. De regel is hoe meer ervaring + voertuigen je mag besturen, hoe hoger het loon.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als vrachtwagenchauffeur heb je een redelijk salaris, maar je moet wel veel uren op een dag maken en je bent dagen tot weken van huis. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de transport wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *