Wat verdient een Directeur op de Basisschool?

Veel ouders en jonge kinderen willen weten wat hun directeur op de basisschool verdient. Het is de hoofd en eindverantwoordelijke voor alle leerlingen en leraren die op die school aan het werk zijn of studeren. 

De directeur op de basisschool houdt zich voornamelijk bezig met beleidstaken en schoolmanagement. Hij of zij overlegt met leraren, stuurt de technische mensen aan en zorgt vooral voor een veilige werkomgeving voor leraren en leerlingen. 

Een directeur op de middelbare school houdt zich meer bezig met beleidsbepaling en overlegt veelal met onderdirecteuren en andere leidinggevenden van scholengemeenschappen. Hij of zij zorgt voor een goede basis waarin leerlingen hun kwaliteiten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Terwijl leraren de ruimte krijgen om leerlingen op hun manier te ondersteunen. 

Wat verdient een directeur op de basisschool aan salaris?

Een directeur op de basisschool heeft een gemiddeld salaris van 3.200 euro per maand. Een beginnend directeur op een kleine basisschool moet het doen met zo’n 2.700 euro per maand, terwijl een directeur op een grote school een maximum salaris van 3.900 euro per maand kan ontvangen. 

Naast het salaris, hebben basisschooldirecteuren recht op extra toelagen als eindejaarsuitkering, bijdrage in ziektekosten en een extra vergoeding op dag van de leraar. Dit laatste is eenmalig zo’n 200 euro. 

Hoe wordt je basisschool directeur?

Als directeur op de basisschool, dien je eerst je PABO opleiding te halen. Je bent dan volwaardig leraar en kunt lesgeven in de klas. Nadat je deze graad behaald hebt, dien je de universitaire opleiding tot Integraal Leiderschap voor Schoolleiders te volgen. 

Wanneer je deze WO opleiding afgerond hebt, mag je de titel tot Onderwijskundig Teamleider voeren. Je bent dan in staat om een basisschool te kunnen leiden. Vaak wordt je eerst onderdirecteur en kijk je over de scheider van de basisschooldirecteur mee. Na ongeveer 3 tot 5 jaar ben je klaar om het grote werk op je te nemen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als directeur van een de basisschool heb je een prima salaris, maar je moet wel veel ervaring hebben om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in het Onderwijs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *