Wat verdient een Stewardess?

wat verdient een stewardess aan salaris?

Wat zijn ze altijd mooi in films: die stewardessen. Met hun strakke, slanke lijven en hagelwitte tanden flirten ze met de mooiste mannen en in Hollywoodfilms beleven ze soms zelfs avontuurtjes op de krappe wc’s met passagiers of piloten.

Bovendien vliegen stewardessen (ook mannelijke uiteraard) de hele wereld over en slapen ze in dure hotels. Althans: dat is de geromantiseerde gedachte over het beroep. Hoe zit het in de praktijk? 

Wat is een stewardess?

Een stewardess is iemand de passagiers in een vliegtuig verzorgt. Stewardessen brengen de passagiers eten en drinken met hun bekende karretjes in de vaak nauwe paadjes tussen de stoelen. Maar belangrijker nog: ze zorgen voor de veiligheid van passagiers.

Stel: er is turbulentie of erger nog: er komt een noodlanding aan! Dan moeten passagiers snel het vliegtuig verlaten. Stewardessen begeleiden dit traject. Ze kijken heel goed of iedereen de gordels omheeft en voorafgaand aan het opstijgen, laten ze iedereen aan boord zien hoe de veiligheidsinstructies in elkaar steken. Ze laten zien hoe je bijvoorbeeld een zwemvest kunt omdoen.

Hoe kun je stewardess worden?

Meestal zijn het vrouwen die solliciteren bij maatschappijen als KLM, Transavia of Ryanair. Mannen worden stewards genoemd. Wie wordt aangenomen, moet een interne opleiding volgen.

Sommige maatschappijen betalen je opleiding. De selectieprocedure is best streng. De vereisten om toegelaten te worden, komen vaak een beetje op hetzelfde neer.

  • Je bent minimaal 18 jaar oud
  • Je hebt minimaal mbo-4-werk en denkniveau
  • Je bent vriendelijk en ziet er verzorgd uit
  • Je kunt Engels spreken
  • Je hebt goede ogen
  • Je moet niet te groot zijn en ook niet te klein. In een vliegtuig moet je overal goed bij kunnen, maar het is ook niet fijn om steeds je kop te stoten!
https://youtu.be/1lPGlLY0mKM

Wat verdient een stewardess?

Het gemiddelde maandsalaris ligt tussen de 1700 en 3000 euro van een stewardess. Maar dit bedrag is afhankelijk van je leeftijd, je ervaring en de maatschappij waarvoor je werkt.

Kleinere maatschappijen bieden een lager salaris dan grote intercontinentale maatschappijen. Je loon hangt af van vlieguren, per vlucht krijg je bonussen en per jaar loonsverhoging.

Hotelovernachtingen worden ook betaald. In de zomer hebben stewardessen en stewards het vaak drukker door de vakantieperiode.

Wat zijn je carrièremogelijkheden?

Je begint vaak met vluchten binnen Europa. Dan maak je vaak korte vluchten, bijvoorbeeld van Eindhoven naar Londen. En dat soms meerdere keren per dag! Als je meer ervaren wordt, mag je misschien namens een grote maatschappij mee op intercontinentale vluchten.

Je kunt dan meer verdienen en ook doorgroeien tot senior purser. Dan heb jij de leiding over het cabinepersoneel. Dan moet je wel genoeg ervaring hebben en aanvullende examens afleggen. 

Wil jij meer geld verdienen dan een stewardess?

Als stewardess kom je over heel de wereld en kom je op de mooiste plekjes. Maar je ben wel altijd ver van huis en je werkt op onregelmatige tijden. Dat kan er behoorlijk inhakken. Dat maakt dit beroep best wel zwaar voor dit salaris. Maar er is een manier om makkelijker geld te verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je de inkomens en salarissen van alle beroepen in de luchtvaart sector: