Wat is het salaris bij de gemeente?

gemeente salaris

Veel mensen willen weten wat voor salaris ze verdienen als ze bij de gemeente gaan werken. En dat is ook niet zo gek, want naast de banen in de politieke sector, zijn er ook veel beroepen die vanuit de gemeente uiteen gezet worden. 

Iemand die bij de gemeente werkt, is officieel een ambtenaar. Dit geldt voor de mensen die werkzaam zijn in de buitendienst, maar ook voor de mensen die werken op kantoor of aan de receptie. Deze werknemers van de gemeente vallen bijna allemaal onder de CAO en hebben daarom ook vaak dezelfde primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. En deze zijn traditioneel goed bij de gemeente.

Vaak wordt in de volksmond gezegd dat iemand die bij de gemeente werkzaam is een ambtenarensalaris verdient met halve werktijden. Hieronder vindt je meer informatie over de verschillende beroepen binnen de gemeente en wat deze aan salaris kunnen ontvangen.

Wat is het salaris bij de gemeente?

Het salaris bij de gemeente varieert van € 1.500 – € 11.500 euro per maand. Dat is een vrij grote range, maar zoals gezegd heb je ook verschillende beroepsgroepen binnen de gemeente. Je kunt er vanuit gaan dat de burgemeester en wethouders het meeste per maand bij kunnen schrijven, terwijl medewerkers in de plantsoendienst een beduidend minder hoog salaris hebben. Hieronder zie je per beroep wat het gemiddelde salaris is per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Je valt binnen de CAO die voor alle ambtenaren geldig is. Je hebt recht op pensioenopbouw en verschillende toelage wanneer je als gemeente bepaalde doelstellingen hebt bereikt. Al met al een prima baan voor als je alles goed voor jezelf geregeld wilt hebben en het leuk vindt om aan de ontwikkeling van je woonplaats mee te werken.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als je bij de gemeente werkt heb je een prima salaris, maar je moet wel in een grote gemeente zitten om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de Politiek: