Wat verdient een productiemedewerker?

wat verdient een fabrieksmedewerker aan salaris?

Veel mensen vragen zich af wat een productiemedewerker verdient in de maand. Laatst gaf een vriend van me aan dat hij zou stoppen met zijn vaste baan als pakketbezorger en als zelfstandige verder zou gaan als productiemedewerker.

Toen ik hem vroeg wat de functie precies inhoudt, vertelde hij dat hij ingezet gaat worden in een fabriek om goederen in- en om te pakken. Hij vertelde dat hij daarmee jaarlijks veel meer geld kan verdienen en hij nog wat uren overhoudt voor verder ontwikkelen van zijn webshop.

Het leek me een verstandige keuze en feliciteerde hem met zijn nieuwe uitdaging. In de dagen daarna bleef dit beroep maar in mijn hoofd cirkelen en heb uiteindelijk besloten om uit te gaan zoeken hoeveel een productiemedewerker nou verdient.

Wat verdient een productiemedewerker aan salaris?

Een productiemedewerker in loondienst ontvangt een gemiddeld salaris van 2.000 euro per maand. Wanneer je net van school af komt en nog weinig ervaring hebt, kun je rekenen op een maandsalaris van 1.650 euro. 

Een ervaren productiemedewerker met meer dan 10 jaar ervaring ontvangt een salaris van 2.300 euro per maand. Hij of zij houdt daar dan ongeveer 1.900 euro per maand netto aan over.

Hoeveel verdient een productiemedewerker als ZZP’er?

Een ZZP’er factureert ongeveer 25 euro per uur aan de werkgever. Bij een werkweek van 40 uur en 6 vakantieweken per jaar, heeft de zelfstandige een omzet van € 48.000, -. Daar moeten nog kosten van af en dan houdt je het belastbaar inkomen over.

Nadat deze is berekend krijg je nog wat inhoudingen en kortingen als zelfstandige. Je houdt uiteindelijk een netto resultaat over van ongeveer 24.000 euro per jaar. Je verdient dus ongeveer 2.000 euro netto per maand als ZZP’er.

De vraag blijft dan of dit een verstandige keuze is. Je dient namelijk als zelfstandige goed verzekerd te zijn en je bouwt nog geen pensioen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *