Wat verdient een Loods?

wat verdient een loods aan salaris?

Vaak vragen mensen zich af wat een loods verdient. En dat is ook niet zo gek, want in Rotterdam ligt een van de grootste havens ter wereld. Er komen iedere dag honderden schepen aan in de haven, die allemaal een plekje moeten krijgen aan het dok.

Laatst sprak ik iemand die vertelde dat hij loods was. Hij had dit vak uitgekozen boven dat van vrachtwagenchauffeur. Ik wist toen nog niet goed welke werkzaamheden werden uitgevoerd door een loods en vroeg hem daar naar.

Hij vertelde me alles over zijn werk, de opleiding, de boten die hij binnen loodste en het salaris. Dat heeft mij doen inspireren om eens op zoek te gaan naar het salaris van een loods. Toen ik het las was ik een beetje verbaasd. Nu achteraf vind ik het salaris behoorlijk terecht omdat er veel verantwoordelijkheid bij komt kijken. Hieronder geef ik antwoord op de vragen die bij mij naar boven kwamen.

Wat is een loods?

Een loods is iemand die schepen naar binnen loodst in de haven. Hij of zij vaart met een loodsboot naar het schip wat buiten de haven voor anker ligt. Samen met de stuurman en de kapitein wordt het schip (van soms wel honderden meters lang) naar een geschikte havendok geleidt.

Daarbij blijft de kapitein echter wel de eindverantwoordelijke van het schip. De loods adviseert en probeert de kapitein ervan te overtuigen om het schip op een bepaalde manier te manoeuvreren. Dit is niet alleen veiliger voor de boot, maar ook wordt er voor gewaakt dat het schip niet te veel plek aan de kade inneemt.

Wat verdient een loods?

Het startsalaris van een loods is ongeveer 2.000 euro per maand. De meeste loodsen verdienen na een aantal jaar ongeveer 2.300 euro per maand. Wanneer je meer ervaren bent, verdien je al richting de 3.000 euro bruto per maand. De meest ervaren loodsen ontvangen een salaris van 4.000 euro per maand.

Daar bovenop komt onregelmatigheidstoeslag omdat het werk in de haven altijd doorgaat. Ook vakantiegeld en een goed pensioen wordt vaak in het salaris meegenomen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als rijinstructeur heb je een redelijk salaris, maar je moet wel veel ervaring hebben om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de transport wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *