Wat verdient een Vuilnisman per maand?

wat verdient een vuilnisman per maand

Wat een vuilnisman verdient hangt van veel factoren af. Sommigen zijn gewoon een loondienst bij een werkgever, anderen zijn als zelfstandigen aan het werk. De werkzaamheden zijn daarbij vooral het ophalen van afval van mensen in woonwijken en industriegebieden. 

Veel mensen denken dat vuilnismannen slecht betaald krijgen. Dit valt reuze mee. Als vuilnisman ontvang je een gemiddeld salaris en krijg je een redelijke vergoeding als zelfstandige. Hoeveel geld dat is, lees je verder hieronder.

Wat verdient een vuilnisman aan salaris per maand?

Een vuilnisman in loondienst heeft een salaris van 1.800 tot 2.300 euro bruto per maand. Het gemiddelde salaris van een vuilnisman is € 2.100, – per maand. Vaak bouwen mensen in de afvalstoffenverwerking ook een pensioen op. Deze wordt gedeeltelijk door de werkgever betaald. 

Overzicht vuilnisman salaris in loondienst:

Brutosalaris vuilnisman
per maand
Nettosalaris vuilnisman
per maand
€ 1.800, – € 1.580, –
€ 2.100, – (meest voorkomend)€ 1.740, – (meest voorkomend)
€ 2.300, – € 1.840, –

Wat verdient een vuilnisman als ZZP’er?

Het salaris van een vuilnisman als ZZP’er ligt rond de € 25,00 per uur. Dit komt bij een normale werkweek van 40 uur, neer op: € 3.800, – bruto per maand. 

Dit lijkt erg veel, maar vergeet niet dat hier nog veel kosten van af gaan. Een vuilnisman moet zich als ZZP’er goed verzekeren voor arbeidsongeschiktheid.

Want wanneer je niet kunt werken, kun je ook geen geld verdienen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering neemt het salaris van een ZZP’er vaak na een aantal maanden over. 

Je moet dus voldoende geld opzij hebben gelegd om de eerste maanden te overbruggen. Zo’n verzekering is niet goedkoop, de maandlasten liggen rond de € 150,00 per maand. Ook bouwt een ZZP’er geen pensioen op. Je moet voor de oude dag nog wat geld opzij leggen. 

Tenslotte komt de belastingdienst om de hoek kijken. Die bepaald je belastbaar inkomen en daar moet je belasting over betalen. Iets wat bij loondienst al van het salaris is afgehaald. Het besteedbaar inkomen van een vuilnisman als ZZP’er is ongeveer € 2.400, – per maand.

Brutosalaris vuilnisman ZZP
per maand
Nettosalaris vuilnisman ZZP
per maand
€ 3.800, – € 2.450, –

Hoe wordt je vuilnisman

Nou je antwoord hebt gekregen op: “Wat verdient een vuilnisman per maand”, is het belangrijk om te weten wat je moet doen om vuilnisman te worden. 

Er zijn momenteel geen vuilnisman opleidingen bekend. De meeste vuilnismannen worden in de praktijk opgeleid. Dat is handig als je geen zin hebt om verder te studeren en je het liefst in de buitenlucht werkt.

Wel is het een aanrader om je chauffeursdiploma te halen. Zo heb je een streepje voor op je collega’s en zit jij lekker droog achter het stuur, terwijl je collega’s het vuil ophalen in de regen. 

Wat moet je als vuilnisman kunnen:

  • Samenwerken
  • Zelfsturend zijn
  • Secuur kunnen werken
  • Aanpassingsvermogen hebben
  • Inzicht in hebben in je directe omgeving
  • Buiten kunnen werken
  • Praktische instelling hebben

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als vuilnisman heb je een redelijk salaris, maar je moet wel ZZP’er zijn met redelijk wat ervaring om verder te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de transport wereld