Wat verdient een Europarlementariër?

wat verdient een Europarlementariër aan salaris?

Veel mensen willen weten wat een Europarlementariër verdient. En dat is ook niet zo opmerkelijk, omdat dit beroep vaak met financiële misstanden het nieuws haalt. Veel politici vinden het niet kunnen wat deze mensen verdienen en pleiten daarom ook om uit de Europese Unie te gaan.

Dit heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat een Europarlementariër verdient. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en proberen zo goed mogelijk te beantwoorden. Heb je zelf maar vragen over dit beroep, stel ze dan hieronder in de comments section. 

Wat doet een europarlementariër?

Een lid van het Europees Parlement verantwoordelijk zijn of haar land vergaderd over grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. Hij of zij behartigd het belang van iedere Europese burger. 

Net als een Tweede Kamerlid zet in deze mensen in bepaalde fracties en wordt er binnen deze fracties volop vergaderd over de toestanden in de Europa en over de rest van de wereld. 

Nadat ze zitting hebben genomen in het europarlement, vertrekken ze vaak weer richting huis om in een eigen land de werkzaamheden te verdedigen of om draagvlak te creëren. 

Wat verdient een europarlementariër?

Een Europarlementariër heeft een salaris van ongeveer 8.000 euro per maand. Naast het salaris, ontvangt het ook nog 4.300 euro per maand om een kantoor te runnen in het land van herkomst. 

Reis en verblijfkosten worden tot een bedrag van 4.250 euro per maand vergoed. Tenslotte ontvangen ze nog eens €300 per dag als ze deelnemen aan een vergadering. Juist over dit bedrag is flinke kritiek ontstaan, omdat veel politie zich wel inschrijven maar niet daadwerkelijk bij vergaderingen aanwezig zijn. 

Hoe kun je in het Europees Parlement terecht komen?

Om in het Europees Parlement terecht te komen, moet je gekozen worden vanuit de regering in land van herkomst. Je moet al actief zijn in de politiek en staat zijn om de belangen van je land van herkomst te verdedigen. Wanneer je eindelijk tot Europarlementariër verkozen bent, Ben je in principe vijf jaar lid van het Europese parlement. Daarna kun je herkozen worden door de politici uit het land van herkomst.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als Europarlementariër heb je een erg goed salaris, maar het is een erg lange weg om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Politiek:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *